• Etusivu
 • Rakentaminen

Uudisrakentajat suosivat ympäristöystävällistä kaksoisviemäröintiä

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 29.04.2024
202011_67557.jpg

Oikea umpisäiliön koko riippuu kiinteistön käytöstä. Liian suuri säiliö nostaa hankintakustannuksia ja pienellä säiliöllä on suuremmat käyttökustannukset.

Umpisäiliö sopii jätevesien varastointiin esimerkiksi pohjavesialueella tai kun kiinteistöllä syntyy vain vähäinen määrä jätevesiä loma-asunnoissa sekä yleistyvissä kaksoisviemäröintiratkaisuissa. Voit johtaa umpisäiliöön WC-jätevedet, kun se on osana kaksoisviemäröintiä, jolloin harmaat jätevedet käsitellään erikseen. Umpisäiliö on aina luonnon kannalta paras ratkaisu, koska kiinteistöllä syntyvät mm. kolibakteereita sisältävät WC-jätevedet varastoidaan ja kuljetetaan pois kuormittamasta lähiympäristöä ja -vesiä.

Näin valitset oikean kokoisen umpisäiliön

Oikea umpisäiliön koko riippuu kiinteistön käytöstä. Loka-autojen tyhjennyskapasiteetti on normaalisti 12‒15 kuutiometriä, joten umpisäiliön kokonaistilavuuden ei ole järkevää olla sitä suurempi. Usein kiinteistöllä on umpisäiliön lisäksi harmaille jätevesille erillinen järjestelmä, joka tulee tyhjentää vuosittain. Normaalisti tyhjennyskulut muodostuvat sekä käyntimaksusta että tyhjennettävien vesikuutioiden määrästä. Yleensä näistä kahdesta käyntimaksu on suurempi, joten säästät valitsemalla tilavan umpisäiliön.

Vestellin umpisäiliöiden tilavuus on suuri. Voit valita kiinteistöösi joko yhden 5,5 kuutiometrin säiliön tai kytkeä kaksi sarjaan, jolloin tilavuus on 11 kuutiota. Suuremman tilavuuden ansiosta säästät selvää rahaa käyttökustannuksissa. Tiesithän, että umpisäiliö säilöö isot ravinnemäärät ja kolibakteerit, ja on tämän vuoksi ympäristöystävällinen ratkaisu.

Umpisäiliö osana kaksoisviemäröintiä

20215_70528.jpg
Info

Info

Uudisrakentajat suosivat ympäristöystävällistä kaksoisviemäröintiä:

Vestelli Umpisäiliö 5,5 m³ tai 11 m³ wc-jätevesille ja Vestellin Biopuhdistaja 3 -harmaille jätevesille.
Biopuhdistaja on eniten testattu ja saavuttaa korkeimmat puhdistustasot ja on voittanut puolueettoman käyttäjätutkimuksen.

Tekniset tiedot
Vestelli Umpisäiliöt ovat kotimaisia laatutuotteita 10 vuoden materiaalitakuulla.

Vestelli Umpisäiliö 5,5 m³Vestelli Umpisäiliö 11 m³Vestelli Umpisäiliöiden ominaisuuksia

 • Tilavuus 5 500 litraa
 • Asennussyvyys / tuleva viemäri: Ø 110 mm, 1280 mm säiliön pohjasta
 • Mitat: korkeus 1 450 mm, leveys 2 450 mm ja pituus 2 450 mm
 • Ø 315 x 0,8 m tyhjennysputki muovikannella (saatavilla myös Ø 560 mm miehistöluukku)
 • 1 kpl tyhjennysputki umpikannella, Ø 315mm tai Ø 560 mm (miehistöluukku)
 • Lisävarusteet: Vestelli langaton täyttymishälytin ja ankkurointikangas
 • Takuu: Tuotteen valmistajan myöntämä 10 vuoden tiiviys- ja materiaalitakuu
 • Tilavuus 11 000 litraa
 • Asennussyvyys / tuleva viemäri: Ø 110 mm, 1280 mm säiliön pohjasta
 • Mitat: 2 x korkeus 1 450 mm, leveys 2 450 mm ja pituus 2 450 mm
 • Ø 315 x 0,8 m tyhjennysputki muovikannella (saatavilla myös ø560mm miehistöluukku)
 • 1 kpl tyhjennysputki umpikannella, Ø 315 mm tai Ø 560 mm (miehistöluukku)
 • Lisävarusteet: Vestelli langaton täyttymishälytin ja ankkurointikangas
 • Takuu: Tuotteen valmistajan myöntämä 10 vuoden tiiviys- ja materiaalitakuu
 • Pitkä tyhjennysväli, vähemmän kustannuksia. Tilavuus mitattu yleisimmän loka-auton säiliökoon mukaan.
 • Matala asennussyvyys, pohja – tuloyhde vain 1 280 mm, kokonaiskorkeus 1 450 mm.
 • Voit ankkuroida umpisäiliön erillisellä ankkurointikankaalla tai käyttämällä vetoliinoja.
 • Tyhjennysputkivaihtoehdot Ø 315, Ø 560 (miehistöluukku)
 • Saatavana myös sarjaan kytkettynä (kokonaistilavuus 11 m³).
 • Innovatiivisen muotoilun ansiosta helppo kuljettaa tavallisella peräkärryllä ja varastoida pieneenkin tilaan.
 • Lisävarusteina saatavana langaton täyttymishälytin, gsm-hälytys ja ankkurointikangas.
<p data-block-key="m7fuy">Vestellin Umpisäiliöt ovat laadukkaita ja kestäviä säiliöitä, ja niillä on 10 vuoden materiaali- ja tiiveystakuu. Umpisäiliöiden tilavuus on optimoitu yleisimmän loka-auto säiliökoon mukaan. Säiliöt ovat tarkasti suunnitellun kapselirakenteensa ansioista erittäin vahvoja. Tuotteet valmistetaan Suomessa.</p>
https://www.vestelli.fi/tuotteet/umpisailio/
Vestellin Umpisäiliöt ovat laadukkaita ja kestäviä säiliöitä, ja niillä on 10 vuoden materiaali- ja tiiveystakuu. Umpisäiliöiden tilavuus on optimoitu yleisimmän loka-auto säiliökoon mukaan. Säiliöt ovat tarkasti suunnitellun kapselirakenteensa ansioista erittäin vahvoja. Tuotteet valmistetaan Suomessa.

Hämeenkyröläinen yrittäjä valitsi Biopuhdistajan: helppo asennus ja ylläpito

Vestellin helppokäyttöinen ja laadukas Biopuhdistaja 4 oli autohuoltoalan yrittäjä Esa Schroderuksen valinta. Hänen itsensä suunnittelema Kontion hirsitalon harmaiden jätevesien puhdistus hoituu Vestellin jätevesijärjestelmällä.

"Tärkeimpinä valintakriteereinä järjestelmälle olivat korkea puhdistustaso ja sijoitettavuus pienelle tontille. Tärkeä tieto oli myös, että tutkitusti puhdistettu vesi voidaan ohjata suoraan ojaan."

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö Biopuhdistajasta

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
201312_37323.jpg
Kauppias myös on apunasi talopakettia ostettaessa
Kodin suunnittelu alkaa Kastelli-kauppiaasi kanssaKotisi valinta alkaa tonttisi tiedoista. Kaava-alueen ulkopuolella olevalla tontillasi voit vapaammin toteuttaa omia toiveitasi kunhan talosi sopii ympäristöön. Kastellin mallistoissa on runsaasti valmiita vaihtoehtoja, jotka sopivat sellaisenaan, peilikuvana tai tontillesi räätälöidyin muutoksin juuri tonttisi erityispiirteisiin. Ota tonttisi tiedot karttoineen mukaan ja tule Kastelli-kauppiaan juttusille. Hänellä on osaamista ja aikaa löytää oikeat ratkaisut ja auttaa sinua kotiunelmiesi ja tonttisi yhteensovittamisessa.Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesiteJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton