• Etusivu
  • Talo

Kokkolan Asuntomessualue<BR> – pieni ja pyöreä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.07.2011
20117_27011.jpg

Kokkolan Vanhansatamanlahdelle sijoitettu asuntomessualue on rakennettu meren päälle. Mistään Venetsiasta ei kuitenkaan ole kyse, vaan lahden pohjukkaan on ajettu täyttömaata. Messualue on muodoltaan pyöreä. Alue on suhteellisen pieni ja tiiviisti rakennettu, mikä vähentää messuvieraiden kävelyn määrää. Alue sijaitsee vain 2 km keskustasta, joten keskustan tuntumaan majoittuville vieraille itse alue on käytännössä kävelymatkan päässä.

Kokkolan pyöreä asuntomessualue on vertaansa vailla...

Mikä nimeksi?

Asuntomessualueen nimi on vielä auki ja Keski-Pohjanmaa-lehti järjestikin nimikilpailun, jonka myötä lehden toimitukseen lähetettiin kymmeniä nimiehdotuksia, joita varmaan nimestä päättävät virkamiehet hyödyntävät. Tulipa nimeksi mikä tahansa se voisi hyvin olla vaikka Kokkolan Ruori, joka kuvastaa pyöreää muotoa, satamaa ja meren läheisyyttä yleensä. Meren läheisyys on kaavamuodon ohella alueen selvä valtti.

Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.
Meri on vahvasti esillä Kokkolan asuntomessualueella.

Kaikenlaisia koteja - kaikenikäisille

Kokkolan asuntomessujen pääteemana on Kaikenkokoisia koteja – kaikenikäisille, mikä ennakkoon vaikuttaisi olevan hyvin esillä. Alueelle rakennetaan omakotitalojen lisäksi myös mm. kerrostaloja. Senioriasumisen näkökulmasta tehtyjä suunnitteluratkaisuja on nähtävissä sekä pien- että kerrostaloissa ja varmasti mielenkiintoinen kohde tulee olemaan myös erityisesti iäkkäiden asukkaiden tarpeisiin suunniteltu Villa Seniori.

Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.
Esillä on erityyppisiä asuinmuotoja.

Asuntomessualue laajenee

Messuilla on esillä 40 näyttelykohdetta, mutta alueelle rakennetaan 131 asuntoa. Laajennustyöt alkavat heti messujen jälkeen. Alueeseen ihastuville saattaakin avautua mahdollisuus tontin hankkimiseen.

Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.
Tässä yksi esillä olevista asumisen muodoista.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
202112_74200.jpg
Uudenvuoden taikoja
Tina kertoo tulevan. Uudenvuoden taioista tunnetuin on tinan valaminen. Tinakenkä sulatetaan tinakauhassa joko takan avotulella tai vaikkapa kuumalla keittolevyllä. Sula tinamassa heitetään kylmää vettä sisältävään ämpäriin, jossa massa muotoutuu uudelleen. Tuotos nostetaan vedestä, jonka jälkeen siitä ennustetaan tulevaa seinään heittäytyvän varjokuvan avulla. Tinan sijasta voit myös kokeilla valaa sokeria, steariinia tai mehiläisvahaa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työmaan turvallisuusohje
Toimenpiteet:Ennen rakennustöiden käynnistymistä rakennuttajatehtävistä vastaava tai pääurakoitsija laatii työsuojelupiirin ohjeen mukaisesti "työmaan turvallisuusohjeita -vihkosen" valtioneuvoston rakennustyömaan turvallisuutta koskevan päätöksen nro 629/94 mukaisesti.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:TyöturvallisuusasiakirjaHyväksyntä:Projektipäällikkö
202010_67297.jpg
Näin teet rauhallisen etätyöpisteen pieneen tilaan
Viime vuosien trendikkäät avonaiset tilaratkaisut ja väliseinien kaatamisinto ovat tehneet kodeistamme huomattavan epäkäytännöllisiä etätyöläisten käyttöön. Avonaiset konseptit tuovat sisustukseen avaruutta ja ilmaa, mutta vievät mahdollisuuden omaan tilaan ja työskentelyrauhaan. Mutta kun kerran olet päässyt eroon väliseinistä ja olet tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun, et varmaankaan halua rakentaa pysyviä seinä pienellä oviaukolla taas takaisin, ja menettää sitä ihanaa tilan tuntua, jonka saavutit.
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20081_7962.jpg
Lue väreistä Suomalainen koti -sisustuskirjasta
Värimaailma tuntee käsitteet värispektri ja väriympyrä. Yksinkertaistettuna kysymyksessä on perusvärit ja näiden yhdistelmät, jonka ketjun toisessa päässä ovat väritehtaiden värikartat, jotka kattavat tuhansia ja taas tuhansia eri sävyjä. Kodin värimaailmaa pohdittaessa ei mennä kuitenkaan vielä tälle tasolle vaan puhutaan valkoisesta, punaisesta , sinisestä ja myös musta-valkoisesta, vaaleanvihreästä, sinivihreästä ja tummanpunaisesta.Värit voidaan rinnastaa myös luontoon, tuttuihin materiaaleihin ja yleensäkin johonkin, joka antaa heti kuvan, mistä on suurin piirtein kysymys. Tällöin väriä verrataan esimerkiksi hiekkaan, sinappiin, kittiin, usvaan, mereen tai grafiittiin. Yhtä lailla vertaus löytyy kermanvalkoisesta, ruusunpunaisesta, sitruunankeltaisesta, havunvihreästä ja taivaansinisestä. Väreillä on vaalean-, keski- ja tummasävyn lisäksi myös lukuisia eri sävyn syvyyttä kuvaavia ilmaisuja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton