• Etusivu
  • Rakentaminen

Kiinteistöstrategia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kiinteistöstrategia on asumisen, omistamisen ja ylläpidon suunnitelma, jossa ensin määritellään tavoitteet ja sen jälkeen keinot, joilla tavoitteisiin päästään. Myös kiinteistöstrategia on hyvä laatia sekä lyhyelle että pitkälle aikavälille, ja lähtökohtana pidetään yleensä taloyhtiön nykytilaa.
Strategia voi olla muistion muotoon kirjoitettu selvitys, jossa on ensin taloyhtiön nykytilan kartoitus, sen jälkeen mahdollisesti heti suoritettavat toimenpiteet ja lopuksi visio noin 5-10 vuoden päähän, millainen taloyhtiö silloin on. Toimenpiteiden ja toteutettavien suunnitelmien yhteyteen on hyvä laittaa myös keinot millä haluttuun lopputulokseen päästään.

Lopuksi kiinteistöstrategia käsitellään ja hyväksytetään yhtiökokouksessa, jonka jälkeen se on ohjeena hallituksen ja isännöitsijän työskentelylle. Vaikka kiinteistöstrategia on hyväksytetty yhtiökokouksessa, on siihen liittyvät päätökset tehtävä silti asiallisesti yhtiön normaalien päätöksenteko periaatteiden mukaan.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

201410_41385.jpg
Puukoulu 2- Höylätyt ja hienosahatut puutavarat
Hyvin varustetussa puutavaraliikkeessä on tarjolla runsaasti erilaisia vaihtoehtoja, joista pitäisi osata valita tarkoituksenmukaisin. Asiantunteva puukauppias osaa auttaa oikean tuotteen valitsemisessa, mutta muutama perusasia on hyvä tuntea jo puutavaraliikkeeseen mentäessä. Seuraavassa lyhyesti tuotteiden nimikkeistä ja valmistuksesta.
20075_5142.jpg
Uutta Kermansavelta
Kermasaven uusi Neilikka-astiasto on raikas, tyylikäs ja selkeä. Neilikan värit ovat musta, farkkusininen, beige ja valkoinen. Neilikka-astiasto on suunniteltu yhteistyössä Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin Taideteollisen muotoilun neljännen vuosikurssin kanssa. Astian pääsuunnittelijat ovat Anni Ylönen ja Riina Åttman. Nuorekkaat, käytännölliset ja ajattomat astiat vastaavat nykytrendien haasteisiin esteettisesti miellyttävillä kokonaisuuksilla. Lautaset, mukit ja kulhot sopivat moneen kattaukseen. Tuotepaketeissa on mukana Sikke Sumarin laatimia, monipuolisia ruokaohjeita.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Routaongelma perustuksissa?
Kysymys:Pilareilla olevan pienen puutalon toinen pääty on noussut muutamassa päivässä nyt pääsiäisen aikaan niin paljon, että keskempää taloa sisäkatto on paikoin irronnut väliseinistä, mikä näkyy kattolistojen irtoamisena ja vääntymisenä. Talossa on asuttu 13 vuotta eikä aiemmin ole näkynyt mitään vastaavaa ongelmaa. Talo on toisesta päästä kalliolla ja piti olla toisestakin päästä, muttei sitten ehkä olekaan. Mitä tässä vaiheessa voin tehdä isompien vahinkojen välttämiseksi ja mistä hakea apua ja neuvoja? En todellakaan tiedä mitään rakentamisesta ja remontoinnista.
20114_25322.jpg
Lämmityksen
Lämmin vesi on käytännöllisen ja mukavan asumisen perusasioita. Nykyaikaisen ja energiaa säästävän pientalon lämmitysteknologian ydin on lämmön varaaminen ja siirtäminen veden avulla. Veden korkean lämmönvarauskyvyn ansiosta Akvaterm-varaajan liittäminen lämmitysjärjestelmään nostaa merkittävästi hyötysuhdetta, laskee energiakustannuksia sekä pienentää ympäristöpäästöjä.Akvaterm-varaajan käyttö on riippumaton energian lähteestä tai lämmitysjärjestelmästä. Lämmönlähteenä voi olla aurinko-, puu-, pelletti-, tuuli-, tai maalämpöenergian lisäksi perinteinen sähkö-, öljy-, tai kaasulämmitys tai niiden yhdistelmät. Tarvittaessa energialähdettä voidaan muuttaa tai lämmitysjärjestelmää voidaan täydentää. Varaajan vesi käy niin lämmitykseen kuin lämpimäksi käyttövedeksikin.
20115_26332.jpg
Sähkökeskus
Omakotitalojen sähköistyksessä sekä sähkökeskusten hankinnassa on tulevien asukkaiden rooli merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot.Näpsä-keskukset rakentamisen eri vaiheisiinMittauskeskussarjasta NäpsäPlus löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.NäpsäPlus -mittauskeskukset on varustettu pistorasioilla, joista saa heti sähköliittymän mukaista sähköä jo työmaakäyttöön. Näin saadaan säästöä sähkön hinnassa eikä rakentajan tarvitse vuokrata erillistä työmaakeskusta. Ulos asennettuna mittauskeskuksesta on myös vaivatonta rakentaa lisärakennusten ja ulkovalaistusten sähköistykset.NäpsäPlus on erinomainen valinta myös ukkosherkille alueille, koska keskuksessa on valmiina paikat ylijännitesuojille. Näillä saadaan tehokas suoja salamaniskuilta.NäpsäPro -sisämittaus- ja ryhmäkeskukset on suunniteltu tämän päivän vaatimuksiin. Keskusten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asennettavuuteen sekä datatilojen riittävyyteen. Tuloksena on keskus, joka on suurempi sisältä kuin päältä, koska kaapelointitilat jäävät seinän sisään ja vain seinäverhoilun päälle kiinnitettävä ovi jää näkyviin. NäpsäPro -keskukset voidaan asentaa myös pintaan seinäverhoilun päälle.
46_P_114446_1.jpg
Ratkaisu imuroinnin ikuiseen ongelmaan
Imurointi on meille kaikille tuttua puuhaa. Moni ei kuitenkaan tule ajatelleeksi, miten suuri vaikutus imurityypillä on siivoukseen ja sen lopputulokseen. Kun poistoilma johdetaan ulos talosta, ei pölyä jää leijailemaan huonetiloihin. Keskuspölynimurilla kodin ilmanlaatu on selvästi puhtaampi sekä pölyn määrä vähäisempi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton