• Etusivu
  • LVI

Hormin veto paremmaksi ilman sähköä!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö EsKon Oy
Päivitetty 30.07.2024
20207_65691.jpg

Vietämme 90 % ajasta sisätiloissa, joten toimiva ilmanvaihto on tärkeää ihmisten hyvinvoinnille, mutta myös rakennuksen kunnolle. Raitis ilma kotona ja työpaikalla kuuluu nykyaikaan. Painovoimainen ilmanvaihto ei aina toimi yksinään tarpeeksi tehokkaasti, jolloin se tarvitsee tehostusta.

Painovoimainen ilmanvaihto tarvitsee toimiakseen sekä tuloilmaa että poistohormin, mikä vetää käytetyn ilman ulos. Hormin oma veto ei aina riitä, jolloin mekaaninen, tuulella toimiva hormi-imuri on tehokas ratkaisu ongelmaan. Nyt Eskon Oy on yhdistänyt poistoilmaputken ja mekaanisen hormi-imurin yhdeksi tehokkaaksi tuuletusratkaisuksi.

Uutuustuote VILPE Flex on tehokas, jokaisen katon poistoilmatarpeeseen sopiva tuuletusratkaisu. Ratkaisussa yhdistyvät VILPE:n poistoilmaputki sekä läpivienti ja Spiroflexin ilmanvaihtoimuri. VILPE:n poistoilmaputki sopii kaikenlaisten rakennusten poistoilmatarpeisiin.

Classic-läpivienti sopii sileäpintaisille rivipeltikatteille tai jälkiasennettuna huopakatteille. Muille katemateriaaleille löytyy omat läpivientimallinsa ja paketti on saatavana kaikissa yleisimmissä kattoväreissä.

Mekaanisesti toimiva Spiroflex-ilmanvaihtoimuri tehostaa painovoimaista ilmanvaihtoa tuulen voimalla.

VILPE Flex sisältää:
- VILPE Classic -kattoläpiviennin
- VILPE poistoilmaputken (d = 125/160 mm)
- SPIROFLEX-ilmanvaihtoimurin (d = 160 mm)

20207_65692.jpg

Eskon räätälöi tuotteet juuri sinun katollesi sopivaksi. VILPE Flex -ratkaisun saa juuri kattosi värisenä ja imuri muokataan sopimaan suoraan putken päähän. Imuria on saatavilla sekä galvanoituna että ruostumattomana.

Tuotepaketti on saatavana ainoastaan Eskon Oy:ltä!

Info

Info

Eskonin ilmanvaihtoimurit löydät myös Rakentaja.fi-verkkokaupasta


EsKon Oy
LVI
hormistot
painovoimainen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje
Rakentaja.fi-uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa hyödyllistä sisältöä rakentamiseen ja remontointiin liittyen. Oletko suunnittelemassa remonttia? Kaipaatko vinkkejä energiansäästöön? Etsitkö tietoa uusista rakennusmateriaaleista? Rakentaja.fi:n uutiskirjeestä löydät varmasti jotain uutta ja hyödyllistä joka viikko. Tilaa nyt ja pysy ajan tasalla rakentamisen ja remontoinnin maailmassa!

Aiheeseen liittyvää

201510_44713.jpg
Hormi-imurilla ilmanvaihto kuntoon
Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Aina ei kuitenkaan poistohormin oma veto riitä, jolloin sisäilma jää tunkkaiseksi tai alkaa toimimaan väärinpäin. Puutteellisesti ja huonosti toimiva ilmanvaihto aiheuttaa usein erilaisia terveysongelmia, kuten kroonista nuhaa ja yskää, ihon kuivumista, päänsärkyä ja väsymystä. Erityisesti allergiakodeissa ilmanvaihdon toimivuudesta on huolehdittava kunnolla.Eskon Oy tarjoaa ratkaisuja painovoimaisen ilmanvaihdon parantamiseksi ja hormi- ja savuimurit tuovatkin apua tilanteeseen.
20192_48379.jpg
Vanha hormi on mahdollista kunnostaa
Piiput eivät ole ikuisia, ja vanha piippu saattaa olla turvallisuusriski. Viisainta on pyytää nuohoojalta arvio piipun kunnosta. Hyväkuntoinen piippu on tärkeä osa kodin paloturvallisuutta. Niinpä hormien kunnostus kannattaa suorittaa ammattilaisen avulla.
20169_47452.jpg
Savupiipun luonnollinen veto on harvoin riittävää
Savukaasuimuria tarvitaan muun muassa silloin, kun halutaan terveellisempää sisäilmaa ja parempaa ilmanvaihtoa. Vedottomassa talossa ei monesti ole tarpeeksi liikkuvaa ilmaa ja on yleistä, että tulisija ei saa tarvitsemaansa ilmaa. Kun savukaasuimuri kytketään päälle tulisijaa puhdistettaessa, hieno tuhka pääsee poistumaan savuhormin kautta. Imuria voi pitää päällä myös silloin, kun tulisijaa ei käytetä, jolloin se raikastaa sisäilmaa.Eskon Oy tarjoaa sähköiset savukaasuimurit terveellisempää sisäilmaa ja parempaa ilmanvaihtoa varten.
201510_44713.jpg
Huolellisuus ilmanvaihdon parantamisessa takaa hyvän lopputuloksen
As Oy Museokatu 30:ssa päätettiin toteuttaa putkiremontin yhteydessä laaja perusparannus ja ullakkorakentaminen. Hanketta suunniteltaessa osakkaat nostivat esille painovoimaisen ilmanvaihdon parantamisen tärkeyden.
201811_55398.jpg
Hormien kunnostus takaa turvallisuuden
Hyväkuntoinen piippu on tärkeä osa kodin paloturvallisuutta. On hyvä muistaa, että piiput eivät ole koskaan ikuisia, ja vanha piippu saattaakin olla vakava turvallisuusriski. Kannattaakin pyytää aika ajoin nuohoojalta arvio piipun kunnosta. Itse piipun kunnostus kannattaa jättää aina ammattilaisen huoleksi.
202111_73491.jpg
Miten suojaan hormin, kun vaihdan öljykattilan lämpöpumppuun?
Olet vaihtamassa öljykattilaa esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppuun ja vanha pannuhuoneen savupiippu jää tarpeettomaksi. Vanha hormi pitäisi varmaankin suojata, mutta voisiko sinne laittaa esimerkiksi vanerista tai styroxista tulppaa? Näin voisi ajatella ehkäistäkseen pakkasilman vapaan pääsyn tekniseen tilaan. Mutta mitä sanovat asiantuntijat?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton