• Etusivu
  • Talo

Kaipaako kattosi uutta ilmettä?

Uudistus onnistuu nopeasti pinnoituksella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö BMI Suomi, Ormax Monier Oy
Julkaistu 08.04.2021Päivitetty 07.10.2022
20214_69885.jpg

Tärkeintä onkin aina käyttää luotettavaa ammattilaista katon kunnon arvioimiseen. BMI Ormaxin valtuuttamat kattourakoitsijat tekevät kartoituksen, jossa ratkaistaan kumpi on oikea ratkaisu katollesi pinnoitus vai kattoremontti. Luotettavaa kumppania käytettäessä lopputulos on laadukas ja katolle saadaan lisää vuosia tai rakennus pysyy terveenä myös tulevaisuudessa

Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.

Katso tarjous

Edullinen tapa pidentää katon elinkaarta

Tiilikaton pinnoitus on helppo ja edullinen tapa pidentää katon käyttöikää. Pinnoituksella ikää voidaan pidentää jopa 20 vuotta. Katon pinnoitus tulisi tehdä 1-2 kertaa sen käyttöaikana. Näin tiilikatolle taataan mahdollisimman pitkä elinkaari.

Pinnoituksella saadaan kaunis ja helppohoitoinen katto. Säännölliset kattohuollot ovat edullisin ja ekologisin tapa pitää katto kunnossa. Pinnoituksella tiilikatolle saadaan taas liukas ja likaa hylkivä pinta. Näin huoltotoimenpiteet helpottuvat, kun lika ei pääse pinttymään katteen pintaan. Samalla katto saa suojan UV-säteilyä, ilmansaasteita ja pakkasrapautumista vastaan.

Pinnoituksen jälkeen on hyvä muistaa säännöllisten kattohuoltojen tärkeys. Säännöllisesti huollettu tiilikatto kestää vuosikymmeniä. Katolla kannattaakin käydä aina keväällä ja syksyllä varmistamassa katon kunto sekä poistamassa roskat.

Pinnoituksen jälkeen alkuperäinen väri palaa entiseen loistoonsa. Pinnoituksella voidaan myös vaihtaa tiilikaton väritystä.

Pinnoituksen jälkeen alkuperäinen väri palaa entiseen loistoonsa. Pinnoituksella voidaan myös vaihtaa tiilikaton väritystä.

Valitse aito ja alkuperäinen Ormax Pro -kattopinnoite ja valtuutettu urakoitsija

Ennen pinnoitusta on tärkeää varmistua nykyisen katon kunnosta. Tarkastus kannattaa antaa luotettavan ammattilaisen huoleksi. Asiantuntija tarkastaaa tarvitseeko katollesi tehdä mitään vai onko kattosi pinnoituksen tai kattoremontin tarpeessa. Kannattaakin siis valita BMI Ormaxin valtuuttama pinnoittaja ja alkuperäinen Ormax Pro -pinnoite.

Ormax Pro -pinnoite on kehitetty samasta tuotteesta, jota käytetään uusien kattotiilien maalaukseen tuotantolinjastolla. Tuote on ainoa BMI Ormaxin suosittelema tiilikattojen pinnoitusaine. Ormax Pro -pinnoite säilyttää Ormax-tiilikatteen teknisen takuun ja korkeat laatuvaatimukset.

Pinnoitus voidaan toteuttaa, kunhan katto ja tiilet ovat ehjät ja katon alusrakenteet ovat kunnossa. Yksittäiset rikkoutuneet tai haljenneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin.

Ammattilaisen tekemä pinnoitus on tehty oikeaoppisesti, oikeilla välineillä ja aineilla. Näin saadaan onnistunut ja kestävä lopputulos. Ammattilaisen tekemä pinnoitus on edullinen ja tehokas tapa huoltaa ja siistiä katto.

Ammattilaisen tekemä pinnoitus on tehty oikeaoppisesti, oikeilla välineillä ja aineilla. Näin saadaan onnistunut ja kestävä lopputulos. Ammattilaisen tekemä pinnoitus on edullinen ja tehokas tapa huoltaa ja siistiä katto.

Tiilikatto ennen pinnoitusta.

Tiilikatto ennen pinnoitusta.

Tiilikatto pinnoituksen jälkeen.

Tiilikatto pinnoituksen jälkeen.

Tiilikaton pinnoitus nyt -15 %*–jätä yhteydenottopyyntö ja BMI:n asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä

*15% alennus lasketaan urakoitsijan ohjehinnasta. Tarjous voimassa vain 30.10.22 mennessä varattuihin uusiin kartoituksiin.

BMI Suomi
Ormax Monier Oy
Talo
vesikatto
katto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.
20209_66815.jpg
Miten asentaa putket katolle vesitiiviisti?
Aukoton ratkaisu kattoläpivienteihinKatto on yksi talon tärkeimmistä suojista sadetta ja kosteutta vastaan. Sen vuoksi on tärkeää varmistaa katolle asennettavien poistoputkien, huippuimureiden ja viemärin tuuletusputkien läpivientien vesitiiveys.Ammattimainen ratkaisu tuotteiden vesitiiviiseen asentamiseen on VILPE Aluskatteen 2K-tiiviste. 2K-tiiviste ulottuu saumattomasti katon aluskatteen alta läpiviennin yläosaan asti, joten se estää täysin veden ja lumen pääsyn läpiviennin reiästä katemateriaalin ja aluskatteen väliin ja edelleen eristeisiin.
20189_54705.jpg
Miksi ruuvien vaihto on ajankohtaista juuri nyt?
Vanha peltikatto on syytä tarkistaa etenkin kiinnikkeiden osalta, jotta niiden kunto ja mahdollinen vaihtotarve havaitaan ajoissa. Ajansaatossa vaurioituneet kiinnikeruuvit aiheuttavat ruostuessaan riskin yläpohjarakenteiden kosteusvaurioille. Korjauksiin suunniteltu vaihtoruuvi tuo lisää käyttöikää peltikatolle vuosiksi eteenpäin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton