• Etusivu
  • Talo

Suunnitteilla kylpyhuoneremontti? Harmoninen kylpyhuone hyvillä valinnoilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.04.2019
20194_57118.jpg

Seinälaattoja löytyy kaikenlaisia; kohokuvioilla, eri muodoilla ja väreillä.

Kylpyhuoneen yleisilme näyttää kulahtaneelta, laatat valittiin aikoinaan senhetkisen mieltymyksen mukaan. Olipa ihana idea! Nyt lähinnä naurattaa…Edessä on siis kylpyhuoneremontti, mutta nyt laatat ja kalusteet valitaan aikaa kestäviksi ja helppohoitoisiksi.

Laattojen valinta ja kokonaisuuden suunnittelu

Laattojen valintaa kannattaa miettiä tarkkaan ei pelkästään värien kannalta vaan osa laatoista vaatii enemmän hoitoa näyttääkseen puhtailta ja siisteiltä.

Esimerkiksi tummissa laatoissa näkyy kalkkipitoisen veden roiskeet ja vaaleisiin jää helpommin pesuaineiden jäämien jäljet, jos lattoja ei pestä ja kuivata säännöllisesti.

Tarvitsetko apua suunnitteluun?

Vehoniemen Laattamyymälästä saat laadukkaat ratkaisut laatoitukseen ja kalusteisiin sekä monipuolista suunnitteluapua. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Seinälaattojen valinta

Kylpyhuoneen valaistus määrittää paljon millaiselta seinälaatat näyttävät loppujen lopuksi. Valon taittuminen laatan pintaan saattaa yllättää katsojan.

Erilaisia laattoja yhdisteltäessä tulee muistaa, että laattojen koot saattavat vaihdella muutamia millejä ilmoitetusta koosta joka voi vaikuttaa lopputulokseen. Varsinkin jos kyseessä on jonkinlainen mosaiikkiseinä tai koristekuviointi.

Lattialaatat

Valaistus vaikuttaa lopulliseen ilmeeseen huomattavasti.
Valaistus vaikuttaa lopulliseen ilmeeseen huomattavasti.
Maanläheisillä väreillä saadaan luotua rauhallinen ja idyllinen tunnelma.
Maanläheisillä väreillä saadaan luotua rauhallinen ja idyllinen tunnelma.

Vaikka monet aloittavat kylpyhuoneen remontin suunnittelun lueskelemalla lehtiä ja katselemalla malleja ja ideoita eri lähteistä niin silti kannattaa jo varhaisessa vaiheessa käydä tutustumassa valikoimiin myymälässä. Laatan värit ja pinnat konkretisoituvat myymälässä ja saat paremman tuntuman miltä jokin tietty laattatyyppi näyttää ja millaiselta sen pinta tuntuu.

Kuten laminaateissa, laatoissa on myöskin eroja niiden käyttöominaisuuksissa. Lattialaattoja voi asentaa seinään, muttei päinvastoin, koska lattialaattojen koostumus on erilainen kuin seinälaatoissa. Tutustu tarkemmin laattojen käyttötarkoituksiin myymälässä.

Muista valita sellainen laatta, joka ei märkänäkään ole liukas. Laatan pinnan pitää siis olla hieman karhea.

Laadukkaat kalusteet kylpyhuoneen koko huomioiden

Onpa kylpyhuoneesi iso tai pieni, valmistajien monipuolisesta kalusteiden mitoitusvalikoimasta löydät varmasti omasi. Kylpyhuonekalusteita löytyy ahtaisiin tiloihin sopivia näppärän kokoisia kalusteita, nurkkaan sijoitettavia kalusteita tai jos tilaa riittää niin valmistajilta löytyy myös hulppeita massiivisempiakin kalustekokonaisuuksia.

Halutut toiminnot saadaan sijoitettua kylpyhuoneessa järkevästi tilanjakajia käyttäen.
Halutut toiminnot saadaan sijoitettua kylpyhuoneessa järkevästi tilanjakajia käyttäen.

Pienet yksityiskohdat viimeistelevät kylyhuoneen ilmeen

Laattojen koko vaikuttaa kylpyhuoneen yleisilmeeseen.

Viimeinen silaus kylpyhuoneeseen luodaan listojen, saumausaineiden ja suihkun avulla. Värivalinnoilla, pintamateriaaleilla, kuvioinneilla ja erilaisilla kiiltoasteilla tilasta saadaan mieleinen.

Tehosteväreillä luodaan tyylikästä ilmettä ja luksusta kylpyhuoneeseen.
Tehosteväreillä luodaan tyylikästä ilmettä ja luksusta kylpyhuoneeseen.
Vaaleilla ja isoilla laatoilla saadaan ahdaskin tila näyttämään isommalta.
Vaaleilla ja isoilla laatoilla saadaan ahdaskin tila näyttämään isommalta.
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20123_30072.jpg
Vikavirtasuojat lisäävät sähköturvallisuutta
Uusissa sähkökeskuksissa on vikavirtasuojakytkimet jo valmiina. Kaikki pistorasiaryhmät on suojattava vikavirtaa vastaan. Remontoitaessa vanhan pistorasian tilalle voi asentaa vikavirtasuojatun pistorasian. Se katkaisee vaarallisen jännitteen eikä käyttäjä ehdi saada vikaantuneesta laitteesta sähköiskua. Sähkölaitteiden käyttö on tällöin turvallista kaikissa tiloissa.
201311_37070.jpg
ASTA RAKENTAJA 2014
Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.-15.2.2015Asta Rakentaja 2015 tarjoaa jälleen runsaasti hyödyllistä tietoa sekä neuvoja ja opastusta rakentamisesta, remontoinnista ja energiatehokkaasta asumisesta. Paikalla ovat kaikki alan keskeiset toimijat, jotka esittelevät uutuustuotteitaan sekä palveluitaan.Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!Suosittu rakentamisen ja asumisen messutapahtuma tarjoaa tuoretta tietoa, tuotteita ja palveluita alan ammattilaisille, oman kodin rakentajille sekä remontoijille.Tulosta ilmainen sisäänpääsylippu täältä
20136_35452.jpg
Keittiön välitilan lasi ja muita ideoita
Keittiön välitilaan voidaan valita esim. lasi, jonka taakse saa kauniin kuvan tai tapetin. Kuva voidaan myös laminoida tai asentaa muovilevyn taakse. Välitilaan on perinteisten laattojen lisäksi mahdollisuus asentaa lähes mitä tahansa, vain mielikuvitus on rajana!Lisää keittiön välitilan vaihtoehtoja ja keittiöideoita Keittiökoulussa
202110_73036.jpg
Viikon sisustusidea: Onko messinki vaikea materiaali sisustuksessa?
Messinkiset nupit ja kahvat, messinkinen hana ja allas, messinkiä asennuskalusteissa. Messinki on tehnyt paluun, vaikka moni sitä aikoinaan niin vihasi. Messinkiä on ehkä totuttu pitämään myös vaikeana ja eritoten kalliina materiaalina, josta käytännöllisyys on kaukana. Mikä on totuus messingin takana?Messinki on materiaalina melko pehmeä. Messinkiin syntyy ajan patinaa, ja altaissa se saattaa raapeutua ja kolhiintua käytössä. Jos et siedä yhtään ajan hampaan jälkeä, messinki ei ehkä ole sinun juttusi. Päällystämätön messinki hapettuu ja tummuu. Tämäkin on toisille patinaa ja toisille kauhistus. Ota sekin huomioon.
20155_43427.jpg
Laajempi lämmitysremontti alulle ajoissa
Tämä on hyvä pitää mielessä, kun haluaa säästää lämmityskustannuksissa. Asianmukaisesti huollettu laitteisto säästää euroja, kun laitteet toimivat, kuten niiden pitää ja polttoöljyn kulutus vähenee verrattuna huoltamattomaan laitteistoon. Samalla voi myös tarkistaa polttimen soveltuvuuden uusiutuvalle lämmitysöljylle.
Pikkuvihreä wc-kuva
Vedetön vessa sisätiloihin tuo säästöä, ekologisuutta ja helppoutta asumiseen
Mökkipihan perältä löytyvä huussi on useimmille tuttu – tuoksahduksineen ja kaikkineen. Juokseva vesi ei ole itsestään selvyys mökkiolosuhteissa, mutta entäpä jos haluaakin olla ekologinen ja säästää vettä vaikka sitä olisikin mahdollista käyttää. Sen myötä herääkin kysymys, voiko kotiinsa harkita perinteisen vesivessan sijaan vedetöntä vaihtoehtoa ilman, että se todella tarkoittaa pihan perällä nököttävää ratkaisua? Miten vedetön ratkaisu toimii normaalissa arjessa tämän päivän kodissa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton