• Etusivu
  • Rakentaminen

Ensimmäinen yritys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.03.2009
20093_15662.jpg

Tässäkö se nyt on –ensimmäinen yritys. Ote päiväkirjasta, talvi 2006.

Ensimmäinen todellinen mahdollisuus ostaa tontti tarjoutui meille talvella 2006. Tontti sijaitsi sadan metrin päässä silloisesta kodistamme. Tontti oli iso, mutta siitä oli mahdollisuus ostaa osa. Omistaja ei kuitenkaan suostunut myymään haluamaamme osuutta suoraan, vaan ensin oli löydettävä toinen ostaja jäljelle jäävälle osuudelle, että kauppa oli mahdollinen. Jätimme välittäjälle tietomme kiinnostuksesta ja pyysimme ottamaan yhteyttä, mikäli toinen ostaja löytyy.

Ryhdyimme itsenäisesti tutkimaan tontin asioita, kun riittävää tietoa ei mielestämme ollut välittäjällä toimittaa. Kävikin ilmi, että tonttiin kohdistui rakentamiseen liittyviä epävarmuuksia. Tontti oli katuun nähden alempana notkelmassa, minkä vuoksi jätevesien johtaminen kaupungin viemäriverkkoon olisi pitänyt hoitaa itse rakentamalla jonkinlainen pumppaamojärjestelmä. Kaupungin hulevesikaivojen puuttuessa sadevesien johtamiseen liittyvissä perustamisissa ja yleensä vesien hallinnassa oli omat hankaluutensa. Lisäksi pohjavesi näytti karttojen mukaan olevan sen verran korkealla, että kellarikerroksen rakentaminen ei ollut varmaa.

Mielenkiintomme kyseistä tonttia kohtaan loppui ja ilmoitimme tästä välittäjälle. Opimme tapauksesta monta asiaa ja olimme entistä valmiimpia kohtaamaan seuraavan haasteen.

Ja sitten Se oikea

Tontti-episodin jättämä tyhjiö täyttyi yllättävän pian. Muutamien viikkojen kuluttua sähköpostiini tuli ilmoitus myytävästä talosta asuinalueellamme. Kohde oli ollut myynnissä jo jonkin aikaa, mutta en ollut aikaisemmin kiinnittänyt siihen enempää huomiota korkean hinnan takia. Nyt hintaa oli pudotettu sen verran, että mielenkiintoni heräsi. Soitin miehelleni, että tilaanko illaksi näytön. Näin tein.

Tällä välin mieheni oli tavannut erään paljon asuinalueellamme rakentaneen ja remontoineen kaverinsa ja kysyi häneltä, että tiesikö kyseisen kohteen. Kaveri sanoi, että ei tiennyt, mutta tiesi sen, että talon vieressä oleva tontti saattaisi tulla myyntiin. Kyseisellä tontilla olisi vanha talo, josta on juuri muuttanut pois hänen tuttavansa sukulainen.

Miehet lähtivät siltä seisomalta tonttia katsomaan. Kaveri vielä ehdotti, että kävisivät katsomassa, onko talosta juuri pois muuttaneen rouvan sukulaismies kotona. Hän asui samoilla kulmilla ja oli sattumoisin kotona. Miehet kysyivät, että onko tontti tarkoitus myydä, ja että tässä olisi yksi kiinnostunut ostaja. Sukulaismies sanoi, että myynti on ihan mahdollista ja lupasi kysyä asiasta. Sanoi ilmoittavansa sitten, kun tietää vastauksen.

Tästä alkoi tähän mennessä kenties elämämme piinaavimmat kuukaudet! Arvata vain saattaa, kuinka kiinnostuneita todellisuudessa olimme samana iltana talon näytössä. Naapuritonttia taisimme vain vilkuilla.

Projektin vaiheet

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20099_18824.jpg
Tiilestä muuratut tulisijat
Muuratuista tulisijoista on kertynyt hyviä kokemuksia jo vuosisatojen ajalta. Kun niihin yhdistetään tiilien ja laastien kehitystyö, ei tiilestä muurattujen tulisijojen suuri suosio tule yllätyksenä. Tiilestä muuratun tulisijan valintaan on monta hyvää syytä.
20106_22039.jpg
Miten rintamamiestalo on rakennettu?
Näennäisestä samankaltaisuudestaan huolimatta jokainen rintamamiestalo on yksilö. Jo tyyppi talomalleja eri muunnelmineen oli satoja, lisäksi kukin suunnittelija ja rakentaja saattoi muokata tilaratkaisuja omiin tarpeisiinsa sopiviksi. Myös rakenteita ja niiden liitos ym. detaljeja muunneltiin saatavilla olevien materiaalien, rakentajan taitojen ja ideoiden – sekä hyvien että huonoiksi osoittautuneiden – mukaan.Ajan myötä ja materiaalipulan helpottuessa myös tyyppirakenteet muuttuivat; rakenne- ja eristyspaksuus kasvoivat, rakenteet monimutkaistuivat ja niissä voitiin käyttää kalliimpia materiaaleja ja tarvikkeita. Siksi "tyypillisiä" rakenteita voidaan esitellä vain hyvin yleisluontoisesti ja suuntaa antavasti. Alkuperäisten rakenteiden kirjon lisäksi myös korjauksia on tehty eri aikoina lukemattomin eri tavoin, joten korjaukseen ryhdyttäessä rakenteet on aina selvitettävä tapauskohtaisesti.
20198_59429.jpg
Toimiva öljylämmitys - mutta liian suuri lasku?
Öljyn hinta nousee kysynnän noustessa ja verotuksen kiristyessä, mutta toimivasta öljylämmitysjärjestelmästä luopuminen voi silti kirpaista jo pelkkänä ajatuksena. Hyväkuntoista öljykattilaa ei kuitenkaan tarvitse raahata ulos, eikä öljylämmityksen hyödyistä luopua. Jäspin ilma-vesilämpöpumpun avulla laitteistosta tehdään helposti ja kerralla modernimpi, edullisempi ja ympäristöystävällisempi.
201512_44949.jpg
Hongan Asu terveesti -blogin aiheena hirsimökin hoito ja käyttö talvella!
Nyt sinulla on luettavissasi blogi, joka nimensä mukaisesti kertoo terveellisestä asumisesta.Blogin kantava rakenne on luonnollisesti hirrestä, mutta ulkopinnaltaan se voi olla lähes mitä vain - aivan kuten moderni massiivipuinen omakotitalokin.Eri näkökulmia terveelliseen asumiseen tuovat Honkarakenteen omat asiantuntijat sekä vierailevat tähdet.Honkarakenteelle hyvä asuminen tarkoittaa monen tekijän yhteispeliä. Isoja asioita ovat terveellinen sisäilma, harmoninen sisustus, luontoystävällinen rakentaminen ja koko perheen kotoisuus.Tutustu Asu terveesti -blogiin! -Joko sinä asut terveesti?Asu terveesti -blogiin
201511_44847.jpg
Tutustu Kastellin sisustuspeleihin
Collection-sisustus avaimet käteen Kastellin muuttovalmiskoteihinMuuttovalmiissa Kastelli-kodissa keittiöt, laatoitukset ja lattiapinnat ovat sisustusammattilaisen valitsemat kokonaisuudet. Valmiista sisustuksista on helppo valita mieleinen sisustus kotiin ja muunnella sisätilojen ilmettä omaan makuun sopivaksi. Collection-sisustuksissa on laajat valikoimat laattoja, laminaatteja ja parketteja sekä vaihtoehtoja keittiöihin, takkoihin, saunoihin, kodinkoneisiin, välioviin. Ja kaikki ammattitaidolla valmiiksi asennettuina. Valitse itse tai kysy rohkeasti lisäapua Kastelli-kauppiaaltasi!Tutustu Kastellin lattiapeliinJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
20095_16591.jpg
Pihakoulu: 1.2 Pihakiveyksen suunnittelu
Kiveysalueiden suunnittelua ohjaavat ennen kaikkea toiminnalliset tarpeet: Tuuletus- ja kuivaustelineelle on miellyttävää kulkea siistiä ja turvallista käytävää pitkin, ja pöytäryhmä tai aurinkotuolit pysyvät mukavasti aloillaan tasaisella kiveyksellä. Kiveyksen avulla saadaan vähennettyä myös soran kulkeutumista sisälle. Niinpä sisäänkäynti tyypillisesti päällystetään pihakivillä. Pihan kivipintoina käytetään useimmiten betonikiviä. Kestävä ja muodoiltaan mielenkiintoisempi luonnonkivi on myös mainio vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton