• Etusivu
  • Talo

Joulu lähestyy – näin luot juhlatunnelman myös kylpyhuoneeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 09.05.2023
202212_80438.jpg

Kodin talvisen juhlatunnelman voi luontevasti ulottaa olohuoneesta ja keittiöstä myös wc- ja pesutiloihin. Olipa kodin tyyli minimalistinen, maalaisromanttinen tai loft-henkinen, kylpyhuoneen sisustuksessa kannattaa jatkaa valittua linjaa.

– Kodin ja kylpyhuoneen tyylejä on yhtä monta kuin sisustajaakin. Joulun aikaan toinen tykkää tontuista ja vaihtaa jopa wc-kannen punaiseksi. Toinen haluaa kaamoksen keskelle valkoista, hohtavia sävyjä ja ripauksen luksusta, tietää Nina Lehtonen IDO & Geberit Showroomista.

Kylpytiloihin saa loihdittua talven juhlatunnelmaa jo pienin konstein, kuten luonnonmateriaalein ja lyhdyin. Lehtonen muistuttaa, että kaunein ja käytännöllisin sisustusvinkki on puhtaat pinnat.

– Joulun alle säästetty vuosittainen kylpytilojen ja saunan uuvuttava siivousurakka on vanha suomalainen perinne, josta kannattaisi jo luopua. Helpommalla pääsee, kun puhdistaa wc- ja pesutilojen pinnat säännöllisesti, Lehtonen kannustaa hymyillen.

Joulun siivousvinkit kannattaa siis ottaa osaksi arjen askareita. Säännöllinen siistiminen vähentää suursiivouksen tarvetta eikä pinttyneitä tahroja tarvitse irrottaa vahvoilla puhdistusaineilla.

202211_79930.jpg

Peilin, pesualtaan ja lattian puhdistukseen riittävät miedot pesuaineet, mutta wc-istuimen kulho ja veden alla oleva alue eli vesilukko kannattaa puhdistaa bakteereja tuhoavalla wc-pesuaineella. Lika ei pääse pinttymään, jos wc-harja on jatkuvassa käytössä. Kulhon tyypillisin likakerros on kalkkipitoisen veden aiheuttamaa likaa, joka on syytä puhdistaa happamalla puhdistusaineella.

Lue myös:Wc-istuin puhtaaksi helposti – näillä vinkeillä onnistut

Viisi vinkkiä kylpytilojen juhlatunnelmaan

1. Siisti pinnat puhtaaksi

Jouluaaton sauna ja kylpy ovat yhä tärkeä osa monen suomalaisen jouluperinteitä – ja vaikkei saunaa olisikaan, useimmat kulkevat joulun herkkupöytään raikkaiden pesutilojen kautta. Pintojen puhdistus onkin ensimmäinen ja kaikkein ratkaisevin vaihe, kun kylpytiloja sisustetaan joulun juhlatunnelmaan. Joulukiireistä huolimatta siisti ainakin peilit, lattia sekä wc-istuimen ja pesualtaan posliinipinnat. Myös vetimet ja hanat on syytä kiillottaa.

202211_79931.jpg
Vinkki! Lattian puhdistamista voi miettiä myös kylpytilojen kalustevalintoja tehdessä. Kun wc-istuin, wc-harja ja kalusteet on kiinnitetty seinään, lattia jää kokonaan vapaaksi, mikä helpottaa siivousta huomattavasti.

2. Valaise kauniisti ja turvallisesti

Kynttilät ja lyhdyt ovat takuuvarma tunnelmanluoja joulun ajan sauna- ja kylpyhetkiin, kunhan huolehdit paloturvallisuudesta etkä jätä elävää tulta hetkeksikään vartioimatta. Käytännöllisen ja turvallisen vaihtoehdon tarjoavat myös led-valot. Kosteisiin tiloihin (IP44) sopivan valosarjan voit kiepauttaa vaikkapa peilin ympärille tai koota näyttävästi lasivaasiin. Pienillä valoilla voi taikoa kattoon tähtitaivaan.

3. Pue kylpytilat juhla-asuun

Pue kylpytilat juhlakuntoon pehmeillä pyyhkeillä, kylpytakeilla ja matoilla. Tyyliin sopien voit suosia tekstiileissä myös laadukkaita luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa. Punainen on joulun väri, mutta vaihtelua sävyihin voi poimia myös talvisesta luonnosta. Pyyhekoukkuihin voi pyyhkeen lisäksi pujottaa pieniä kuusenkoristeita, kuten palloja, tähtiä tai enkeleitä. Tussilla tai tarroilla palloihin saa halutessaan lisättyä jokaisen perheenjäsenen nimen tai kirjaimen.

202211_79932.jpg

4. Lisää tuoksuja maltillisesti

Hallitse kylpytilojen tuoksumaailmaa wc-raikastimien, tuoksukynttilöiden tai -öljyjen avulla. Pari pisaraa eteeristä öljyä pyyhekoukussa roikkuvaan pehmosydämeen riittää raikastamaan huonetta pitkäksi aikaa. Tuoksua voi lisätä myös pala- tai nestesaippualla, mutta keinotekoisia hajuja kannattaa tuoda samaan tilaan maltillisesti.

5. Tuo sisälle ripaus luontoa

Kylpyhuone ei kaipaa kovin runsasta koristelua, mutta muutama havu, leikkokukka tai eukalyptuksen oksa maljakossa tekee jo ihmeitä. Ne tuovat tilaan aitoa luonnon tuoksua ja tunnelmaa. Jos tila antaa myöten, istuta isoon ruukkuun, koriin tai rouheaan sinkkivatiin pieni havupuu. Muhkea kranssi sopii etenkin rustiikkiseen sisustusmakuun.

Hae inspiraatiota omaan kylpyhuoneeseesi IDOn kuvastoista >>>

202212_80409.jpg
Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton