• Etusivu
  • Talo

Kaipaako kattosi uutta ilmettä?

Uudistus onnistuu nopeasti pinnoituksella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö BMI Suomi, Ormax Monier Oy
Päivitetty 07.10.2022
20214_69885.jpg

Tärkeintä onkin aina käyttää luotettavaa ammattilaista katon kunnon arvioimiseen. BMI Ormaxin valtuuttamat kattourakoitsijat tekevät kartoituksen, jossa ratkaistaan kumpi on oikea ratkaisu katollesi pinnoitus vai kattoremontti. Luotettavaa kumppania käytettäessä lopputulos on laadukas ja katolle saadaan lisää vuosia tai rakennus pysyy terveenä myös tulevaisuudessa

Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.

Katso tarjous

Edullinen tapa pidentää katon elinkaarta

Tiilikaton pinnoitus on helppo ja edullinen tapa pidentää katon käyttöikää. Pinnoituksella ikää voidaan pidentää jopa 20 vuotta. Katon pinnoitus tulisi tehdä 1-2 kertaa sen käyttöaikana. Näin tiilikatolle taataan mahdollisimman pitkä elinkaari.

Pinnoituksella saadaan kaunis ja helppohoitoinen katto. Säännölliset kattohuollot ovat edullisin ja ekologisin tapa pitää katto kunnossa. Pinnoituksella tiilikatolle saadaan taas liukas ja likaa hylkivä pinta. Näin huoltotoimenpiteet helpottuvat, kun lika ei pääse pinttymään katteen pintaan. Samalla katto saa suojan UV-säteilyä, ilmansaasteita ja pakkasrapautumista vastaan.

Pinnoituksen jälkeen on hyvä muistaa säännöllisten kattohuoltojen tärkeys. Säännöllisesti huollettu tiilikatto kestää vuosikymmeniä. Katolla kannattaakin käydä aina keväällä ja syksyllä varmistamassa katon kunto sekä poistamassa roskat.

Pinnoituksen jälkeen alkuperäinen väri palaa entiseen loistoonsa. Pinnoituksella voidaan myös vaihtaa tiilikaton väritystä.
Pinnoituksen jälkeen alkuperäinen väri palaa entiseen loistoonsa. Pinnoituksella voidaan myös vaihtaa tiilikaton väritystä.

Valitse aito ja alkuperäinen Ormax Pro -kattopinnoite ja valtuutettu urakoitsija

Ennen pinnoitusta on tärkeää varmistua nykyisen katon kunnosta. Tarkastus kannattaa antaa luotettavan ammattilaisen huoleksi. Asiantuntija tarkastaaa tarvitseeko katollesi tehdä mitään vai onko kattosi pinnoituksen tai kattoremontin tarpeessa. Kannattaakin siis valita BMI Ormaxin valtuuttama pinnoittaja ja alkuperäinen Ormax Pro -pinnoite.

Ormax Pro -pinnoite on kehitetty samasta tuotteesta, jota käytetään uusien kattotiilien maalaukseen tuotantolinjastolla. Tuote on ainoa BMI Ormaxin suosittelema tiilikattojen pinnoitusaine. Ormax Pro -pinnoite säilyttää Ormax-tiilikatteen teknisen takuun ja korkeat laatuvaatimukset.

Pinnoitus voidaan toteuttaa, kunhan katto ja tiilet ovat ehjät ja katon alusrakenteet ovat kunnossa. Yksittäiset rikkoutuneet tai haljenneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin.

Ammattilaisen tekemä pinnoitus on tehty oikeaoppisesti, oikeilla välineillä ja aineilla. Näin saadaan onnistunut ja kestävä lopputulos. Ammattilaisen tekemä pinnoitus on edullinen ja tehokas tapa huoltaa ja siistiä katto.
Ammattilaisen tekemä pinnoitus on tehty oikeaoppisesti, oikeilla välineillä ja aineilla. Näin saadaan onnistunut ja kestävä lopputulos. Ammattilaisen tekemä pinnoitus on edullinen ja tehokas tapa huoltaa ja siistiä katto.
Tiilikatto ennen pinnoitusta.
Tiilikatto ennen pinnoitusta.
Tiilikatto pinnoituksen jälkeen.
Tiilikatto pinnoituksen jälkeen.

Tiilikaton pinnoitus nyt -15 %*–jätä yhteydenottopyyntö ja BMI:n asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä

*15% alennus lasketaan urakoitsijan ohjehinnasta. Tarjous voimassa vain 30.10.22 mennessä varattuihin uusiin kartoituksiin.

BMI Suomi
Ormax Monier Oy
Talo
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20163_45524.jpg
Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen
Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
202211_80132.jpg
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.
kattokeskus
Miksi kannattaa valita Kattokeskus remonttikumppaniksi?
Vaikeina aikoina korostuu yrityksen vakavaraisuus ja pitkä toimintahistoria, olipa kyseessä sitten uuden talon hankinta tai isompi remontti, johon kuuluu usein pitkä takuuaika. Kattokeskus on tehnyt kattoremontteja jo yli 25 vuoden ajan, jona aikana on kertynyt jo lähes 16 000 remontin kokemus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton