• Etusivu
  • LVI

Ilmanvaihtourakointi – teollisuudesta pientaloihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EsKon Oy
Päivitetty 30.07.2024
20149_40980.jpg

Toimiva ilmanvaihto on tärkeää sekä rakennuksen kunnolle että ihmisten hyvinvoinnille. Raitis ilma sekä kotona että työpaikalla kuuluu nykyaikaan. Oikein toteutettu ilmanvaihto on energiatehokasta.

Eskon Oy palvelee asiakkaitaan ilmanvaihtoasioissa monipuolisesti ja pitkällä kokemuksella. Asiakkaita ovat niin teollisuus, ravintolat, koulut, päiväkodit ja asunto-osakeyhtiöt kuin pientalojen asukkaatkin.

Ohje

Ohje

Ilmanvaihtourakointia luotettavasti ja joustavasti, vuosien kokemuksella!

  • ilmanvaihtojärjestelmien asennukset ja puhdistukset
  • ilmanvaihtojärjestelmien säätö-, mittaus- ja huoltotyöt sekä painekokeet
  • ilmanvaihtokoneiden saneeraukset
  • korvausilmaventtiilien asennukset
  • hormistojen kartoitukset ja tutkimukset myös suunnittelijoille. Tarvittaessa videokuvaamme hormit ja annamme raportin niiden kunnosta
  • suunnittelutyöt
  • toimintatarkastukset

Hormien kunnostukseen valitaan sopiva menetelmä tapauskohtaisesti. Eskon kunnostaa hormit joko taipuisalla Mordax-teräsputkella, Mordax-massauksella tai FuranFlex-sukituksella.

Eskonilta saat avun kaikissa ilmanvaihtoasioissa – suunnittelusta toteutukseen!

Saat valmiiksi asennettuna:

20149_40981.jpg

Mekaaniset Rotorvent ja Rotorvent Mini -savuimurit ratkaisevat vastavirtausongelmat

Rotorvent sopii kaikille polttoaineille: hiili, puu, kaasu, öljy ja savuttomat polttoaineet. Rotorventin sovellettu tekninen muotoilu ja kiinnitysmenetelmä tekevät haponkestävästä teräksestä valmistetusta savuimurista erittäin kestävän. Lapojen muotoilun ansiosta savuhormiin syntyy tehokas veto.

Kantaosansa ansiosta Rotorvent sopii kaikkiin 80–250 mm hormeihin ja piippuihin. Rotorvent Mini puolestaan sopii 80–180 mm piippuihin. Kumpikin malli voidaan asentaa kiinteästi ja Rotorvent myös lisävarusteena saatavan avauskauluksen kanssa. Testattu "koukkupultti" -mekanismi varmistaa lujan kiinnityksen ja kantaosan ruuvin reikiä voidaan käyttää lisävarmistuksena tai kiinnitettäessä tasaiseen alustaan. Rotorventin lapojen muotoilu estää veden kulkeutumisen hormiin. Kaksi laakeria on vesitiiviisti koteloitu ja voideltu korkeita lämpötiloja kestävällä rasvalla, joten sen suorituskyky säilyy hyvänä vuosienkin saatossa. Se on testattu –20…200 ºC lämpötilassa.

Eskonilta myös sähkötoimiset savuimurit asennettuina!

Info

Info

Hormi-imurin toimivuuden testaus

EsKon testasi hormi-imurinsa vaikutusta Helsingin Etelä Haaga Helsingissä, 8.1.2014. Hormi-imurin malli oli kokoajakammio jossa oli 8 hormia ja 300 mm iv-imuri. Näitä kammioita on erilaisia, riippuen hormien määrästä.

Olosuhteet: puuskittainen tuuli, vesisade, matalapaine, mittausten väli noin 0,5 h

Testitulos:

Ennen: virtaus jopa väärään suuntaan, maksimi poisto 1 m/s
Jälkeen: tasainen virtaus 10-11 m/s

EsKon Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje
Rakentaja.fi-uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa hyödyllistä sisältöä rakentamiseen ja remontointiin liittyen. Oletko suunnittelemassa remonttia? Kaipaatko vinkkejä energiansäästöön? Etsitkö tietoa uusista rakennusmateriaaleista? Rakentaja.fi:n uutiskirjeestä löydät varmasti jotain uutta ja hyödyllistä joka viikko. Tilaa nyt ja pysy ajan tasalla rakentamisen ja remontoinnin maailmassa!

Aiheeseen liittyvää

20152_42413.jpg
Energiatehokas ilmanvaihtoratkaisu!
Toimiva ilmanvaihto on tärkeää sekä rakennuksen kunnolle että ihmisten hyvinvoinnille. Raitis ilma kotona ja työpaikalla kuuluu nykyaikaan.
20152_42413.jpg
Tehosta painovoimaista ilmanvaihtoa
Toimiva ilmanvaihto on tärkeää sekä rakennuksen kunnolle että ihmisten hyvinvoinnille. Raitis ilma sekä kotona että työpaikalla kuuluu nykyaikaan.
20192_48379.jpg
Vanha hormi on mahdollista kunnostaa
Piiput eivät ole ikuisia, ja vanha piippu saattaa olla turvallisuusriski. Viisainta on pyytää nuohoojalta arvio piipun kunnosta. Hyväkuntoinen piippu on tärkeä osa kodin paloturvallisuutta. Niinpä hormien kunnostus kannattaa suorittaa ammattilaisen avulla.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton