• Etusivu
  • Talo

Kosketusvapaat toiminnot parantavat kotivessankin hygieenisyyttä – näin saat ne käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 01.12.2021Päivitetty 16.11.2023
20226_78691.jpg

Kylpyhuoneen hygieenisyys paranee entisestään, kun sekä hana että huuhtelupainike toimivat kosketusvapaasti. Kaikkiin IDO Glow -lattia-wc-istuimiin voidaan jälkiasentaa kosketusvapaa Sensor-huuhtelupainike.

Yhä useammin ravintolan, lentokentän tai hotellin vessassa asioidessa käsienpesu hoituu kätevästi hanaan koskettamatta ja wc:n huuhtelu ilman huuhtelupainikkeen painallusta. Oletko miettinyt, että haluaisit samat hygieenisyyttä lisäävät toiminnot myös omaan kotivessaan? Lue, miten se onnistuu.

Kosketusvapaat toiminnot ovat yleistyneet erityisesti julkitiloissa, mutta niitä hankitaan jonkin verran myös koteihin. Geberitin teettämän kyselytutkimuksen* mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi wc:hen tulevaisuudessa kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, mutta tarvittavien sähkövarausten puute voi olla hidasteena hankinnalle. Kylpyhuoneremontin yhteydessä kannattaakin kiinnittää huomiota riittäviin sähkönsyöttöihin.

– Varautuminen sähkötarpeisiin tuo hyvin pienen lisäkustannuksen, kun kylpy- ja wc-tilojen varustus on vielä suunnittelun tai työn alla. Hinta nousee huomattavasti, jos muutoksia on tehtävä jälkikäteen. Eli vaikka sähkölle ei olisi juuri nyt tarvetta, valmiudet kannattaa olla tulevaisuuden tarpeita ajatellen, muistuttaa Geberitin tuotepäällikkö Marko Polvi.

Lue myös:Sähköliitäntä tuo wc-istuimeen lisää mukavuutta

Kosketusvapaita huuhtelupainikkeita on saatavana sekä IDOn lattia-wc- että Geberitin ja IDOn seinä-wc-malleihin. Ne vetävät vessan, kun kättä heilauttaa painikkeen yllä tai edessä. Kosketusvapaa huuhtelupainike ei kasvata sähkönkulutusta juurikaan, sillä se käyttää sähköä vain hetken silloin, kun wc vedetään.

IDO Glow Sensorissa yhdistyvät huuhtelupainikkeen kosketusvapaus ja virtaviivainen muotoilu.
IDO Glow Sensorissa yhdistyvät huuhtelupainikkeen kosketusvapaus ja virtaviivainen muotoilu.

Kosketusvapaiden toimintojen käyttöönotto vaatii yleensä sähköliitännän, mutta paristokäyttöisiä ratkaisujakin on tarjolla. Sähköliitännän puute ei siis aina estä kosketusvapautta, sillä esimerkiksi IDO Glow Sensor -huuhtelupainike toimii joko verkkovirralla tai paristoilla.

Kosketusvapaa huuhtelu on saatavana vakiona IDO Glow 62 -korkeaan istuimeen ja se voidaan jälkiasentaa kaikkiin Glow-lattia-wc-istuimiin. Sensor hoitaa huuhtelun, kun käsi viedään tunnistimen yläpuolelle. Iso huuhtelu hoituu hitaalla liikkeellä (yli 0,5 sekuntia) ja pieni huuhtelu nopealla, alle puolen sekunnin pyyhkäisyllä.

*YouGov toteutti kyselytutkimuksen Geberitille tammikuussa 2021. Pohjoismaisen kyselyn vastaajista 1 014 oli suomalaisia.

Kosketusvapaa huuhtelupainike on saatavana vakiona IDO Glow 62 -wc-istuimeen.
Kosketusvapaa huuhtelupainike on saatavana vakiona IDO Glow 62 -wc-istuimeen.
Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton