• Etusivu
  • Talo

Keraamisilla kennoharkoilla toteutettu lisälämmöneristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 20.05.2021
20215_70737.jpg

Poroton WDF -lämmöneristysharkkoja on saatavissa kolmella eri runkosyvyydellä. Paras lisäeristävyys saavutetaan 180 mm paksuisella harkolla.

Keraamisten kennoharkkojen suosio uudisrakentamisessa on ollut kasvussa jo pitkään. Nyt runkoharkkojen lisäksi Wienerbergeriltä löytyy kennoharkkotuotteet myös massiiviseinien lisäeristämiseen.

Lisäeristys joko sisä- tai ulkopintaan

Poroton WDF -lämmöneristysharkkoja on saatavissa kolmella eri runkosyvyydellä. Paras lisäeristävyys saavutetaan 180 mm paksuisella harkolla. Tätä ohuemmat harkot ovat vahvuudeltaan 120 mm ja 80 mm. Keraamisen harkon täytteenä on vulkaaninen kiviaines ja eriste, perliitti.

Lämmöneristysharkot soveltuvat seinärakenteiden sekä sisä- että ulkopuoliseen lisäeristämiseen. Tyypillisiä käyttökohteita ovat esimerkiksi kellaritilat, aiemmin puolilämpimiksi suunnitellut tilat sekä massiivirakenteiset ulkoseinät, joiden energiatehokkuutta halutaan parantaa.

Poroton WDF -harkot ovat ilmastoneutraaleja eli niiden valmistuksen aikaiset hiilidioksidipäästöt kompensoidaan niiltä osin, joita energiatehokkuustoimilla tai uusiutuvan energian hankinnalla ei voida kattaa.

Varmista sisätiloissa rakenteiden kantavuus

Sisäpuolista lisäeristämistä suunniteltaessa on ensin selvitettävä, kantaako olemassa oleva lattiarakenne harkkojen muodostaman kuorman vai joudutaanko harkkoseinä kannattelemaan konsolein vanhasta seinärakenteesta. Jos muuraustyö aloitetaan lattian päältä, pinta tasataan noin 10-15 mm paksuisella muurauslaastikerroksella, jonka sisään on asennettu bitumihuopakaista. Muuraustyössä käytetään ohutsaumalaastia. Pystysaumoissa laastia käytetään vain erityisissä esimerkiksi sahattujen kappaleiden liitoskohdissa sekä aukkoja ylittävissä harkkorivistöissä. Isokokoisten harkkojen muuraustyö etenee nopeasti.

Lämmöneristysharkot soveltuvat seinärakenteiden sekä sisä- että ulkopuoliseen lisäeristämiseen.
Lämmöneristysharkot soveltuvat lisäeristämiseen.
Lämmöneristysharkot soveltuvat lisäeristämiseen.

Ulkopinnan saneeraaminen ja lisäeristäminen

Lämmöneristysharkkojen käyttö ulkopuolella rakennusta edellyttää sokkelin leventämistä. Harkot muurataan puolen kiven limityksellä ja ohutsaumalaastilla kuten sisäseinienkin lisäeristäminen. Perliittitäytteinen tiiliharkko on epäorgaaninen ja rakenteeltaan hengittävä, eikä sisällä mitään ulkoseinän toimivuudelle riskialttiita ainesosia. Harkon pinta viimeistellään kuten muutkin kennoharkkotuotteet käyttäen vesihöyryn läpäiseviä materiaaleja. Tasoitus- ja pintarappausvaihtoehdoista löytyy lisätietoa Poroton-suunnitteluohjeesta.

Harkot ovat vahvuuksiltaan 80, 120 ja 180 mm. Harkkojen leveys on 495 mm ja korkeus 249 mm. Keraamisen harkon täytteenä on vulkaaninen kiviaines ja eriste, perliitti.
Harkot ovat vahvuuksiltaan 80, 120 ja 180 mm. Harkkojen leveys on 495 mm ja korkeus 249 mm. Keraamisen harkon täytteenä on vulkaaninen kiviaines ja eriste, perliitti.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Talo
runko
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3689.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti.Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.
20074_4308.jpg
TERCA -tiililaatat sisustamiseen
Kodin sisustamisen suosio on koko ajan lisääntynyt. Yksi tapa muuttaa kotia persoonallisemmaksi on päällystää seiniä tai seinän osia aidoilla käsinlyödyillä TERCA -tiililaatoilla. Näillä luot persoonallista tunnelmaa kotiisi. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Valikoimassa on useita eri värejä ja ne on helppo asentaa vaikka itse.
20078_5978.jpg
TERCA -tiilikoti
Wienerbergerin tiilet ja rakenneratkaisut ovat näyttävästi esillä Hämeenlinnan asuntomessuilla, sillä Wienerberger on mukana messuilla kahdella kohteella. Wienerbergerin kohteet ovat kohde numero 27, Terca -tiilikoti sekä kohde numero 44, Talo Wienerberger. Molemmissa kohteissa talon runko on tiili-villa-tiili tyyppinen ulkoseinäratkaisu, jossa runko on muurattu ohutsaumamuurausmenetelmällä Terca –runkotiilistä.Terca -tiilikoti, kohde 27Talo Wienerberger, kohde 44
20156_43592.jpg
Tuulettuvan alapohjan eristäminen käy nopeasti
Tiesitkö, että voit päästä eristystyössäsi huomattavasti helpommalla? Finnfoam Oy on suunnitellut eristelevyn juuri puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten. Finnfoam levyn korkea puristuslujuus, homehtumattomuus/tiiviys sekä jäykkyys tekevät mahdolliseksi sen, että rossipohjarakennetta voidaan yksinkertaistaa merkittävästi.
20236_61134.jpg
Luonnollinen puutalo hengittävällä puukuidulla
Kastellin talomalleihin saa halutessaan luonnollisen puukuitueristeen - Kastelli Green™, jonka myötä kotisi on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta.
20222_76814.jpg
Kennoharkkojen rakennemallit päivitetty
Massiivitiilisten Poroton-kennoharkkojen tuote- ja rakennemallit löytyvät nyt suunnittelijoiden suosimasta ProdLib-tuotekirjastosta. Rakennemallit on laadittu huomioiden Suomen rakentamismääräykset ja olosuhteet. Kaikki esitetyt ulkoseinäratkaisut täyttävät 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen. Rakennekuvat ovat myös selailtavissa ja ladattavissa pdf-koosteena Wienerbergerin verkkosivuilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton