• Etusivu
  • LVI

Fenestran uutuus: Fenair-tuloilmaikkuna

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.10.2009
200910_19143.jpg

Uusi Fenair-tuloilmaikkuna on kustannustehokas ja yksinkertainen ratkaisu.

Taloyhtiöiden energiatehokkuutta voidaan parantaa merkittävästi Fenair-tuloilmaikkunalla. Fenairin raitisilmasuodatinpalkki on sijoitettu ikkunan yläosaan, mikä varmistaa lämmön täydellisen talteenoton; ilma lämpenee keskimäärin yli 10 astetta ja aurinkoisilla seinillä parhaimmillaan jopa 20 astetta ulkoilman ollessa - 20 astetta. Tehokkaat suodattimet voidaan puhdistaa ja vaihtaa tarvittaessa.

Suurin säästö saavutetaan tuloilmaikkunan ja ilmanvaihtojärjestelmän optimoinnilla. Ilmanvaihtoon on helppo vaikuttaa samalla, kun vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin ja rakenteita tiivistetään. Energiatehokkuutta voi parantaa erittäin helposti ja kustannustehokkaasti yhdistämällä energiaikkunaan ulkoilman sisäänottojärjestelmän.

Ratkaisu parantaa ikkunan U-arvoksi jopa 0,79 (TKK:n testi) ja pienentää talon energiakuluja 5—10 prosenttia. Sen ansiosta korvausilma on terveellistä ja vetoisuus vähenee olennaisesti. Jos samalla tehostetaan koko ilmanvaihdon ketjua asentamalla huoneistokohtaiset säätöventtiilit sekä talteenottoyksikkö, asuntojen kokonaissäästöt voivat nousta jopa 20—40 prosenttiin.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71163.jpg
Mummon mökin haju kesämökillä - nostalgiaa vai kosteusvaurio?
Mummon mökin haju on monelle tuttu mökkireissuilta. Se voi tuoda mieleen muistoja, mutta kielii valitettavan usein ilmanvaihdon riittämättömyydestä. Kun ilma ei vaihdu, sisäilma ummehtuu ja kosteus tiivistyy pinnoille. Tuulettumattomissa olosuhteissa kosteisiin kohtiin alkaa muodostua hometta ja muita mikrobikasvustoja. Niillä on omat ominaishajunsa. Saunominen lisää tilojen kosteusrasitusta, jos sauna on mökin yhteydessä. Varsinkin vanhemmissa kesämökeissä ilmanvaihto on jätetty usein kokonaan asentamatta. Silloin alipaine imee sisälle epäpuhdasta korvausilmaa rakenteiden raoista ja eristevillojen läpi. Vanhankin mökin ilmanvaihtoa saa parannettua asentamalla jälkikäteen tarpeellisen määrän korvausilmaventtiilejä.
20212_68696.jpg
Hyvän sisäilman salaisuus
Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?
äiti istuu olohuoneen lattialla ja lapsi hartioilla. molemmat katselevat tietokoneen ruutua
Kotiautomaation mahdollisuudet: Mitä kaikkea voit ohjata ja automatisoida kodissasi?
Moderni kotiautomaatio nostaa talon jälleenmyyntiarvoa, lisää turvallisuutta sekä asumismukavuutta. Siksi kotiautomaatio halutaan tuoda myös lisäarvoksi talopaketteihin. Talotehtaan pilottikohteissa on käytetty ABB-free@home-kotiautomaatiota.
201711_50763.jpg
Kuusi vinkkiä ilmanvaihdon toimivuuteen
Useimmissa kodeissa ilmanvaihto olisi helposti parannettavissa yhdessä päivässä, muutaman sadan euron panoksella. Silti toimimattomasta ilmanvaihdosta kärsii yllättävän moni.Seuraamalla kohta kohdalta näitä yksinkertaisia ohjeita, selvität kotisi ilmanvaihdon toimivuuden ja saat vinkkejä sen parantamiseksi.Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta
20201_62135.jpg
Osallistu ja voita - keittiöäänestyksessä Tulikiven Cooking!
Suomalaisesta vuolukivestä valmistetut Tulikiven Cooking-tuotteet sopivat ruoanlaittoon niin takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä kuin kaasu- ja sähköuunissakin. Vuolukiviastiat varaavat lämmön lisäksi tehokkaasti myös kylmää, joten ne soveltuvat pakastimessa viilennettyinä erinomaisesti kylmienkin ruokien tarjoiluun.
20183_52060.jpg
Kaikkiin kohteisiin oikein toimiva eriste
Lämmöneristyksen käyttökohteet ja vaatimukset vaihtelevat, mutta muutama asia ei muutu: aika on rahaa, jokaiselle rakenteelle on olemassa oikea optimaalinen lämmöneriste ja laatu ratkaisee. Kotimainen Finnfoam vastaa näihin vaatimuksiin: homehtumattomien lämmöneristeiden tuoteperhe tarjoaa kuhunkin käyttökohteeseen juuri oikean eristeen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton