• Etusivu
 • Rakentaminen

Jätevesijärjestelmät – Osallistu maksuttomaan verkkokoulutukseen

Koulutuksia sekä ammattilaisille että kuluttajille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 16.11.2023
20206_65368.jpg

Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti.

Kevät keikkuen tulevi, sanotaan. Auringonsäteiden hyväillessä poskipäitä, monella on katse jo erilaisissa tämän vuoden rakennushankkeissa. Vestelli järjestää kevään 2022 aikana ammattilaisille suunnattuja jätevesikoulutuksia joka viikko, kuluttajia unohtamatta. Kuluttajille on luvassa omia jätevesiwebinaareja pitkin vuotta. Oletpa mistä päin Suomea tahansa, pääset osallistumaan verkkokoulutuksiin sinulle sopivana ajankohtana. Kaikki koulutustapahtumat järjestetään verkossa ja ne ovat maksuttomia.

Koulutuksessa kerrataan vanhaa ja opitaan uutta. Tavoitteena on jakaa lisätietoa jätevesijärjestelmien suunnitteluun ja asennukseen, vinkkejä ja apua haastaviin kohteisiin ja samalla tutustua Vestellin tuotteisiin ja toimintaan.

Saat koulutuksesta myös osallistumistodistuksen.

ILMOITTAUDU MUKAAN:
Ammattilaisille
Kuluttajille

Info

Info

Kenelle verkkokoulutus on suunnattu?

 • Suunnittelijat
 • Viranomaiset
 • Urakoitsijat / asentajat
 • Jälleenmyyjät
 • Kuluttajat
Koulutus oli oikein hyvää kertausta ja tietojen päivitystä ja varsinkin isot kohteet tekivät vaikutuksen. Kaikkien suunnittelukohteiden ollessa erilaisia ja haastaviakin, Vestelliltä saa aina tukea ja apua ja yhteistyö on joustavaa ja helppoa.Risto Almonkari, jätevesisuunnittelija
20221_76572.jpg
https://www.vestelli.fi/koulutus/
Info

Info

Koulutuksen aihealueet

 • Lainsäädäntö, viranomaismääräykset
 • Jätevesijärjestelmän mitoitus
 • Haja-asutuksen kuormitusluvun koostumus ja laskenta
 • Esimerkkejä suunnittelusta / urakoinnista
 • Lisätietoa suunnitteluun ja asennukseen, vinkkejä vaativiin kohteisiin
 • Vestelli yrityksenä
 • Vestellin tuotteet
20221_76574.jpg
https://www.vestelli.fi/koulutus/

Ilmoittaudu mukaan!

Jätevesilaki 2017 piirrosvideolla esitettynä

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
201410_41411.jpg
Puukoulu 6- Panelointi
Puupaneeli on perinteikäs tapa verhoilla kodin sisäpintoja. Paneeli sopii sekä seiniin että kattoihin. Löylyhuoneissa paneeli on lähes itsestäänselvyys.Paneeli on monipuolinen sisäverhousmateriaali, jonka käyttöä rajoittaa oikeastaan vain mielikuvitus. Paneelia käytetään seinissä vaakaan ja pystyyn sekä puolipaneelina. Paneeli voidaan asentaa vinoon tai sitä voidaan käyttää edellisten yhdistelminä.Paneloinnissa voidaan muodostaa kuvioita ja kokonaisuutta voidaan elävöittää erilaisin pintakäsittelyin. Onnistuneen paneloinnin lähtökohtana on suunnittelu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton