• Etusivu
  • Rakentaminen

Asunnon hallinnan luovutus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Asunnon hallinnan luovutus on tapahduttava kohtuullisessa ajassa kaupanteosta, elleivät myyjä ja ostaja ole toisin sopineet. Myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta on suoritettu, ellei asiassa ole toisin sovittu. Ostajalla on puolestaan oikeus saada kauppahinnan suoritusta vastaan osakekirjat ja muut hallintaan oikeuttavat asiakirjat.

Asunnosta aiheutuvista kustannuksista, kuten esim. vastikkeista, hoito-, ylläpito tai parannuskustannuksista sekä asuntoon kohdistuvista julkisoikeudellisista maksuista vastaa myyjä siihen saakka, kunnes luovutus on tapahtunut. Mikäli luovutus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, vastaa ostaja edellä mainituista kuluista siitä lukien, jolloin luovutuksen sopimuksen mukaan olisi pitänyt tapahtua.

Vaaranvastuu säilyy myyjällä pääsääntöisesti siihen saakka, jolloin hallinnan luovutus ostajalle tapahtuu. Mikäli hallinnanluovutus tapahtuu myöhemmin kuin on sovittu ostajasta johtuvasta syystä, siirtyy vaaranvastuu ostajalle siitä lähtien, kun hallinnan luovutuksen olisi pitänyt tapahtua. Ostaja on velvollinen suorittamaan kauppahinnan, mikäli hänellä on vaaranvastuu ja esim. asunto tuhoutuu tai vahingoittuu eikä voida katsoa, että vahinko olisi tapahtunut myyjästä johtuvasta syystä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78860.jpg
Tukalan kuuma työhuone kannusti viilennyksen hankintaan
Jäähdyttävä ilmalämpöpumppu ratkaisi ongelman, kun hellejakso kuumensi uusimaalaisen omakotitalon eteläpään, mukaan lukien etätyöhuoneen, tukalaksi pätsiksi. Nyt kodissa saadaan nauttia miellyttävistä sisälämpötiloista ympäri vuoden.
20122_29465.jpg
Pihakiveyksen etuja
Pihakivet ja -laatat sopivat pihakäytävien, -polkujen, pihan teiden, terassien, patioiden ja autotallin edustan sekä pysäköintialueen päällystämiseen.Pihakiveys sopii hyvin myös alueille, joilla kasvit eivät viihdy. Istutusten ja nurmialueiden rajaaminen pihakivillä tai betonisilla reunakivillä vähentää kitkemistä ja helpottaa nurmikon leikkausta.
20209_66568.jpg
Monesta pihasta löytyy laiton halkopino
Energian hintojen vaihdellessa moni on ryhtynyt aktiiviseksi takan lämmittäjäksi. Siksi juuri nyt on huomionarvoista ottaa silmätikuksi polttopuiden säilytys.Suomessa pelastuslaki määrittelee esimerkiksi jätteiden ja roskien säilytyspaikan. Edellä mainittuja tai muuta palavaa ainesta ei saa säilyttää rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Siksi esimerkiksi räystään alle tai talon seinän vierusta ei ole lainmukainen säilytyspaikka.Tulipalon sattuessa väärin säilytetyt puut voivat alentaa vakuutusyhtiön maksamia korvauksia.
20206_65197.jpg
Kaipaako kesämökin kylpyhuone uudistusta? Katso kolme vinkkiä helppoon remonttiin
Monesti kesämökin remonttitarpeeseen havahdutaan siinä vaiheessa, kun aikaa mökillä vietetään enemmän. Toisaalta koko kesää ja lomaa ei haluaisi viettää mökkiremontin keskellä, mutta toisaalta lisääntynyt vapaa-aika houkuttelee remonttiprojektin aloittamiseen. Onneksi vanhan mökkikylppärin voi päivittää nykyaikaiseksi myös helpoilla ratkaisuilla, jolloin aikaa jää remontin lisäksi uudistuneesta kylpyhuoneesta nauttimiseen.
20204_64133.jpg
Kosteusvaurio, aina terveyshaitta?
Terveys on olennainen asia ihmiselle. Sen vuoksi on tärkeää, että asunnossa tai muussa oleskeluun tarkoitetussa tilassa ei ole terveyshaittaa aiheuttavia tekijöitä. Asia, terveyshaitta, tulee silloin tällöin esille selvitettäessä esim. asunnon tai muun tilan luovuttajan vastuuta tilassa myöhemmin havaitusta kosteusvauriosta.Kosteusvaurion mahdollisuutta pyritään usein selvittämään ennen ostopäätöksen tekemistä suoritettavilla ulkoisilla havainnoinneilla ja mittauksilla. Kosteusvaurion havaitsemisen jälkeen niiden mahdollisesti aiheuttamaa terveyshaittaa voidaan pyrkiä selvittämään materiaalien ja sisäilman analyyseillä. Kaikki mittaukset ja analyysit on suoritettava huolellisesti ja asiantuntevasti väärien tulkintojen välttämiseksi.
20093_15733.jpg
Energiatehokas koti -seminaari
Lauantaina 28.3. pidetään OmaKoti09 -messuilla seminaari, jonka aiheena on: Energiatehokas koti - tiivis ja terveellinen?Tervetuloa kuulemaan huippuasiantuntijoiden näkemyksiä energiatehokkaan rakentamisen mahdollisuuksista ja haasteista. Esimerkkinä on tiilirakenteisen passiivitalon rakentaminen Valkeakosken asuntomessuille.Lauantaina 28.3 klo 12.00-14.00 Paikka: Helsingin messukeskus, Ballroom Tilaisuuteen on VAPAA PÄÄSY!Kohde myös Rakentaja.fi-seurantakohteena:Tutustu kohteeseen tästäLisätietoa Terca-tiilitaloista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton