• Etusivu
  • Sisustus

Kestävän kehityksen edelläkävijät Helsingin sydämessä

Katso video Folks hotellista ja upeasta industrial-tyylisestä kylpyhuoneesta

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
Julkaistu 28.11.2023
villeroy-boch-gustavsberg-kylpyhuonekalusteet-folks-hetellissa-1920x1080

Helsingin Konepajan alue on tunnettu sen historiasta ja industrial-tyyliä henkivästä alueesta, josta on kovaa vauhtia tulossa kaupungin kulttuurin ja palveluiden keskittymä. Kolme vuotta sitten vanhoihin VR:n tiloihin noussut täysin kotimaisessa omistuksessa oleva ja yksityisomisteinen Folks Hotel. Folks on onnistunut saavuttamaan vankan aseman elämyksiä tarjoavana hotellina, jossa on panostettu tyyliin, vastuullisuuteen sekä palveluihin.

Folks hotellin myynti- ja markkinointipäällikkö Minna Juntunen kertoo, että hankintavaiheessa tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden valinnassa painottuivat vihreät ja kestävät arvot kotimaisuuden ja lähitoimittajien lisäksi.

– Hotellitoimijana ymmärrämme vaikutuksemme ympäristöön ja yhteisöön. Olemme allekirjoittaneet YK:n Global Compact -aloitteen ja edellytämme kaikilta yhteistyökumppaneilta vastuullista toimintaa. Tästä syystä päädyimme tekemään yhteistyötä esimerkiksi Villeroy & Bochin ja Gustavsbergin kanssa, Juntunen toteaa.

Kylpyhuonekalusteiden uranuurtaja jo yli 100 vuoden ajan

Villeroy & Boch ja Gustavsberg on kestävien kylpyhuonekalusteiden uranuurtaja. Yritys kantaa vastuun tuotteen koko elinkaaresta aina raakamateriaalista kierrätykseen tai uudelleenkäyttöön..

– Meidän tuotteemme on tehty kestämään aikaa ja käyttöä. Ideana on, että kylpyhuoneiden käyttöikä on vähintään 20 vuotta. Satsaammekin laatuun ja pohjoismaiseen muotoiluun, kertoo Villeroy Boch Gustavsberg markkinointi päällikkö Jenni Luomala.

Folks Hotelli on industrial tyylinen, ja Villeroy & Boch Gustavsbergin modernit tuotteet sopivat hyvin hotellin miljööseen ja niitä on helppo yhdistää hotellin värimaailmaan.

Villeroy & Boch Gustavsbergin markkinointi päällikkö Jenni Luomala
Villeroy & Boch Gustavsbergin markkinointi päällikkö Jenni Luomala

Luomala kertoo, että tämän hetken väritrendejä ovat muun muassa oliivinvihreä ja beige sekä pastellin väreistä löytyvä peach. Vaikka mustaakin posliinia on niin suomalaiset ovat silti tykästyneet valkoiseen ajattomaan posliinikalustoon. Näin esimerkiksi hotellin muut värivalinnat pääsevät loistamaan. Luomala muistuttaa, että hotelleissa tärkeää on, etteivät värit saa olla liian räikeää. Mieluimmin panostetaan kaikille sopivia ja rauhallisia värejä.

– Hotellimaailmassa kylpyhuonekalusteiden on oltava helppo pitää puhtaana ja erityisen kestäviä. Kylppärijutuissa ei saa olla turhia koloja ja mutkia, muistuttaa Luomala.

Folks hotellien kaikista kylpyhuoneista löytyvät Gustavsbergin Nautic wc-istuimet sekä Villeroy & Boch Avento-pesualtaat. Nauticista löytyy halukkaille myös koko kylpyhuonesarja, joka sisältää kaiken kylpyhuoneisiin tarvittavan. Avento-mallisto tarjoaa kauniin ulkonäön, vakuuttavan hinnan sekä myös toiminnallisia ominaisuuksia.

Hotellien luotettu yhteistyökumppani

Luomala kertoo Villeroy & Boch Gustavsbergin tuotteita löytyvän monestakin hotellista niin Helsingissä kuin ympäri Suomea. Esimerkkeinä Luomala mainitsee muun muassa Marskin, Scandic Hub hotellin sekä Noli-kiinteistöhotellit.

– Olemme mukana myös Helsinki-Vantaan lentokentälle rakentuvassa uudessa hotellissa toimittajana. Vastuullisuus on ollut tämänkin kohteen suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -sertifikaattia ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto SARC ja urakoitsijana toimii Skanska, valaisee Luomala.

gustavsbergin wc-istuimen krominen painike
folks hotellin kylpyhuoneessa gustavsberg nautic valkoinen wc-istuin ja villeroy&boch valkoinen pesuallas
valkoiseen käsienpesualtaaseen stanssattu villeroy&boch nimi

Folks Hotelli on täynnä elämyksiä

Rakennusten mielenkiintoisen tausta ansiosta hotellista löytyy jokaiselle aistille jotain. Rakennusta on remontoitu historiaa kunnioittaen. Esimerkiksi konepajan työntekijöiden teoksia on jätetty esille.

– Täällä on myös aika makeita ratkaisuja mitkä kaikki eivät itse asiassa edes näy. Esimerkiksi toisessa rakennuksessa näkyy, jos osaa katsoa, ratakiskoja joita on käytetty palkkeina. Kun silmä on tarkkana, niin bongaa myös tällaisia, huomauttaa Juntunen.

Folks Hotelli haluaa tarjota ihmisille ja porukoille elämyksellisiä kokemuksia. Hotellilta löytyy muun muassa teillähän yhteiskeittiö.

– Meillä on muutamia tällaisia erikoisia ratkaisuja. Vieraiden käytössä on täysin varusteltu yhteiskeittiö, jossa voi vaikka leipoa. Iltaisin keittiöllä käy mahtava puheensorina. Tällä hetkelläkin meillä on pidempään viipyviä vieraita, jotka kokkailevat keittiössä iltaisin ja välillä tuovat respaan pastaa ja mitä ikinä he ovatkaan kokkailleet – se tuo ihanasti yhteisöllisyyttä ja tosi makeita kohtaamisia, kertoo Juntunen tyytyväisen.

Folks hotellilla on myös hyvin varusteltu kuntosali ja siinä yhteydessä vähän laajempi wellness-osasto, sieltä löytyy höyrysaunaa sekä perinteistä saunaa, hierontapalveluita, pilatesta, joogaa – kaikennäköistä vaihtoehtoa. Varsinkin pidempään vieraileville asiakkaille meiltä löytyy pyykinpesuhuonetta, jossa on pesuaineet ja muut meidän puolesta.

– Pieniä yksityiskohtia, mutta tosi tärkeitä, muistuttaa Juntunen.

Kurkista sisälle Folks hotelliin

Kestävä kehitys ja elämyksellisyys edellä

Kestäväkehitys ja vastuullisuus yhdistää sekä Villeroy Boch Gustavsbergia että Folks Hotellia. Vastuullisuus on todella tärkeä osa molempien yritysten toimintaa. Molemmilta yrityksiltä löytyvät myös kestävästä kehityksestä kertovat sertifikaatit.

Elämyksellisyys löytyy taas hyvin tehdystä suunnittelusta, yhteisöllisyydestä ja tarkkaan mietityistä yksityiskohdista.

– Tänne pitää tulla ja nähdä omin silmin. Tätä on todella vaikeaa kuvailla muuten. Paikan päällä asiakkaat yleensä hämmästyvät ja löytävät paljon ihania yksityiskohtia hotellistamme mitä ei joka hotellissa ole – kuten tyylikkäät Villeroy & Boch ja Gustavsberg kylpyhuonekalusteet.

Info

Info

Lue lisää upeista Villeroy & Boch Gustavsberg kylpyhuonekalusteista

Villeroy & Boch Gustavsberg Oy
Sisustus
haastattelu
ekologisuus
ergonomia
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80965.jpg
Vinkit ylellisen kylpyhuoneen suunnitteluun
Kuka tahansa kaipaa ylellisyyttä kylpyhuoneeseen. Ylellisen kylpyhuoneen tunnelma on mahdollista saavuttaa kiinnittämällä huomiota yksityiskohtiin ja materiaaleihin. Vastaus löytyy korkealaatuisista materiaaleista, fiksuista ratkaisuista ja aikaa kestävästä muotoilusta. Tästä artikkelista löydät vinkit oman luksuskylpyhuoneesi luomiseen.
20233_81163.jpg
Uskoisitko? Hanojen vaihto maksaa itsensä takaisin nopeammin kuin ikkunoiden vaihto
Ympäristön kannalta ei ole samantekevää, miten peset kädet tai tiskaat astiat. Eniten energia kuluttavat keittiö- ja suihkuhanat. Siksi jokaisella suihku- tai käsitiskikerralla voidaan myös tuhlata tai säästää. Hanojen vaihtaminen energiatehokkaisiin vaihtoehtoihin on helppo ja nopea tapa parantaa kylpyhuoneen, keittiön ja koko kodin ekologista kestävyyttä.Tiesitkö, että lämmin käyttövesi muodostaa vähintään 20 % tavallisen omakotitalon energiakuluista? Hanojen vaihtaminen energiatehokkaampiin voi maksaa itsensä takaisin nopeammin, kuin esimerkiksi ikkunoiden vaihto.
20235_81864.jpg
Suunnittelutyökalu, jonka avulla luot helposti unelmiesi kylpyhuoneen
Kylpyhuoneremontti on yksi kodin suurimmista ja haastavimmista projekteista. Moni haaveilee pitkään tilavammasta tai paremmin toimivasta kylpyhuoneesta. Pinnat ovat nähneet parhaat päivänsä. Jokin kuitenkin pidättelee remontin aloittamista. Kylpyhuoneremontin hinta? Suunnittelun vaikeus? Vaiko tiedon puute?Tarkka suunnittelu, hyvät suunnittelutyökalut, ammattilaisten apu ja jatkuva kommunikaatio ovat avainasemassa unelmien kylpyhuoneen luomisessa. Vaikka kylpyhuoneremontti voi olla haastava, se voi myös olla palkitseva matka. Nappaa Villeroy & Boch Gustavsbergin ammattilaisten vinkit ja suunnittelutyökalu kylpyhuoneremontin avuksi.
20211_68124.jpg
Teräksinen moduulirakentaminen on ekologinen vaihtoehto
Moduulirakentaminen on helppo ja turvallinen tapa rakentaa nopeasti asunto-, sairaala- tai toimistomoduuleita. Aulis Lundell Oy on innovoinut muuntojoustavia tilaratkaisuja sekä ihmisten että rakennusmääräysten muuttuviin tarpeisiin. Moduulirakentamista on tehty jo aikojen alusta puusta, mutta Aulis Lundell Oy:n moduulien rungot tehdään kierrätettävästä ja turvallisesta teräksestä.
Suomalaiset vedenkäyttäjät pystyvät merkittäviin muutoksiin vedenkulutustottumuksissaan.
Valitse tulevaisuuden tarpeet täyttävä vedenmittausjärjestelmä
Vedenkulutusta on tarpeen vähentää, ja suomalaisilla siihen on varaa hyvinvoinnista tinkimättä. Veden säästämiseen kannustava mittausjärjestelmä antaa muutokseen tarvittavan sysäyksen ja edistää samalla ESG-tavoitteisiin pääsyä.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton