• Etusivu
  • Rakentaminen

Ympäristöystävällinen jätevesijärjestelmä vakuutti uudisrakentajat

Jätevesijärjestelmän asennus on nopeaa haastavallekin tontille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 23.09.2022
20229_79579.jpg

Perheen talossa on huikeat 148 m². Pariskunta suunnitteli hirsitalon yhdessä talotoimittajan rakennusarkkitehdin kanssa.

Satakuntalaiset Johanna ja Sauli halusivat nelihenkiselle perheelleen uuden kodin metsäiseltä tontilta ja mielellään idyllisessä maalaismaisemassa. Unelma kuulostaa melkeinpä maalaukselta, mutta todellisuus oli lähempänä kuin he osasivat arvatakkaan. Tontti uudelle kodille löytyi totuttujen lähiöiden ja keskustan ulkopuolelta. Tästä on nyt aikaa kolmisen vuotta. Löytämässään tontissa he ihastuivat erityisesti sen korkeuseroihin ja kallioiseen maastoon.
Johanna ja Sauli arvostavat ekologisuutta ja kunnioittavat luontoa, joten rakennusprojekti tuli toteuttaa arvojen mukaisesti.

Useiden rakennuslupahakemusten käsittelyn jälkeen, perhe sai luvan alkaa rakentaa unelmataloaan. Ensin tontilta kaadettiin puita ja tehtiin runsaasti raivaus- ja räjäytystöitä. Kaikki maaurakointityöt teki paikallinen urakoitsija ja talopaketti toimitettiin säältä suojaan -pakettina suoraan tontille hirsitalotoimittajalta. Sauli ja Johanna tekivät taloprojektissaan paljon itse. He muun muassa tekivät kaikki talon pinnat itse, pystyttivät väliseinät, tekivät levytyksiä ja tasoituksia. Märkätilat teki alan ammattilainen.

Ekologiset materiaalivalinnat taloprojektin ydin

Perhe asetti tärkeimmiksi kriteereiksi rakentamisessa muovittomuuden, energiaystävällisyyden sekä mahdollisimman ekologiset materiaalivalinnat.

Halusimme, että meidän olisi täällä hyvä olla, ja ympäristö säilyisi mahdollisimman koskemattomana.

Tontilla ei ollut viemäriverkkoa, joten kiinteistölle suunniteltiin asennettavaksi umpisäiliö wc-vesille ja suodatuskenttä harmaille vesille. Tämä sopi perheelle äärimmäisen hyvin, koska heille on tärkeää, ettei ympäristöä saa kuormittaa liikaa, eikä mustaa vettä saa päästää luontoon.

Biopuhdistajan asennus onnistuu selkeiden ohjeiden avulla päivässä.
https://www.vestelli.fi/blog/2021/07/17/biopuhdistajan-toimintaperiaate-vaikutti-selkealta-ja-oli-helppo-ymmartaa-miten-puhdistus-toimii-satakunta/
Biopuhdistajan asennus onnistuu selkeiden ohjeiden avulla päivässä.

Tontille piti aluksi toteuttaa kenttäratkaisu, mutta töiden alettua kävi nopeasti ilmi, että imeytyskenttää ei pystytä toteuttamaan tontin korkeuserojen ja haasteellisen maaperän takia. Johanna ja Sauli hakivat netistä vaihtoehtoisia ratkaisuja ja löysivät Vestelli Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistajan, jonka vahva rakenne, toimintavarmuus ja helppohoitoisuus vakuuttivat.

‒ Biopuhdistajan toimintaperiaate vaikutti selkeältä ja oli helppo ymmärtää, miten puhdistus toimii.

Pariskunta vakuuttui myös siitä, ettei Biopuhdistaja vaadi käyttäjältä suuria huoltotoimenpiteitä. Ja mikä parasta, tuote on kotimainen.

Biopuhdistajan asennuksen teki alusta loppuun paikallinen maaurakoitsija. Vestelli Biopuhdistaja 3 oli urakoitsijalle uusi tuote, mutta selkeiden asennusohjeiden avulla asennus hoitui tehokkaasti alle päivässä.

Uudisrakentajat suosivat kaksoisviemäröinti-ratkaisua

Umpisäiliö sopii jätevesien varastointiin esimerkiksi pohjavesialueella tai kun kiinteistöllä syntyy vain vähäinen määrä jätevesiä loma-asunnoissa sekä yleistyvissä kaksoisviemäröintiratkaisuissa. Voit johtaa umpisäiliöön WC-jätevedet, kun se on osana kaksoisviemäröintiä, jolloin harmaat jätevedet käsitellään erikseen. Umpisäiliö on aina luonnon kannalta paras ratkaisu, koska kiinteistöllä syntyvät mm. kolibakteereita sisältävät WC-jätevedet varastoidaan ja kuljetetaan pois kuormittamasta lähiympäristöä ja -vesiä.

Tutustu lisää kaksoisviemärijärjestelmään

20225_78102.jpg

Olisiko jotain voitu tehdä toisin?

Biopuhdistajaa hankittaessa tulee ottaa huomioon sekä talon, Biopuhdistajan että purkupaikan riittävät etäisyydet. Vaikka Biopuhdistajaa ei oltu suunniteltu alkuperäisiin suunnitelmiin, tontilta löytyi kuitenkin sopiva tila Biopuhdistajalle, tarvittavat etäisyydet huomioiden.

Jos olisimme tienneet Vestellistä aiemmin, olisimme asentaneet Biopuhdistajan ja umpisäiliön samaan aikaan. Kannattaa siis heti alkuun selvittää, mitkä vaihtoehdot soveltuu parhaiten sille omalle rakennuspaikalle, kertoo Sauli.

Jos jotain jäi hampaankoloon, niin se ettei Vestelliä oltu hoksattu aiemmin etsiä. Sauli olisi toivonut, että Biopuhdistaja oltaisiin suunniteltu kiinteistölle jo heti alussa. Näin olisi säästetty aikaa ja resursseja.

Tämä jätevesiratkaisu sopi tähän paikkaan täydellisesti.
https://www.vestelli.fi/blog/2021/07/17/biopuhdistajan-toimintaperiaate-vaikutti-selkealta-ja-oli-helppo-ymmartaa-miten-puhdistus-toimii-satakunta/
Tämä jätevesiratkaisu sopi tähän paikkaan täydellisesti.
Info

Info

Vestellin Biopuhdistaja - Käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa

Biopuhdistaja-jätevesijärjestelmä perustuu aidoissa olosuhteissa testattuun suomalaiseen
tekniikkaan. Tuotteilla on myös Avainlippu, joka on merkki siitä, että ne on valmistettu Suomessa.
Biopuhdistaja on loistanut kaikissa testeissä ja se täyttää korkeimmat puhdistusvaatimukset
vuodenajasta riippumatta.

Tuotteet saivat lisäksi parhaat arviot käyttäjäkokemusten perusteella (lähde: MAVEKE-hanke). Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa asennuksen helppouteen, erinomaiseen puhdistustehoon, käyttämukavuuteen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin sekä maltillisiin kustannuksiin.

Käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20145_39495.jpg
Pitkäikäiselle vesikatolle luotettavat lisätarvikkeet
Vesikaton tehtävänä on suojata rakennusta tuulelta ja tuiskulta sekä pitää alapuoliset rakenteet kuivina ja terveinä. Rakennuksen hyvinvointiin vaikuttavat oleellisesti myös ilmanvaihtoratkaisut, joilla likainen ja kostea sisäilma ohjataan ulos ja puhdas ilma tuodaan sen tilalle. SK Tuote on tehnyt töitä 40 vuotta varmistaakseen, että vesikaton läpi vietävät ilmanvaihdon päätelaitteet ovat vähintään yhtä kestäviä ja laadukkaita kuin rakennukseen valittu vesikatto. Koska hyvännäköinen talo ansaitsee kruunukseen tyylikkään vesikaton, ilmanvaihdon VILPE®-päätelaitteiden värit sulautuvat vesikaton väreihin ja värinkestävyys on ainakin yhtä pitkä kuin itse vesikatteen - takuulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton