• Etusivu
  • Talo

Lämmön varaaminen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Päivitetty 21.12.2023
20083_9758.jpg

Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.

Myös saneerauskohteisiin

Saneerauskohteissa tulee usein eteen tilanne, ettei rakennuksesta löydy riittävän suuria kulkuaukkoja, jotta esimerkiksi lämminvesivaraaja mahtuisi sisään. Akvasan-saneerausvaraajat on suunniteltu pieniä kulkuaukkoja silmälläpitäen. Sen halkaisija on vain 810 mm ja paino alkaen 120 kg. Akvatermilta löytyy myös Akvantti-varaaja, joka on mitoiltaan ja helpolla asennettavuudellaan erinomainen vaihtoehto ahtaisiin ja mataliin tiloihin. Saneerausvaraajia voidaan kytkeä rinnan tai sarjaan, kaksi tai useampia. Kesäkäytössä voidaan ylimääräiset varaajat kytkeä pois käytöstä.

Varaajalämmityksen edut

- Energia voidaan tuottaa, kun se on halvinta.
- Lämmityslaitetta voidaan kuormittaa korkealla ja tasaisella teholla, jolloin saavutetaan paras hyötysuhde ja pienimmät ympäristöpäästöt.
- Varaajan avulla saadaan miellyttävän alhainen lämmönjakajan pintalämpötila ja mukava huonelämpö.
- Lämmintä käyttövettä on riittävästi.

Uutuudet

Kaikki Akvaterm-varaajat voidaan varustaa aurinkolämpövalmiudella. Lisäksi Akvaterm valmistaa Akva Solar -varaajia, joissa aurinkolämpö on huomioitu vakiona.
Akvaterm valmistaa varaajia myös ilmasta veteen -pumppuihin sekä erilaisiin monienergialähde -käyttökohteisiin.
Latauspumput tekevät lämmittämisestä entistä tehokkaampaa ja helpompaa. Latauspumppu optimoi ja automatisoi varaajan ja kattilan yhteistoiminnan.

Lue lisää Akvaterm-lämmönvaraajista

Kaukora Oy
Talo
lämminvesivaraaja
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20172_48178.jpg
Lämmönvaraaja lämmittää käyttö- ja lämmitysvettä
Lämmönvaraaja ahtaisiin tiloihinRakennuksen kulkuaukot tai tekniset tilat ovat usein ahtaita varaajalle. Kuitenkin varauskapasiteettia on oltava, jotta varaaja täyttäisi tehtävänsä. Näihin pulmiin on useita ratkaisuja.Ahtaiden kulkuaukkojen ongelma voidaan ratkaista kapealla varaajamallilla tai irtolohkoilla. Kapea lämmönvaraajamalli voi olla esimerkiksi pyöreä saneerausvaraaja Akvasan (tarvittaessa useampi rinnakkain) tai pitkänmuotoinen Akvantti. Irtolohkomallissa varaaja viedään ilman eristeiden sivulohkoja sisään rakennukseen ja eristelohkot asennetaan paikalleen vasta sisällä. Tarvittaessa varaajien räätälöinti voidaan viedä vielä pitemmälle. Varaajaa voidaan mm. madaltaa tai korottaa.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
20103_21039.jpg
Hyvästit sammaleelle
Boschin ALR 900 sammaleenpoistaja ja AVR 1100 nurmikon ilmaaja poistavat sammaleen ja ilmaavat nurmikon, mikä takaa kukoistavan, hyvinvoivan pihanurmen. Koneet ovat tehokkaita ja helposti liikuteltavia. Kokoon taittuvan kahvan ansiosta koneet mahtuvat pieneen tilaan. Suuri 50 litran kokoojasäiliö takaa sen, ettei säiliötä tarvitse tyhjentää jatkuvasti.Nurmikko kukoistaa vain, jos se saa kasvaa ilman sammalta ja lehtiä. Boschin sammaleenpoistajat ja nurmikon ilmaajat poistavat molemmat tehokkaasti ja nopeasti, taaten kauniin ja hyvinvoivan pihanurmen. Molemmat laitteet, ALR 900 ja AVR 1100, poistavat sammaleen ja lehdet tehokkaasti 32 cm leveydeltä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton