• Etusivu
  • Talo

Kattoremontin rahoitus joustavasti

Näin otat kotitalousvähennyksestä kaiken irti ja säästät

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kattokeskus Suomi Oy
Päivitetty 15.11.2023
202211_80132.jpg

Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.

Kattoasiantuntija tutkii katon kunnon niin ylä- kuin alapuoleltakin. Mikäli tarvetta ilmenee, hän tekee paikan päällä tarjouksen katon korjauksesta tai uusimisesta ja antaa kattavat tiedot rahoituksesta. Lisäksi hän neuvoo vielä kotitalousvähennyksen hyödyntämisessä.

Miten kattoremontti kannattaa maksaa?

Kattokeskus tarjoaa OP Rahoituksen kattorahoitusta joustavin ehdoin. Rahoituspäätöksen voi hakea suoraan Kattokeskuksen kotisivujen kautta.

– Kattoasiantuntijamme neuvoo ja auttaa tarvittaessa paikan päällä rahoituksen hakemisessa, kertoo Kattokeskuksen talouspäällikkö Leena Heininen.

– Rahoitus on kaikin tavoin helppo. Ei tarvitse mennä pankkiin, ei tarvita vakuuksia eikä takaajia. Päätöksen saa nopeasti ja Osuuspankki isona talona on turvallinen ja joustava kumppani niin meille kuin asiakkaallekin.

OP tarjoaa 30 vuorokauden kuluttoman ja korottoman maksuajan normaalisti ympäri vuoden.

Maksut onnistuvat kortitta ja rahoitus joustaa asiakkaan maksukyvyn mukaan.

Heininen kertoo esimerkin:

– ­Jos ajatellaan, että asiakkaalla olisikin koko kattoremonttiraha tilillään, mutta tämän hetken muuttuvat sähköhinnat mietityttävät, on rahoitus helppo tapa keventää tilannetta ja pitää puskuria myös tilillä.

202211_80044.jpg

Rahoitus vaikuttaa myös kattotarjousten markkinahintaan.

– Rahoitusyhtiöyhteistyön kautta yritys saa nopeasti ja varmasti rahat tekemästään työstä tililleen. Yrityksen ei tarvitse varautua työn hinnoittelussa mahdollisiin pitkiin myyntisaamisiin, perintätoimistokuluihin eikä luottotappioihin.

Kotitalousvähennystä voi nyt käyttää vuodenvaihteen molemmin puolin

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen täysimääräisenä on fiksua. Kattokeskuksen kattoasiantuntijat ovat koulutettuja veroasioihin.

– Loppuvuodesta on tietysti toiveissa käyttää kotitalousvähennystä vuodenvaihteen molemmin puolin. Siinä on tosin muutama asia, mikä tulee ottaa huomioon, että hommat tulevat laillisesti hoidetuiksi, Heininen huomioi.

– Ensinnäkin, jotta yritys voi laskuttaa kahdessa osassa, sen tulee käyttää sitä tapaa ympäri vuoden. Kun yritys toimii tällä tavoin ympäri vuoden eikä pelkästään joulukuussa, mahdollistaa se kotitalousvähennyksen käytön kahtena vuonna asiakkaalle, Heininen selvittää.

Hän muistuttaa myös, että kattoasiantuntijat osaavat neuvoa myös poikkeustilanteissa. Tällaisia ovat esimerkiksi kuolinpesäasiakkaat tai tilanteet, joissa puolisoista toinen on pienituloinen.

Tänä vuonna kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 2250 €/henkilö. Ensi vuonna vähennyksen suuruus on sama.

202211_80133.jpg

Katto- ja muut remontit ovat järkevää talouden hoitamista

Omakotitalon perusparannuksia ei kannata säästellä.

– On äärimmäisen viisasta tehdä joka vuosi jotain. Suunnitella remontteja ja käyttää kotitalousvähennyksen suomat hyödyt täysimääräisinä. Samalla oman kodin arvo nousee, kun paikat pysyvät hyvässä kunnossa. Se on järkevää talouden ja kiinteistön hoitamista, Heininen muistuttaa.

Kattokeskus Oy toimii laajasti Suomessa. Alueita ovat Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Itä- ja Länsi-Uusimaa, Keski-Suomi ja Savo.

Pyydä kattoasiantuntija tarkastuskäynnille.

Kattokeskus-konserni on 1997 perustettu pirkkalalainen perheyritys. Tänä päivänä palveluksessamme työskentelee yli 200 rakennusalan rautaista ammattilaista 6 eri toimipisteessä. Teemme kattoremontteja,kattohuoltoja ja asennamme aurinkopaneeleja Uudenmaan, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon alueilla.

Kattokeskus Suomi Oy
Talo
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78749.jpg
Nämä asiat omakotitalon katon korjauksesta pitäisi tietää
Katto kaipaa remonttia, jos siinä on selkeästi huomattavia vaurioita. Yli 25-vuotias tiili- tai peltikatto kaipaa usein kunnostusta tai uusimista. Avaamme tässä artikkelissa kattoremontin anatomiaa – listasimme yleisimmät kattoremonttia koskevat kysymykset ja haimme niihin vastaukset Kattokeskuksen asiantuntijoilta.
20224_77764.jpg
Kevät on paras aika tarkistaa tiili- tai peltikaton kunto, ota tsekkilista talteen
Kevät on paras aika tarkistaa katon kunto. Kun tiili- tai peltikaton huoltaa säännöllisesti, välttyy monilta ikäviltä yllätyksiltä. Katon kunnon voi tarkistaa myös itse. Lue ammattilaisten vinkit, jotta talosi säilyisi terveenä tulevatkin vuosikymmenet ja osaat ajoittaa omakotitalon tai mökin kattoremontin oikein.
Mies kuvaa kattoa puhelimella
Juuri nyt on omakotiasujan ja mökkiläisen aika tarkistaa katon kunto
Lumen ja jään katoille aiheuttamat vauriot saattavat paljastua sattumalta. Asiantuntija kehottaakin tarkistamaan katon kunnon säännöllisesti. Ammattilaisen tekemä kuntokartoitus sisältää korjauskehotukset, mutta ei vielä sido mihinkään.
20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous
20163_45524.jpg
Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen
Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton