• Etusivu
  • LVI

Hormien kunnostus ammattilaisen avustuksella

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.02.2017Päivitetty 16.07.2020
20192_48379.jpg

Hormien kunnostus kuuluu ammattilaisen tehtäviin. Mordax-massausmenetelmä soveltuu korjausmenetelmäksi, jos hormin läpimitan ei haluta pienenevän.

Piiput eivät ole ikuisia, ja vanha piippu saattaa olla turvallisuusriski. Viisainta on pyytää nuohoojalta arvio piipun kunnosta. Hyväkuntoinen piippu on tärkeä osa kodin paloturvallisuutta. Niinpä hormien kunnostus kannattaa suorittaa ammattilaisen avulla.

Oletko rakentamassa uutta tai kunnostamassa vanhaa?

Oletko rakentamassa uutta hormia tai kunnostamassa vanhaa? Onko kyseessä omakotitalo, kerros- tai rivitalo vai kenties kokonainen talokompleksi? Eskon Oy on täyden palvelun hormitalo. Se tekee puolestasi kaiken hormeihin liittyvän kartoituksesta ja suunnittelusta työn toteuttamiseen saakka. Eskon korjaa hormeja kaikilla Suomessa käytettävissä olevilla menetelmillä. Perusmenetelmiä savu- ja ilmanvaihtohormien korjaukseen on neljä; taipuisa haponkestävä putki, jäykkä ja suora piippuun työnnettävä moduuliputki, massaus, joka tarkoittaa hormin pinnoittamista sisäpuolelta sekä Furanflex-sukitusmenetelmä.

Lue lisää hormikunnostusvaihtoehdoista.

Tulo- ja poistohormit

Eskon kunnostaa vanhoja tulo- ja poistohormeja Mordax-horminkorjausmenetelmällä tai haponkestävällä taipuisalla Prima Plus -putkella. Mordax-menetelmä on VTT:n testaama ja sillä on VTT:n myöntämä sertifikaatti ja laadunvalvontasopimus. Laadunvalvonnassa pystytään seuraamaan tuotteen kulkua tehtaalta loppukäyttäjälle. Jokaisen hormin osalta pystytään selvittämään työtapaselosteesta kyseiseen hormiin käytetyn massan valmistuserä.

Savuhormit


Savuhormeja kunnostetaan Mordax-horminkorjausmenetelmällä, taipuisilla Prima Plus -haponkestävillä putkilla ja jäykillä Prima Plus -hormiputkilla. Prima Plus -putkitusta käytetään silloin, kun hormin pinta-alan pitää pienentyä, esimerkiksi vanhoja öljypannun hormeja korjatessa. Massaus puolestaan sopii tilanteisiin, joissa hormin pinta-ala halutaan säilyttää. Hormin pinta-alan pysyessä samana sen veto vaan paranee!

Asennukset ja huollot kannattaa suorittaa ammattilaisen avulla.

Asennukset ja huollot kannattaa suorittaa ammattilaisen avulla.

Ilmanvaihtohormit

Furanflex on uusi menetelmä, jota käytetään ilmanvaihtokanavien kunnostuksessa. Furanflex-putki mukautuu ilmanvaihtokanavan muotoon, joten se on asennettavissa ilman kanavan aukaisuja ja pituusrajoituksia. Koska asennettava Furanflex-putki on yhtenäinen sukka, vältytään liitoskohdilta ja saavutetaan sileä putken sisäpinta ja saumaton hormi. Furanflex on tyyppihyväksytty tuote, joka täyttää D-luokan tiiviysvaatimukset.

Lue lisää hormien kunnostuksesta

Hormien kunnostus käy helposti Eskonilla käytössä olevan Furanflex-sukitusmenetelmän avulla.

Hormien kunnostus käy helposti Eskonilla käytössä olevan Furanflex-sukitusmenetelmän avulla.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä:

Eskon Oy on Suomen vanhin horminkorjausyritys. Yritys on erikoistunut myös ilmanvaihdon parantamiseen niin yksityishenkilöiden kuin teollisuuden kohteissa. Kyseessä on innovatiivinen yritys, joka kehittää jatkuvasti tuotteitaan ja palvelujaan.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LVI
vesikatto
tulisijat
painovoimainen ilmanvaihto
ilmanvaihto
hormit
hormistot
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20169_47452.jpg
Savupiipun luonnollinen veto on harvoin riittävää
Savukaasuimuria tarvitaan muun muassa silloin, kun halutaan terveellisempää sisäilmaa ja parempaa ilmanvaihtoa. Vedottomassa talossa ei monesti ole tarpeeksi liikkuvaa ilmaa ja on yleistä, että tulisija ei saa tarvitsemaansa ilmaa. Kun savukaasuimuri kytketään päälle tulisijaa puhdistettaessa, hieno tuhka pääsee poistumaan savuhormin kautta. Imuria voi pitää päällä myös silloin, kun tulisijaa ei käytetä, jolloin se raikastaa sisäilmaa.Eskon Oy tarjoaa sähköiset savukaasuimurit terveellisempää sisäilmaa ja parempaa ilmanvaihtoa varten.
Kynttilä ikkunan edessä
Hormi-imurilla parempi sisäilma - Nyt vielä tarjouksessa
Toimivan ilmanvaihdon ansiosta nukumme paremmat yöunet, pysymme virkeinä, työtehomme paranee ja huonosta sisäilmasta aiheutuvat sairaudet helpottavat. Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Aina ei kuitenkaan poistohormin oma veto riitä, jolloin sisäilma jää tunkkaiseksi tai alkaa toimimaan väärinpäin. Tällöin kannattaa hankkia hormi-imuri tehostamaan ilmanvaihtoa.
201610_47532.jpg
Miksi tulisija ei syty tai pala kunnolla?
Tulipesän sytyttäminen on toisinaan vaikeaa. Ulkoisiin tekijöihin ei voida vaikuttaa - ilmanpaineeseen tai harakanpesään piipun päässä. Matalapaineella, tyynessä ja kosteassa ilmanalassa tulipesän sytytys saattaa olla työn ja tuskan takana. Myös korvausilmattomassa huonetilassa sytyttäminen on vaikeaa.
20152_42390.jpg
Mitä pitää ottaa huomioon tiilipiippua muurattaessa?
Ennen kuin savupiippua päästään muuraamaan, on tehtävä ja hyväksytettävä selkeät suunnitelmat kokonaisuudesta. Muuratut tulisijat sekä savuhormit on rakennettava viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Ympäristöministeriön asetus (745/2017) määrittelee, miten savupiippujen rakenteet tulee tehdä. Kyseinen asetus on astunut voimaan 1.1.2018. Uusia ja päivitettyjä ohjeita ja vaihtoehtoisia ratkaisuja asetuksen 6 § suomissa puitteissa on tuotu esille Suomen Tiiliteollisuusliiton julkaisemassa Muuratut savupiiput infoesitteessä sekä RIL 245-2020 - Pienet savupiiput ohjekirjassa.Tiilipiipun etuina ovat muun muassa hyvä lämmönvarauskyky, sillä massiivinen hormisto luovuttaa varaavan tulisijan lailla lämpöä vielä pitkään. Lisäksi tiilestä valmistettu savupiippu on paloturvallinen ja siihen on helposti tehtävissä tulisijojen vaatima määrä hormeja.
20154_42949.jpg
Hormien kunnostus nykyaikaisin menetelmin
Piiput eivät ole ikuisia, ja vanha piippu saattaa olla turvallisuusriski. Viisainta on pyytää nuohoojalta arvio piipun kunnosta. Hyväkuntoinen piippu on tärkeä osa kodin paloturvallisuutta. Niinpä hormien kunnostus kannattaa suorittaa ammattilaisen avulla.Jätä yhteydenottopyyntö tästäOsta laadukas hormi-imuri Verkkokaupasta!
isover-tiilihormi-paloeriste
Eristä piippu oikein ja oikeilla tuotteilla
ISOVER-mineraalivillaeristys edistää rakennuksessa henkilöturvallisuutta ja rakenteiden paloturvallisuutta. Rakennustarvikkeet jaetaan europaloluokkiin sen perusteella, miten ne vaikuttavat palon syttymiseen, leviämiseen sekä savun tuottoon. Pinnoittamattomat ja lasikuituhuovalla pinnoitetut ISOVER-mineraalivillaeristeet kuuluvat parhaisiin paloluokkiin A1 ja A2-s1, d0.Lasivilla on palamaton lämmöneriste, joten sitä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton