• Etusivu
  • Rakentaminen

Hellyttävä ja käytännöllinen koirahuone

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.11.2008
200811_14118.jpg

Rakentajaperhe oli jo pitkään haaveillut koirien omasta huoneesta, kun kuratassujen peseminen pyykkien kanssa samassa tilassa ei tuntunut enää mielekkäältä. Käytännön tarpeet vaativat koirille kunnolliset pesu- ja kuivattelutilat. Perhe ajatteli, että jos he vielä joskus rakentavat talon, sinne pitää saada koirille omat tilat. Haave koirien huoneesta toteutui Vaasan asuntomessualueelle rakennetussa talossa.

Perheessä oltiin kyllästytty lattialla lojuviin peittoihin, ja koirille haluttiin omat huonekalut. Koirien huoneesta löytyykin molemmille koirille omat makuupaikat; divaani ja sohva.

Koirahuoneen viihtyisyyteen on huonekalujen lisäksi panostettu myös taulujen, palkintokaapin ja kasvien avulla. Huoneen pintamateriaalina on käytetty helppohoitoista laattaa. Kuralenkin jälkeen koirat on kätevä suihkuttaa niiden omassa pesuhuoneessa ja jättää huoneeseen myös kuivumaan. Omassa huoneessa voi suorittaa myös kaikki muut koirien hoitotoimenpiteet; harjaukset ja kynsien leikkuut.

200811_14117.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20097_17733.jpg
Kohde 10: Valokaari
Valokaari on asunpinta-alaltaan varsin järkevän kokoinen talo, joka hyvällä suunnittelulla on saatu varsin toimivaksi kokonaisuudeksi. Näyttävyyttä luo oleskelutilat yhdistävä valokaari. Valokaari on puurunkoinen ja puuverhoiltu talo, jossa on betonitiilikate. Talo on hyvin eristetty ja on energialuokaltaan A. Olohuoneen korotettu sisäkatto antaa avaruutta oleskelutiloihin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ostajan vastuut ja velvollisuudet
Ostajan on suoritettava asunnon kauppahinta hallinnan- ja osakekirjan luovutushetkellä. Mikäli ostaja ei maksa kauppahintaa tai sen osaa ajoissa, myyjällä on oikeus viivästyskorkoon korkolain mukaisesti.Mikäli maksuviivästys on olennainen, myyjällä on oikeus purkaa kauppa. Jos ostaja on saanut lisäaikaa kauppahinnan suorittamiseen, myyjä saa purkaa kaupan vain, mikäli kauppahintaa ei suoriteta lisäajan kuluessa. Myyjällä ei ole oikeutta purkaa kauppaa maksuviivästyksen vuoksi sen jälkeen, kun osakekirja ja muut hallintaan liittyvät asiakirja on luovutettu ostajalle. Myyjä ei saa purkaa kauppaa viivästyksen vuoksi myöskään sen jälkeen, kun viivästynyt maksu on korkoineen suoritettu.Myyjällä ei kuitenkaan ole oikeutta korvaukseen maksuviivästyksen aiheuttamasta vahingosta, mikäli ostajan viivästys tai kaupan peruuttaminen johtuu lain säännöksestä, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyksestä tai ostajasta riippumattomasta esteestä.Jos myyjä on elinkeinoharjoittaja ja ostaja peruuttaa kaupan ennen asunnon hallinnan luovutusta, myyjä on oikeutettu korvaukseen hänelle aiheutuneesta vahingosta. Myyjällä on oikeus korvaukseen asunnon uudelleen myymisen aiheuttamista kuluista sekä sopimuksen tekemisestä ja täyttämisestä aiheutuneista kuluista, joista hän ei voi hyötyä muulla tavoin. Muusta vahingosta on myyjällä oikeus saada korvaus, joka on kohtuullinen ottaen huomioon sovittu hinta, sopimuksen purkamisen ajankohta ja muut seikat. Osapuolet voivat keskenään pätevästi sopia vakioperusteen mukaan määräytyvästä kohtuullisesta korvauksesta.Jos kauppa peruutetaan, on myyjän palautettava kauppahinta. Kaupan peruuntuessa on myyjän lisäksi maksettava palautettavalle kauppahinnalle korko siitä lukien, kun hän vastaanotti kauppahinnan. Ostajan on luovutettava takaisin osakekirjat sekä muut huoneiston hallintaan liittyvät asiakirjat.Mikäli asunnon kunto on ostajan hallinta-aikana huonontunut tavanomaista kulumista enemmän ja tämä johtuu ostajan huolimattomuudesta, ei kauppaa pureta ellei ostaja korvaa myyjälle asunnon arvon alentumista.Suoritettavaa vahingonkorvausta voidaan sovitella, jos se on kohtuuton. Tässä arvioinnissa kiinnitetään mm. huomiota siihen mikä oli sopimusrikkomuksen syy, vastapuolen mahdollinen myötävaikutus vahinkoon, sopijapuolten varallisuusolot, asunnon kauppahinta sekä vahingon aiheuttaneen osapuolen mahdollisuudet ennakoida ja ehkäistä vahingon syntyminen.
20076_5302.jpg
Vallox 180 - isomman omakotitalon ilmanvaihtoratkaisu
Jotta sisäilma olisi puhdasta hengittää, se on vaihdettava ulkoilmaan kerran kahdessa tunnissa. Sisäilman hallittu vaihtuvuus takaa terveellisen sisäilman lisäksi kotiisi energiatehokkuutta. Asumisen viihtyisyys hyvin toteutetun ilmanvaihdon avulla nostaa myös kotisi arvoa.Ilmanvaihtokone valitaan talon koon mukaan, mutta valintaan vaikuttaa myös talon suunniteltu asukasmäärä. Uusi Vallox 180-ilmanvaihtokone soveltuu hyvin varusteltuihin, kookkaisiin taloihin tehojensa sekä erittäin korkean lämmön talteenoton hyötysuhteen ansiosta.Vallox 180:n tuloilman lämpötilahyötysuhde on korkea, jopa yli 80 prosenttia. Siksi sillä saavutetaan poistoilman lämmön talteenoton vuosihyötysuhteeksi 60 prosenttia. VTT:n on myöntänyt laitteelle tuotesertifikaatin. Koneesta voi ottaa kaiken "vihreän" irti valitsemalla laitteen, jossa on tasavirtapuhaltimet, jolloin ilmanvaihtokoneen energiankulutus on suurimmillakin käyttötehoilla alhainen. Vallox 180 vaihtaa ilmaa vaihtovirta-puhaltimilla 205 dm³/s, 100 Pa, tasavirta-puhaltimilla 180dm³/s, 100 Pa.
20077_5648.jpg
Perustukset varman päälle
Perinteisiä pientalojen betonirakenteita ovat perustukset eli anturat ja perusmuurit, kellarit, lattiat sekä täydentävät valut, kuten portaat, tukimuurit, piharakenteet, aidat jne. Idearikas arkkitehti voi kuitenkin luoda betonista lähes rajattoman määrän hyvinkin luovia ja erikoisia ratkaisuja käyttäen hyödyksi betonin notkeutta ja muotoiltavuutta. Ammattilaisten käyttö jo suunnitteluvaiheessa kannattaa, sillä säästät pitkän pennin ja vältyt monilta murheilta.Lisätietoa betonista
20084_10394.jpg
Kastelli mukana SuomiPOP-kiertueella
Huhti- ja toukokuun aikana Kastelli-talot ja –huvilat jalkautuu kauppakeskuksiin yhteistyössä SuomiPOP-radion kanssa. Radio lähettää kauppakeskuksista raportteja, soittaa toivemusaa ja vastaa tapahtuman ohjelmatarjonnasta. Päivän päätteeksi (klo 15-18) jokaisessa tapahtumassa järjestetään tunnetun suomalaisen artistin lyhyt keikka kauppakeskuksessa.Osallistu arvontaan ja voita liput loma-asuntomessuile!Kastellin kauppiaat ovat standeillaan mukana tapahtumissa kertomassa Kastelli-taloista ja –huviloista sekä Hurrjan Huhtikuun tarjouksista. Standilla kävijät voivat osallistua kilpailuun, jossa arvotaan messulippuja Reposaaren loma-asuntomessuille!
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Väliseinän runko homeessa?
Kysymys:Purimme väliseinää uuden oviaukon tieltä. Osa väliseinässä käytetystä runkopuusta on läpeensä sinistä (pystyrunko), osa on tervettä. Asunnossa onkin ollut ns. mökin hajua. Olisiko kyseessä sinistäjäsienen vaurioittama puu? Pitäisikö puut käsitellä jotenkin, vai vaihtaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton