• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Lattiapäällysteen valinta 70-luvun kerrostaloon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.04.2021
20215_70469.jpg

Vanha parketti tummuu ikävästi ajan myötä. Parketti kannattaa aina yhdistää luonnollisiin lattiamateriaaleihin, kuten linoleumiin tai korkkiin.

KYSYMYS:
Olemme ostaneet 70-luvun kerrostaloasunnon. Olohuoneessa ja eteisessä on siisti mosaiikkiparketti, joka on kellastunut. Kolmessa makuuhuoneessa ja keittiössä on erilaisia muovimattoa. Ajattelimme ensin laittaa kaikki lattiapinnat yhtenäisiksi uudella laminaatilla. Nyt kuitenkin ajatteluttaa parketin peittäminen.

Jos säilyttäisimme vanhan parketin, mitä teemme muiden huoneiden lattioiden suhteen? Haittaako, jos ne ovat jotain muuta kuin parkettia tai kuinka ne saisi yhteensopiviksi parketin kanssa? Kellertävä mosaiikkiparketti ei liene kovin muodikasta, mutta jos ostamme sitä myös muihin huoneisiin, niin eihän lattioista sitenkään saa samanväristä, vai saako?

Hei,

Älkää missään nimessä korvatko kaunista parkettia laminaatilla. Parkettiosan voisi hioa ja sävyttää, jolloin parketin väriä on myös mahdollista muuttaa, ellei tuo kellastunut parketti ja sen sävy miellytä silmää. Toki pelkästään hiomalla ja lakkaamalla tuo sävy vaalenee huomattavasti.

Muihin huoneisiin laittaisin esimerkiksi linoleumia tai korkkia. Kuitenkin niin, että muissa huoneissa olisi jotain muuta kuin puukuosia. En myöskään pitäisi laminaattia vaihtoehtona eli aitoja materiaaleja!

Sisustusterveisin,

Eeva

Hiottu vanha parketti voidaan käsitellä vaaleammakasi tai lakata kirkkaalla lakalla uudelleen.
Hiottu vanha parketti voidaan käsitellä vaaleammakasi tai lakata kirkkaalla lakalla uudelleen.
Eeva Hauta-Heikkilä Sisustussuunnittelu E-Design
Eeva Hauta-Heikkilä Sisustussuunnittelu E-Design
Info

Info

Lisää sisustusartikkeleita:

Info

Info

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20169_47404.jpg
Vanhan hirsirunkoisen talon yläkerta valmistuu nopealla tahdilla
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
20154_43187.jpg
Ikkunan asennus
Tarvittavat materiaalit- akkukone- puukiiloja- karmi- tai puuruuveja (sinkittyjä ja vähintään 6 mm halkaisijaltaan)- vesivaaka- rullamitta- vasara- käsisaha- ruuvinväänninIkkunoiden mitat ilmoitetaan moduulimittana leveys x korkeus, jossa yksi moduuli (M) on 100 mm. Ikkunaa valittaessa mittaa asennusaukon leveys ja korkeus useasta eri kohdasta. Karmin ja seinän väliin jätetään yleensä 10–15 mm:n tilkeväli. Esimerkiksi 900 x 1200 aukkoon sopii 9 x 12M (890 x 1190 mm) kokoinen ikkuna.Valmistelevat työt1. Ennen työtä tarkistetaan ikkuna-aukon mitat. Pystysuoruus ja suorakulmaisuus tarkastetaan vesivaa’alla. Karmi puhdistetaan pölystä. 2. Ikkuna-aukon ulkopuolelle kiinnitetään topparilaudat, jotta ikkuna ei pääse tippumaan. Aukon alapuun päälle kiinnitetään asennuspalat.
Perhe yhdessä sohvalla
Puhtaampi koti - mikrohiukkaset pois sisäilmasta
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuun ottamatta. Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton