• Etusivu
  • LVI

Hyvän sisäilman salaisuus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 19.02.2021
20212_68696.jpg

Hyvää sisäilmaa ei sovi unohtaa.

Nykyisin sisäilma ja sen laatu on paljon esillä. Puhutaan huonosta sisäilmasta ja useanlaisista yrityksistä parantaa sitä, mutta mitä jos jo lähtökohtaisesti pyrittäisiin siihen, että kotona, toimistossa tai periaatteessa missä tahansa sisätilassa on hyvä sisäilma heti alusta lähtien?

Mikä on hyvän sisäilman salaisuus?

Puhdasta sisäilmaa nyt ja huomenna

Jokainen meistä haluaa hengittää puhdasta sisäilmaa ja taata myös lapsilleen kodin, jossa on hyvä hengittää. Tiesitkö, että moni sisäilmaongelma voi johtua jostain sellaisesta, minkä kanssa sinä olet tekemisissä joka päivä, nimittäin lattiastasi? Moni sisäilmaongelma juontaa juurensa siitä, että lattian kautta sisäilmaan pääsee haitallisia yhdisteitä. Tällainen ongelma ei välttämättä katso talon ikää.

Ongelman korjaamiseksi on olemassa ratkaisu. Weberin AlkaDry®-teknologian avulla lattia on toimiva ja turvallinen myös vuosikymmenien kuluttua.

Mikä sitten on AlkaDry®?

AlkaDry® nimen alkuosa (Alka) viittaa lattiatasoitteen matala-alkalisuuteen ja loppuosa (Dry) kuivumiseen. Nämä kaksi osa-aluetta ovat AlkaDry®-teknologian perusta. Weberin matala-alkaliset lattiatasoitteet sekä niiden kuivumisteknologia mahdollistavat lattiapinnan nopean päällystettävyyden. Käyttämällä lisäksi järjestelmään kuuluvia liimoja, varmistat samalla lattiasi turvallisuuden sekä terveellisyyden.

Miksi valita AlkaDry®?

Weber kiteyttää AlkaDry®:n ytimen yksinkertaisesti kolmeen asiaan: terveeseen asumiseen, puhtaaseen sisäilmaan sekä turvalliseen lattiaan.

Itse asennusprosessi on vaivaton ja tuo turvaa pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi betonialustan päälle levitettävä AlkaDry® lattiatasoite on ohuimmillaan vain 5 mm. Huolimatta tasoitekerroksen ohuudesta, riittää se tuomaan turvallisen alustan lattiapinnoitteelle ja estää myös haitallisia VOC-yhdisteitä syntymästä. Haitallisia kemiallisia reaktioita, VOC-yhdisteitä, syntyy usein silloin, kun lattiarakenteen pohjalla oleva betoni reagoi sen päälle asennettujen lattiapäällysteiden sekä -liimojen kanssa.

Hyvä sisäilma lähtee tosiaankin – lattian tasolta.
Betonialustan päälle valettava AlkaDry® lattiatasoite on ohuimmillaan, vain 5 mm.
Betonialustan päälle valettava AlkaDry® lattiatasoite on ohuimmillaan, vain 5 mm.
Info

Info

Haluatko lukea lisääAlkaDry®-teknologiasta?

Näillä tuotteilla onnistut:

Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin pääset tutustumaan tuotteisiin tarkemmin.

Klikkaamalla kuvaa pääset tutustumaan tuotetietoihin tarkemmin.
https://www.fi.weber/search-content/content_type/product/activities/lattiat-436
Klikkaamalla kuvaa pääset tutustumaan tuotetietoihin tarkemmin.
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
LVI
ilmanvaihto
lattiat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.
201811_55395.jpg
Näin tasoitat ja oikaiset lattiat
Pinnan puhdistusEnnen lattian tasoitusta alustasta pitää poistaa irrallinen betoni, tasoite ja muut tartuntaa heikentävät aineet, kuten rasva, lika, maali, liima ja niin edelleen jyrsimällä tai hiomalla. Tarvittaessa alustaa voi karhentaa, jotta tasoite tarttuu paremmin. Imuroimalla varmistetaan hionnan tai karhennuksen pölyjen poistaminen lattiapinnalta.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
201410_41506.jpg
Valmis lattia läpivärjätyllä tasoitteella
Casa Design -lattia ParaisilleParaisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.
20154_42976.jpg
Näin tasoitat eri lattiapinnat
Omakotitalon lattioissa vaaditaan suoruutta tai kallistuksia huoneen käyttötarkoituksesta riippuen. Weberin lattiatasoitteilla on mahdollista tehdä ohutta tasaista pintaa, paksuja täyttöjä tai kylpyhuoneen lattian kallistuksia. Weberin tuotevalikoimasta löytyy tasoitteita niin betoni- kuin puualustallekin. Normaalisti muutamassa päivässä kuivuvien tasoitteiden lisäksi valikoimassa on myös muutamissa tunneissa kuivuvia pikatasoitteita.Kaikki lattiatasoitteet sopivat betonilattioiden tasoittamiseen, minkä lisäksi Weberin valikoimasta löytyy lattiatasoitteita myös saneerauskohteisiin, joissa alustana voi olla esimerkiksi heikko betoni, puu-, klinkkeri tai muovimatto.
20132_33768.jpg
Kesää odotellessa - Iloisen värisiä vinkkejä puutarhaan
Kaisa JoukiKuvatTuomas Kolehmainen/ Julkaistu Kodin Kuvalehden Puutarhassa 2012

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton