• Etusivu
  • Rakentaminen

Ensirakentajan matka kohti valmista hirsiunelmaa – ota kuunteluun uusi Hirsipodi-podcast

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 24.09.2024
20209_66743.jpg

Hirsipodi tarjoaa mielenkiintoisia keskusteluja hirsirakentamisesta ja hyödyllisiä käytännön vinkkejä rakennusprojektin eri vaiheisiin.

Radiotoimittajana ja juontajana työskentelevä Juuso Mäkilähde on tuleva hirsikotiasuja. Uuden hirsikodin rakennustyöt starttaavat tänä syksynä, ja ensi vuonna nelihenkinen perhe muuttaa pääkaupunkiseudulle luonnonläheiseen Honka-hirsitaloon. Oman taloprojektinsa innostamana Juuso Mäkilähde luotsaa hiljattain julkaistua Hirsipodi-podcastia, joka tarjoaa tiiviin tietopaketin hirsirakentamisesta ja oman talounelman toteuttamisesta.

Omakotitalon rakentaminen on projekti, joka ajatuksena kiehtoo monia, mutta samalla se herättää ensikertalaisessa kysymyksiä, epävarmuuksia ja ehkä huoltakin – mitä tontin valinnassa pitäisi huomioida, kuinka löytää sopivin talomalli, miten suunnittelu ja lupaprosessit etenevät, kuinka laatia hankkeelle realistinen budjetti ja aikataulu? Pitäisikö omaan unelmaan uskaltaa tarttua?

Näitä asioita myös Juuso Mäkilähde joutui puntaroimaan omaa taloprojektia aloittaessaan.
− Olin aina ajatellut, etteivät rahkeeni riittäisi rakennuttamiseen. Mutta kai se on vaan niin, että jos jotain unelmia tässä elämässä haluaa saavuttaa, niin sitten täytyy myöskin välillä hypätä sinne tuntemattomaan ja uskaltaa.

Mäkilähteen perheen haave modernista ja ekologisesta hirsitalosta otti keväällä konkreettisen ensiaskeleen, kun uuden kodin suunnittelutyö alkoi yhdessä Honkarakenteen kanssa. 160-neliöisen Honka-hirsitalon rakentamisvaihe käynnistyy tänä syksynä.
− Rakennusprojekti jännittää ja hirvittää, mutta tiedän, että saamme meille täydellisen kodin.

<p data-block-key="rqfl4">Mäkilähteen perheelle asumisen ekologisuus on tärkeä arvo. Myös sisäilman laatu ja turvallisuus painoivat vaakakupissa, kun kodin rakennusmateriaaliksi päätettiin valita hirsi.</p>
Mäkilähteen perheelle asumisen ekologisuus on tärkeä arvo. Myös sisäilman laatu ja turvallisuus painoivat vaakakupissa, kun kodin rakennusmateriaaliksi päätettiin valita hirsi.

Juuso Mäkilähteen luotsaamassa Hirsipodi-podcastissa pureudutaan ensirakentajaa mietityttäviin käytännön asioihin aina perustuksista sisustukseen ja tontista talotoimitukseen. Samalla käydään läpi hirren ainutlaatuisia ominaisuuksia rakennusmateriaalina.

Viisiosaisessa podcastissa Mäkilähteen haastateltavana on hirsirakentamisen ammattilaisia, kuten Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen, joka jakaa Hirsipodin kakkosjaksossa hyödyllisiä vinkkejään hirsitalon suunnitteluun liittyen.

Anne Mäkinen kertoo muun muassa eri elämäntilanteisiin muuntautuvan kodin suunnittelusta, rakentamisen trendeistä, suunnittelun yleisimmistä sudenkuopista ja näkemyksensä siitä, minkä vuoksi uusien omakotitalojen keskikoko on viime vuosina pienentynyt. Kuulet myös, miksi uudesta kodista haaveilevan kannattaa kyläilyreissuillakin kantaa mittanauhaa mukana.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.
200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
rakentaja pro
Tilaa Rakentaja.pro-uutiskirje
Erikoiskutsu sinulle, joka haluat pysyä ajan tasalla.
20209_66625.jpg
Uusi avustus kannustaa vaihtamaan lämmitysmuotoa
Syyskuun alusta alkaen pientalojen omistajat ovat voineet hakea avustusta vaihtaessaan öljylämmitykseen kestävämpään lämmitysmuotoon. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun pientalossa siirrytään ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön. Tällä halutaan kannustaa pientalojen asukkaita siirtymään ekologisempaan lämmitykseen ja samalla osallistumaan hiilineutraali Suomi vuonna 2035 tavoitteeseen.Uutta avustusta voidaan myöntää öljylämmitysjärjestelmän poistamisesta ja lämmitysmuodon muuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen ja vuoden 2022 lopulle saakka. 4000 euron avustuksen saa ilma-vesilämpöpumppuun, maalämpöön tai kaukolämpöön siirryttäessä. Muita lämmitysmuotoja avustetaan 2500 eurolla. Fossiilisia polttoaineita käyttäviin lämmitysjärjestelmiin avustusta ei myönnetä, eikä öljylämmitystä voi jättää osaksi lämmitysjärjestelmää.Öljylämmityksen vaihtaminen onnistuu sujuvimmin asiantuntija-apua hyödyntäen ja toteutus tilataan avaimet käteen -ratkaisuna. Lämmitysmuutosta suunnitellessa kannattaa samalla tarkastella myös energiatehokkuuden parantamista. Esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpulla energialasku voidaan jopa puolittaa, kun se asennetaan öljykattilan tai sähkövaraajan tilalle. Maalämpöpumpulla saadaan parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästö.Lisää avustuksesta voit lukea ELY-keskuksen sivuilta >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton