• Etusivu
  • Talo

Kaakelipinnat uuteen kuosiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.06.2008
20086_11276.jpg

Kylpyhuoneen vaalennus ilman kaakeleiden poispiikkausta, onko se mahdollista? Ronsealin kaakelimaalilla teet sen näin:

Näin maalaat kaakelimaalilla

1. Puhdista kaakelien pinnat huolellisesti rasvasta ja liasta, käytä puhdistukseen maalipesuainetta ja lopuksi spriitä. Ole erityisen tarkka kulmissa ja reuna-alueissa.
2. Poista kaikki silikonisaumat sillä maali ei tartu niiden pinnalle.
3. Rajaa maalattava alue maalarinteipillä. Maalipinnan reuna on tärkeää sijoittaa keskelle saumaa, eli rajaa alue maalarinteipillä keskelle saumaa.
4. Sekoita maali hyvin ja säännöllisesti maalaamisen aikana.
5. Aloita maalaaminen ylhäältä edeten alaspäin, näin vältyt valumilta.
6. Poista maalarinteipit välittömästi maalattuasi pinnan, muuten maali voi tarttua teippiin ja repiä reunassa olevaa maalipintaa.
7. Jos maalaat toisen kerroksen laita uudet maalarinteipit.
8. Poista teipit heti maalaamisen jälkeen ja anna maalin kuivua rauhassa.
9. Lopuksi voit maalata kaakeleiden saumat saumakynällä. Ravista saumakynää ennen maalaamista. Pidä kynän kärki alaspäin ja paina terää sisäänpäin kunnes maalia alkaa tulla kynänkärjestä.

20086_11277.jpg
20086_11278.jpg
20086_11279.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201511_44936.jpg
Voiko talvella betonoida?
Betonointi kylminä vuodenaikoinaTalvisaikaan rakentaminen ja erityisesti betonointi voi olla todella haasteellista lähinnä kovien pakkasten vuoksi. Normaalisti talviajaksi lasketaan aika jolloin vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi nolla-asteen alapuolelle. Käytännössä betonoinnin osalta ongelmien välttämiseksi on ryhdyttävä kuitenkin jo keskilämpötilan laskiessa alle + 5 asteen.Talvibetonoinnin ongelmia ovat erityisesti betonin liian nopea lämpötilan lasku joka aiheuttaa veden ja sementin reaktioiden hidastumista. Tällöin betonin jäätymislujuuden ja muotinpurkulujuuden saavuttaminen hidastuu. Ääritapauksessa betoni jäätyy ja vaurioituu ennen kuin jäätymislujuus on saavutettu eikä rakenne saavuta sille tarkoitettua lujuutta. Hitaampaan lujuuden kehitykseen kannattaa varautua tapauskohtaisesti lämpötilan ollessa + 10 astetta.
20092_15220.jpg
Tulisijatutkimuksen tulokset
Rakentaja.fi-sivustolla toteutettuun tulisijatutkimukseen osallistui 1661 vastaajaa, mikä kertoo tulisijan kiinnostavan suomalaisia. Vastaajista 45 % oli jo toteuttanut tulisijan hankinnan ja 55 %:lla hankinta tapahtuu kuluvan vuoden aikana tai myöhemmin.Tutkimuksessa kävi ilmi, että yleisimmin koteihin valitaan varaava takka ja toiseksi yleisin tulisijatyyppi on takkaleivinuuni.Suosituin tulisijan rakennustapa on tiilestä paikalla muuraaminen. Rakentajista 56 % on toteuttanut tai toteuttaa paikalla muuratun tulisijan, joka on joko yksilöllinen tai tehtaan valmis malli. Remontoijista 53 % on toteuttanut tai toteuttaa tulisijan edellä mainitulla tavalla.Tulisijojen lopullisen pintamateriaalin eli näkyvän pinnan osalta rapattu/tasoitettu pinta ja vuolukivi olivat yleisimmät vaihtoehdot ja yhteensä muodostavat yli puolet vastaajien valinnoista. Merkittävin muutos jo toteutettujen tulisijojen ja tulevien valintojen kohdalla on puhtaaksimuurattujen, tiilipintaisten tulisijojen osuuden väheneminen ja pinnaltaan rapattujen/tasoitettujen tulisijojen määrän lisääntyminen. Perinteinen tiilitulisija saa siis yhä useammin pintaansa rappauksen tai tasoituksen, vaikka tiilipintaisilla tulisijoilla onkin oma vankka kannattajakuntansa.
201412_41860.jpg
Puukoulu 12- Lämpökäsitelty puu
Lämpöpuun käyttö on vielä varsin uusi asia, verrattaessa sitä puun käyttöön yleensä. Lämpöpuun käyttö kuitenkin lisääntyy jatkuvasti, tuotteen tarjonnan parantumisen ja uusien käyttökohteiden myötä. Lämpöpuuta käytetään lähinnä kosteusrasitukselle alttiissa kohteissa sekä erityisesti sisustustuotteena. Lämpökäsitellystä puusta voi kuulla käytettävän myös lempinimeä "suomalainen jalopuu".
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Työmaan turvallisuusohje
Toimenpiteet:Ennen rakennustöiden käynnistymistä rakennuttajatehtävistä vastaava tai pääurakoitsija laatii työsuojelupiirin ohjeen mukaisesti "työmaan turvallisuusohjeita -vihkosen" valtioneuvoston rakennustyömaan turvallisuutta koskevan päätöksen nro 629/94 mukaisesti.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:TyöturvallisuusasiakirjaHyväksyntä:Projektipäällikkö
20117_27173.jpg
Ideoita myös pihalle!
Asuntomessut merellisessä Kokkolassa ovat nyt avautuneet! Esiteltävänä on 40 toinen toistaan upeampaa kohdetta; messualueella sijaitsee 30 omakotitaloa (joista 8 on omarantaista), kaksi rivitaloa ja kolme kerrostaloa.Ihailtavaa ja katseltavaa, sekä toteuttamiskelpoisia ideoita löytyy myös rakennusten ulkopuolelta. Messualueen mielenkiintoinen, pyöreä muoto, sekä kauniit puisto- ja viheralueet istutuksineen antavat alueelle viimeistellyn ja luonnonläheisen vaikutelman.Katsele avoimin silmin ympärillesi ja tarkastele, miten rakennukset on sijoitettu tontille, kuinka tontti on rajattu, miten kulkureitit suunniteltu ja mitä materiaalia niissä on käytetty - pohdi myös ratkaisujen toimivuutta ja niiden hyödyntämistä omalla tontillasi! Kiinnitä huomiosi myös erilaisiin tiloihin ja niiden toteutustapoihin. Äläkä unohda kasvillisuutta; kokonaisuus on valmis vasta, kun puutarha on kunnossa!Asuntomessut Kokkolassa 15.7 - 14.8.2011
leikkimökki
Leikkimökin materiaalilista
Materiaalilistaan on kerätty mökin runkoon tarvittavat materiaalit. Listassa ei ole huomioitu sisäpuolelle tulevia sisäverhouspaneleita tai levyjä. Listan puutavaroiden koot ovat esimerkkejä. Materiaalien määrät eivät sisällä hukkaa. Puutavaran yleinen hukkaprosentti on n. 15 %. Hukkaprosenttiin vaikuttaa mm. työtavat.Katso rakennusohjeet ja piirustukset

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton