• Etusivu
  • Rakentaminen

Kiinteistöstrategia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Kiinteistöstrategia on asumisen, omistamisen ja ylläpidon suunnitelma, jossa ensin määritellään tavoitteet ja sen jälkeen keinot, joilla tavoitteisiin päästään. Myös kiinteistöstrategia on hyvä laatia sekä lyhyelle että pitkälle aikavälille, ja lähtökohtana pidetään yleensä taloyhtiön nykytilaa.
Strategia voi olla muistion muotoon kirjoitettu selvitys, jossa on ensin taloyhtiön nykytilan kartoitus, sen jälkeen mahdollisesti heti suoritettavat toimenpiteet ja lopuksi visio noin 5-10 vuoden päähän, millainen taloyhtiö silloin on. Toimenpiteiden ja toteutettavien suunnitelmien yhteyteen on hyvä laittaa myös keinot millä haluttuun lopputulokseen päästään.

Lopuksi kiinteistöstrategia käsitellään ja hyväksytetään yhtiökokouksessa, jonka jälkeen se on ohjeena hallituksen ja isännöitsijän työskentelylle. Vaikka kiinteistöstrategia on hyväksytetty yhtiökokouksessa, on siihen liittyvät päätökset tehtävä silti asiallisesti yhtiön normaalien päätöksenteko periaatteiden mukaan.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

201712_51177.jpg
Villa Kertussa rentoudutaan
Hiihtäjäpariskunta Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen Vuokatin järvimaisemiin suunniteltu saunamökki valmistui syksyllä 2016. Kastellin vapaa-ajan asuntojen mallistostaLuonto-huvilan pohjalta muokattua 30 neliöistä rantasaunamökkiä rakennettiin hiihtäjäpariskunnan harjoittelu- ja leiriaikataulujen mukaisesti.Mökki on lähellä hiihtäjäpariskunnan Vuokatin kotia ja he käyvät mökillä säännöllisesti.Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihinTilaa Kastellin huvilaesite
20163_45700.jpg
Rintamamiestalon ulkopuolisen remontin hinta
Omakotitalon omistaminen on ikuista remontointia. Tämä lienee fraasi, joka on tuttu vähintäänkin valtaosalle omakotitalon omistajista. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että katto uusittaisiin vuosittain tai lämmitysmuodon vaihtamista pitäisi harkita vähintään viiden vuoden välein. Pikemminkin kyse on siitä, että kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä kotisi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa – niin henkisesti kuin taloudellisestikin.Koska nykypäivän trendinä on uudisrakentamisen volyymin hiljentyminen, keskittyvät suomalaiset nyt kotiensa kunnostamiseen. Mutta, mitä tämä maksaa ja missä järjestyksessä remontit tulisi suorittaa? Entä mitkä ovat yleisimpiä virheitä, joita korjauksissa yleensä tehdään?
20141_37610.jpg
Hyvän olon koti hirrestä -äänestä suosikkiasi
Koti jossa sinulla on hyvä ollaJokaiselle oma koti on se tärkein paikka olla ja elää. Oma turvasatama, jonne on hyvä tulla ja rauhoittua arjen kiireiden keskellä. Honka tarjoaa sinulle kodin, jossa sinulla on levollinen olla.Usein kun tulee keskustelua hirsirakentamisesta, mielletään hirsirakennukseksi perinteinen ristinurkkainen ja pyöröhirrestä valmistettu lomamökki. Hirsirakennusta ei välttämättä osata ajatella omakotitaloalueelle keskelle kaupunkia. Aika on kuitenkin muuttunut ja nykyaikainen hirsirakentaminen tarjoaa myös moderneja ratkaisuja keskelle kaupunkia. Honkarakenteen kehittämä painumaton hirsi mahdollistaa hirsirakentamisen myös kivitaloalueelle -painumattoman hirren ansiosta seinäpinnat on mahdollista esimerkiksi rapata.Pääset tutustumaan kohteisiin ja osallistumaan äänestykseen tästä
201811_55521.jpg
Säästä rahaa ja hanki puhallusvillat helposti katollesi
Kuten tiedetään, lämmin ilma nousee ylöspäin. Mikäli katto on huonosti eristetty, on lämpövuoto itsestäänselvyys. Katon kautta saattaa poistua jopa viidesosa kodin lämmöstä. Miksi siis heittää selvää rahaa hukkaan?Yläpohjan lisälämmöneristys on helppo tapa lisätä kodin energiatehokkuutta. Samalla on helppo katsastaa yläpohjan tila, sillä lisälämmöneristettä laitettaessa katolla on kuitenkin käytävä, jotta tietää vanhan eristeen paksuuden, tilan ja materiaalin. Kun katolle kiipeää, on hyvä samalla myös katsoa, ovatko lvi-putket kondenssieristettyjä.Jos katosta löytyy höyrynsulussa tai läpivienneissä vuotoja, tulee ne paikantaa. Huonokuntoinen lämmöneriste on parempi poistaa, sillä seasta voi löytyä esimerkiksi hiirenpesiä. Purueristeen päälle paloeristeeksi laitettu hiekka tai sekaeriste on myös parempi poistaa ennen lisälämmöneristystä.
20228_55005.jpg
Herkullista ruokaa leivinuunissa
Varaava tulisija on varma lämmönlähde ja moderni ruoanlaittaja. Tulikiven uudet tulisijat on varustettu nykyaikaisella tulipesällä ja ilmansäätöjärjestelmällä, joka polttaa puun puhtaasti ja tehokkaasti, jolloin puuta kuluu vähemmän kuin vanhoissa tulisijoissa. Ekologinen kokkaaja säästää sähköä tekemällä ruokaa, paistamalla sämpylät ja pullat leivinuunissa. Leivinuunin lämmössä hautuu niin pataruoat kuin paistitkin mureiksi ja maukkaiksi. Puulämmitys antaa oman arominsa ruokaan.Lämmönlähteenä varaava tulisija antaa lämpöä pitkään ja on aina valmiina käyttöön sähkökatkoksista huolimatta, koska se on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde. Lisäksi tulisijalla lämmitettäessä säästää sähköä huomattavasti.
20081_7902.jpg
Vittinge
Vittinge on perinteinen, luonnonläheinen ja eleettömän kaunis savikattotiili. Vittinge- savikattotiili on erityisen sopiva kohteisiin, joissa halutaan kunnioittaa vanhaa arkkitehtuuria. Kaunispintainen Vittinge sopii kuitenkin erinomaiseti myös uudiskohteisiin. Perinteikkäät Vittinge-tiilet valmistetaan ilman lisäaineita luonnonsavesta polttamalla. Vittingeä saa yksi- tai kaksikouruisena.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton