• Etusivu
  • Materiaalit

Kestävä pihatiili viimeistelee asuinkorttelin ulkotilat

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.08.2021Päivitetty 13.08.2021
20218_71891.jpg

Kaupunkipientalojen pihapolut ja suojamuurit on toteutettu tummalla Nero-pihatiilellä. Tumma sävy sopii yhteen moniväristen tiilijulkisivujen kanssa.

Helsingin Verkkosaaressa Capellanrannan, Capellan puistotien sekä Verkkosaarenkadun muodostaman korttelin ulkotiloissa on hyödynnetty monipuolisesti keraamista pihatiiltä. Korttelin tiilijulkisivut ovat moniväriset, joten piha-alueiden kateratkaisuihin haluttiin värikkyyttä rauhoittavaa tummaa pintaa.

Ilmeeltään harmoninen tiilikortteli

Korttelin arkkitehtisuunnittelusta on suurelta osin vastannut Anttinen Oiva Arkkitehdit. Kaikkiaan kortteliin valmistuu matalia townhouse-tyyppisiä kaupunkipientaloja sekä 4-, 6, ja 12-kerroksiset kerrostalot, joiden kaikkien julkisivuissa tiili on päämateriaalina. Alueen kaavamääräyksissä edellytettiin myös asuntopihoilla keraamisen tiilen tai luonnonkiven käyttöä.

20218_71876.jpg

LOCI maisema-arkkitehtien pihasuunnitelman materiaalivalinnoilla tavoiteltiin arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti yhtenäistä kokonaisuutta koko korttelin alueelle. Oikea tunnelma ja värisävy löytyi Wienerbergerin mustanharmaasta Nero-pihatiilestä.

Korttelissa pihatiiltä onkin käytetty monipuolisesti. Asuintalojen ja ajotien väliin Nero-pihatiilistä on toteutettu muurirakenteita suojaamaan jalankulkijoita ja eriyttämään tilat toisistaan. Vastaavasti sisäpihalla matalat tiilimuurit rajaavat pihatasolla sijaitsevien asuntojen ulkotiloja. Värikkäiden kaupunkipientalojen etupihat ja pihapolut on kivetty Nero-pihatiilillä luoden yhtenäisen ja harmonisen ilmeen värikkäitä tiilijulkisivuja vasten.

Nero-pihatiilillä toteutettu suojamuuri asuinrakennusta sivuavan kevytliikenneväylän ja ajotien välissä.

Nero-pihatiilillä toteutettu suojamuuri asuinrakennusta sivuavan kevytliikenneväylän ja ajotien välissä.

Kaunis ja viimeistelty piha lisää asuinviihtyisyyttä

Piha-alueilla on iso rooli viihtyisän ja esteettisesti laadukkaan asuinympäristön suunnittelussa ja toteutuksessa. Pihan tulee palvella eri käyttötarkoituksissa ja olla helposti huollettavissa. Myös näkymä sisätiloista ulos vaikuttaa oleellisesti asumisviihtyisyyteen. Kauniisti viimeistelty piha vaikuttaa myönteisesti asuntojen arvoon ja kiinnostukseen jälleenmyyntitilanteessa.

Tiili on materiaalina lämmin ja maanläheinen. Kuten julkisivutiilet, pihatiilet patinoituvat kauniisti vanhetessaan. Niiden väri ei kulu eikä haalistu. Lisäksi ne ovat säätestattuja, joten ne soveltuvat myös Suomen vaativiin sääolosuhteisiin. Valmis piha kestää hyvin tavanomaisen ajoneuvoliikenteen kuorman ja talvikunnossapidon.

Tutustu Wienerbergerin pihatiilivalikoimaan.

Sisäpihalla asuntopihojen välissä tyylikkäät pihatiilimuurit pitsiladonnalla. Sama materiaali myös terassipihan katteena.

Sisäpihalla asuntopihojen välissä tyylikkäät pihatiilimuurit pitsiladonnalla. Sama materiaali myös terassipihan katteena.

Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20082_8734.jpg
Vantaa, Pori, Vaasa...
Rakenna & Remontoi –messutMikäli Rakenna & Remontoi –messujen tunnelman ja asiakaspalautteen perusteella arvioidaan rakentamisen volyymia, tullaan ainakin pääkaupunkiseudulla rakentamaan ja remontoimaan lähes entiseen tahtiin. Myös näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä, mistä kertonee se, että ensi vuoden paikoista on varattu jo noin 80 %. Vaikka messuja markkinoitiin televisiossa, Helsingin Sanomissa ja paikallislehti Vantaan Sanomissa, niin yli puolet kävijöistä oli "löytänyt" messut Rakentaja.fin sivuilta tai ennakkoon jaetusta messulehdestä.
20171_48051.jpg
Toivetalo puusta
Suomen valmistalojen ykkönen, Kastelli, julkaisi viime viikolla Suomen 100–vuotisjuhlavuoden kunniaksi Ready-omakotimalliston, joka sisältää valmiina suomalaisten rakentajaperheiden halutuimmat toiveet. Yksi rakentajaperheiden suosituimmista toiveista oli puusta tehty talo. Suomessa uusista omakotitaloista 88 % on puutaloja. Näistä 74 % on puurunkoisia ja 14 % hirsitaloja. Talon ulkoverhous tehdään myös enenevässä määrin puusta.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20123_30111.jpg
Betonin valinta
Betonin valinnan lähtökohtana on täyttää kovettuneelta betonilta vaaditut ominaisuudet. Valinta riippuu valettavasta rakenteesta ja sille asetetuista teknisistä ominaisuuksista. Rakenteen käyttötarkoituksen lisäksi on siis huomioitava useita muita tekijöitä, jotta betonirakenne onnistuu halutulla tavalla.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kivitason lyhentäminen?
Kysymys:Onko olemassa yrityksiä, jotka voisivat lyhentää siististi ja turvallisesti keittiön kivitasoa paikan päällä kohteessa? Tarkoitus olisi katkaista yksi kivitaso (tason korkeus 30 mm ja syvyys 600 mm) ja hioa tason päädyt. Lisäksi pitäisi siirtää kivitasojen paikkaa pienen keittiöremontin yhteydessä.
20195_57724.jpg
Ilmanvaihto kuntoon myös mökillä
Toimivan ilmanvaihdon ansiosta nukumme paremmat yöunet, pysymme virkeinä, työtehomme paranee ja huonosta sisäilmasta aiheutuvat sairaudet helpottavat. Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Tämä pätee niin koti- kuin mökkiolosuhteissakin. Jotta parempi ilma olisi kaikkien ulottuvilla, on siihen olemassa helppo ratkaisu.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Mineriittilevyjen poisto purettavasta talosta?
Kysymys:Purettavassa talossa on mineriittilevyjulkisivu. Talo puretaan kaatamalla se pihamaalle ja purkamalla maassa rakennusmateriaalit. Pitäisikö mineriittilevyt poistaa ennen talon kaatamista? Kaatamisessa suuri osa mineriiteistä luultavasti rikkoutuisi ja niissä mahdollisesti olevasta asbestista osa vapautuisi. Paras varmasti olisi purkaa mineriitit talon ollessa pystyssä, mutta kuinka suuri riski muodostuu jos kaadetaan mineriittien vielä ollessa paikallaan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton