Gyproc kestää – myös vertailun
Tuotantojohtaja Kaisa Ara
Jos joku asia kuvaa Gyprocia, niin se on kestävyys. Aloitetaan nimestä, josta on vuosien saatossa muodostunut kipsilevyn synonyymi. "Kyprokki" kestää hyvin käyttöä vielä tänäkin päivänä, vaikka ominaisuuksissa, kuten kestävyydessä, ollaan tultu pitkälle sitten ensimmäisen Erikoiskova-levyn. Jatkuvan tuotekehityksen ja innovoinnin vuoksi Gyproc kestää myös vertailun – ja tuotantojohtaja Kaisa Ara kertoo nyt miksi.
Kaisa, mitä kestävyys tarkoittaa tuotantojohtajalle?
"Minulle kestävyys tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että olemme parhaita lajissamme. Ja laji tarkoittaa omassa työssäni erityisesti koko meidän tuotantoprosessia sisältäen tuotannon, kunnossapidon ja toimitusketjun. Olemme kipsilevynteon parhaita ammattilaisia. Meillä Saint-Gobainilla on pitkä historia ja osaaminen sellaisten tuotteiden valmistamisessa, jotka kestävät vertailun joka näkökulmasta. Tämä kokemus on tehokkaasti hyödynnettävissämme esimerkiksi sisäisten koulutusten ja prosessiasiantuntemuksen muodossa."
Kaisan mukaan kestävyys on tulevaisuuteen investoimista
"Meidän toimintamme rakentuu kaikilla tavoin kestävyyden päälle. Se näkyy kaikissa Gyproc-tuotteissa, tuotannossa sekä toiminnassa. Haemme kestävää kehitystä kierrätysmateriaaleista ja energiatehokkuudesta. Toiminnan kestävyys on sitä, että katsomme pitkälle tulevaisuuteen ja tulevaisuuden tarpeisiin. Innovoimme ja investoimme niihin ratkaisuihin, jotka kestävät aikaa ja palvelevat pitkään. Henkilöstön osalta rakennamme kestäviä työsuhteita ja urapolkuja."
Kun puhutaan innovaatioista, niin eikö kipsilevy kuulosta vähän "kuivalta"?
"Ei missään nimessä! Kipsilevy saattaa tuntua vähän tylsältä, mutta itse asiassa se omaa arvoituksellisen sydämen ja mielettömän määrän innovatiivisia ominaisuuksia. Kipsilevyssä on useita elementtejä ja osatekijöitä, jotka antavat loistavan pohjan innovoimiseen. Muutettavia elementtejä on aivan eri tavalla kuin esimerkiksi lastulevyssä ja näillä muutoksilla saadaan aikaan todella erityyppisiä levyjä eri lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi Habitossa on joukko innovatiivisia ominaisuuksia, joita niin sanotusti perinteisessä kipsilevyssä ei ole ollut. Tämä monipuolisuus tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös käyttökohteiden suhteen.
"Kipsilevy omaa arvoituksellisen sydämen"Gyprocin tuotantojohtaja Kaisa Ara
Kuuluuko ympäristökestävyys lupauksen piiriin?
"Ehdottomasti. Gyprocin tuotteet ovat jo nyt täysin kierrätettäviä, sillä otamme vastaan kaiken kipsilevyjätteen levytyypistä riippumatta. Käytämme myös koko ajan enemmän kierrätysmateriaalia valmistuksessa. Pakkausmateriaalit ovat ympäristön kannalta kehittyvä osa-alue. Käytämme nyt kierrätysmuovista valmistettuja pakkausmateriaaleja, mutta tulevaisuudessa tämäkään ei välttämättä riitä.
Miltä tulevaisuus näyttää?
"Voisi sanoa, että meillä on homma melko kestävällä pohjalla. Gyprocin tarkoitus on edistää asumisen laatua, mukavuutta ja kestävää rakentamista. Fokuksessa on erityisesti asiakkaat, palvelukyky ja vastuullisuus. Oma tulevaisuuteni pitää sisällään uramuutoksen sikäli, että siirryn ensi vuonna koko Saint-Gobain Finlandin henkilöstöjohtajaksi. Siinä positiossa huolehdin kuitenkin edelleen siitä, että työskenteleminen Gyprocin parissa kestää myös vertailun."