• Etusivu
  • Talo

Akvaterm-varaajat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Päivitetty 21.12.2023
Kaukora akvaterm

Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.

Monipuoliset vaihtoehdot

Lämminvesivaraaja soveltuu hyvin useimpien energialähteiden yhteyteen ja antaa vapauden energialähteen vaihtoon myös tulevaisuudessa. Lämminvesivaraajasta on hyötyä myös ilman varaajaa toimivien energialähteiden kanssa. Erittäin hyvän yhdistelmän muodostavat lämminvesivaraaja ja edullinen yösähkö. Käytännöllisesti katsoen useimmat lämmitystavat kuitenkin edellyttävät varaajan kytkemistä lämmitysjärjestelmään.

Energiaa puusta, auringosta tai maasta
Puulla lämmitettävän vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän hyötysuhde nousee, puuta säästyy ja kattila pysyy puhtaampana, kun lämmityskattila on kytketty lämminvesivaraajaan. Aurinkopaneeleista saadaan selvästi paremmin tehoa irti varaajan avulla. Lämminvesivaraaja soveltuu mainiosti myös maalämpöä energianlähteenä käyttävään järjestelmään.

Öljylämmitys
Öljylämmityksen yhteydessä käytettynä lämminvesivaraaja vähentää polttimen käynnistyskertojen määrää ja nostaa järjestelmän kokonaishyötysuhdetta, kun saatu energia ajetaan varaajaan, joka jakaa sen tasaisesti lämmitysputkistoon.

200611_1667.jpg

Laaja valikoima

Vaihtoehtoja löytyy eri tarkoituksiin soveltuvista lämminvesivaraajista. Ensisijaisesti pientaloon suositeltava vaihtoehto on vakiovaraaja, jonka tilavuus on 1000-3000 litraa. Vakiovaraajan saa tarvittaessa myös eristämättömänä ja korroosiosuojamaalattuna.
Kiinteistövaraaja soveltuu esimerkiksi kerros- ja rivitalokohteisiin. Erikoisvaraaja valmistetaan asiakkaan käyttötarkoituksen mukaan vaikkapa ruostumattomasta teräksestä. Saneerausvaraaja on suunniteltu erityisesti peruskorjaus ja -parannus kohteisiin.

200611_1668.jpg
200611_1669.jpg

Varaajan koon valinta

Varaajan kokoon vaikuttavat mm. seuraavat tekijät: asunnon tehontarve, käyttöveden kulutus, lämmönlähteen teho ja hyötysuhde, käytettävä tila sekä käyttöolosuhteet.

200611_1670.jpg
200611_1671.jpg

Varaaja-lämmityksen edut

Nykyaikaiseen lämmitysjärjestelmään kuuluu varaaja, joka varastoi ja tasaa lämmönlähteen energian. Energia voidaan tuottaa, kun se on halvinta. Tasaisella teholla saavutetaan paras hyötysuhde ja pienimmät ympäristöpäästöt. Lämmityslaitetta voidaan kuormittaa korkealla ja tasaisella teholla, jolloin saavutetaan paras hyötysuhde ja pienimmät ympäristöpäästöt. Varaajan avulla saadaan miellyttävän alhainen lämmönjakajan pintalämpötila ja mukava huonelämpö sekä runsaasti lämmintä käyttövettä. Oikein mitoitettu varaaja ei sido käyttäjää aikaan ja paikkaan.

Kaukora Oy
Talo
lämminvesivaraaja
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20172_48178.jpg
Lämmönvaraaja lämmittää käyttö- ja lämmitysvettä
Lämmönvaraaja ahtaisiin tiloihinRakennuksen kulkuaukot tai tekniset tilat ovat usein ahtaita varaajalle. Kuitenkin varauskapasiteettia on oltava, jotta varaaja täyttäisi tehtävänsä. Näihin pulmiin on useita ratkaisuja.Ahtaiden kulkuaukkojen ongelma voidaan ratkaista kapealla varaajamallilla tai irtolohkoilla. Kapea lämmönvaraajamalli voi olla esimerkiksi pyöreä saneerausvaraaja Akvasan (tarvittaessa useampi rinnakkain) tai pitkänmuotoinen Akvantti. Irtolohkomallissa varaaja viedään ilman eristeiden sivulohkoja sisään rakennukseen ja eristelohkot asennetaan paikalleen vasta sisällä. Tarvittaessa varaajien räätälöinti voidaan viedä vielä pitemmälle. Varaajaa voidaan mm. madaltaa tai korottaa.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
20211_68191.jpg
Metallin kierrätys - tuubista toimeen!
Metallin kierrätyksen voisi ajatella olevan hyvin suoraviivaista hommaa. Mutta kuten kaikessa kierrätyksessä, on metallissakin omat sudenkuoppansa ja niksinsä. Metallin kierrätykseen taloyhtiöissä vaikuttaa 1.7.2021 voimaan tullut jätelaki. Tähän mennessä alle 20 asunnon taloyhtiöissä, joista syntyi alle 50 kg metallijätettä viikossa, metallin kierrättäminen on ollut vapaaehtoista. Nyt pienmetallin keräysastiat tulevat myös jo viiden asunnon taloyhtiöihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton