• Etusivu
  • Rakentaminen

Ensimmäinen yritys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 19.03.2009
20093_15662.jpg

Tässäkö se nyt on –ensimmäinen yritys. Ote päiväkirjasta, talvi 2006.

Ensimmäinen todellinen mahdollisuus ostaa tontti tarjoutui meille talvella 2006. Tontti sijaitsi sadan metrin päässä silloisesta kodistamme. Tontti oli iso, mutta siitä oli mahdollisuus ostaa osa. Omistaja ei kuitenkaan suostunut myymään haluamaamme osuutta suoraan, vaan ensin oli löydettävä toinen ostaja jäljelle jäävälle osuudelle, että kauppa oli mahdollinen. Jätimme välittäjälle tietomme kiinnostuksesta ja pyysimme ottamaan yhteyttä, mikäli toinen ostaja löytyy.

Ryhdyimme itsenäisesti tutkimaan tontin asioita, kun riittävää tietoa ei mielestämme ollut välittäjällä toimittaa. Kävikin ilmi, että tonttiin kohdistui rakentamiseen liittyviä epävarmuuksia. Tontti oli katuun nähden alempana notkelmassa, minkä vuoksi jätevesien johtaminen kaupungin viemäriverkkoon olisi pitänyt hoitaa itse rakentamalla jonkinlainen pumppaamojärjestelmä. Kaupungin hulevesikaivojen puuttuessa sadevesien johtamiseen liittyvissä perustamisissa ja yleensä vesien hallinnassa oli omat hankaluutensa. Lisäksi pohjavesi näytti karttojen mukaan olevan sen verran korkealla, että kellarikerroksen rakentaminen ei ollut varmaa.

Mielenkiintomme kyseistä tonttia kohtaan loppui ja ilmoitimme tästä välittäjälle. Opimme tapauksesta monta asiaa ja olimme entistä valmiimpia kohtaamaan seuraavan haasteen.

Ja sitten Se oikea

Tontti-episodin jättämä tyhjiö täyttyi yllättävän pian. Muutamien viikkojen kuluttua sähköpostiini tuli ilmoitus myytävästä talosta asuinalueellamme. Kohde oli ollut myynnissä jo jonkin aikaa, mutta en ollut aikaisemmin kiinnittänyt siihen enempää huomiota korkean hinnan takia. Nyt hintaa oli pudotettu sen verran, että mielenkiintoni heräsi. Soitin miehelleni, että tilaanko illaksi näytön. Näin tein.

Tällä välin mieheni oli tavannut erään paljon asuinalueellamme rakentaneen ja remontoineen kaverinsa ja kysyi häneltä, että tiesikö kyseisen kohteen. Kaveri sanoi, että ei tiennyt, mutta tiesi sen, että talon vieressä oleva tontti saattaisi tulla myyntiin. Kyseisellä tontilla olisi vanha talo, josta on juuri muuttanut pois hänen tuttavansa sukulainen.

Miehet lähtivät siltä seisomalta tonttia katsomaan. Kaveri vielä ehdotti, että kävisivät katsomassa, onko talosta juuri pois muuttaneen rouvan sukulaismies kotona. Hän asui samoilla kulmilla ja oli sattumoisin kotona. Miehet kysyivät, että onko tontti tarkoitus myydä, ja että tässä olisi yksi kiinnostunut ostaja. Sukulaismies sanoi, että myynti on ihan mahdollista ja lupasi kysyä asiasta. Sanoi ilmoittavansa sitten, kun tietää vastauksen.

Tästä alkoi tähän mennessä kenties elämämme piinaavimmat kuukaudet! Arvata vain saattaa, kuinka kiinnostuneita todellisuudessa olimme samana iltana talon näytössä. Naapuritonttia taisimme vain vilkuilla.

Projektin vaiheet

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20081_8388.jpg
Keittiö tilana
Keittiön rooliKeittiö on kodin sydän. Hellan lämmössä on kotoisaa. Ystävät kokoontuvat ja valmistavat ruokaa yhdessä seurustellen. Avoimessa keittiössä äidin ei tarvitse olla yksin hääräämässä. Opiskelijaboksin keittokomerossa ympäripyörähtämällä yltää kaikkeen. Ja niin edelleen...Kiireisen sinkkumiehen tai –naisen keittiökoneiksi voivat riittää mikro ja punainen retro espressokeitin. Suurpiirteisessä suurperheessä valtavan ruokapöydän ääressä eletään elämää koko päivä; läksykirja saa muistotahran välipalavoileivästä, äiti surauttaa ompelukoneella uudet verhot – pöydällä leivotut pullat paistuvat uunissa, isä kirjaa läppäriin palaverimuistion, vieraita kestitään. Teknokeittiössä kokataan viimeisen-päälle vempaimilla katsellen huippukokin makumatkaa teräsjääkaapinovitelkkarista ja siemaillaan juuri oikeanasteisesti viinikaapissa säilytettyä punaviiniä. Hektisessä arjessa perheenjäsenet kohtaavat edes kerran päivässä päivällispöydässä. Keittiöllä on erilainen rooli eri kotien näyttämöillä.
20092_14947.jpg
Hissin rooli on keskeinen
Uudet asuinrakennuksetHissin rooli asuinrakennuksen arvon luomisessa ja ylläpidossa on keskeinen. Hissin käyttäjät korostavat nopeutta, miellyttävyyttä ja turvallisuutta. Asukkaat vaativat hissiltä hiljaista käyntiä, erityisesti yöaikaan. Arkkitehdin lähtökohtina suunnittelussa ovat tehokas tilankäyttö sekä rakennuksen laatutaso ja arkkitehtuuri. Rakennuksen omistaja arvostaa alhaisia kustannuksia elinkaaren aikana, asiantuntevaa kunnossapitoa sekä alhaista energiankulutusta. KONE MonoSpace® R-sarja on suunniteltu vastaamaan näihin uusien asuinrakennusten vaatimuksiin.Lisätietoa hisseistä...
20085_11008.jpg
Kotiteatteri valtaa olohuoneen tai rakennetaan kellariin
Kotiteatterin sisustuksellisuusKotiteatteri ei ole enää vain möhkälemäiset tekniset laitteet epäsopivasti sijoitettuna oleskelutilan paraatipaikalla. Elokuvien katselua elämyksellisesti kotioloissa tavoittelevat sijoittavat samalla myös kotiteatterin sisustuksellisuuteen. Kotiteatteri pitää sisällään projektorin, ison litteän kuvaruudun, vahvistimen, kuvalähteen eli esimerkiksi DVD-soittimen sekä kaiuttimia. Se tuottaa huipputarkkaa kuvaa ja tarjoaa uskomattoman äänimaailman.
20221_75513.jpg
Suunnittele uudisrakennuksen sähköistys tulevaisuutta ajatellen
Uudisrakennuksen sähköistysprojektin suunnittelu pitäisi alkaa jo hyvin varhaisessa vaiheessa ennen rakentamisen aloittamista. Hätiköidyllä sähkösuunnittelulla viivästytetään rakennusprojektia ja kerrytetään lisäkuluja. Sähköistyksiä ei kannata suunnitella vain tämän päivän tarpeita ajatellen, vaan katse kannattaa kiinnittää pitkälle tulevaisuuteen.
20073_3931.jpg
Luotettavat turvaratkaisut
Kodin ja yritysten turvatuotteet kehittyvät vauhdilla. Valvontajärjestelmien, kameroiden ja turvavalaistuksen koko pienenee, sähkön tarve vähenee ja langattomuus lisääntyy.
20099_18869.jpg
Kaunis ja kestävä Sadetar
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta ja olla näin osana toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Laadukkaat sadevesijärjestelmämme kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.Lisätietoa Icopalin Sadettaresta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton