• Etusivu
 • Energia

Älykoti langattomana helposti niin uuteen taloon kuin remonttikohteeseenkin

Älykotivaraus kannattaa asentaa jo rakennusvaiheessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 09.04.2024
20234_81349.jpg

Haluaisitko, että kodissasi valaistusta säädellään sen mukaan, missä huoneissa liikutaan? Kiinnostaako energiankulutuksen seuranta suoraan pistorasiasta tai ilmoitus vesivuodosta? Älykoti on vihdoinkin helposti saatavilla ja ennen kaikkea muokattavissa muuttuviin tarpeisiin. Kohde voi olla uusi tai saneerattava.

Wiser Ready -järjestelmä on Schneider Electricin lanseeraama langaton älykotikalustekokonaisuus, mikä on helposti otettavissa käyttöön niin uudis- kuin saneerauskohteessakin. Järjestelmän avulla voidaan päivittää tai muokata kotia elämäntilanteen muuttuessa. Tuotteita on saatavilla niin ammattilaisten sähkötukkuliikkeistä kuin kuluttajille suunnatuista rautakaupoista.

Asu ja elä – kodinohjaus auttaa

Wiser Ready mahdollistaa tarpeen mukaisen päivittämisen. Kohteeseen voi ostaa ne osat, jotka kulloinkin tarvitaan. Järjestelmä on helppo valinta niin rakentajalle kuin taloon muuttaville asukkaillekin. Äly otetaan käyttöön hankkimalla Wiser-keskusyksikkö ja tarpeita vastaavat lisälaitteet.

Niin ikään järjestelmään voidaan valita valmiiksi asennettavaksi muun muassa kattava valaistuksen ohjaus tai energiaa mittaavat ja ohjaavat pistorasiat. Schneiderin Wiser-älykotiin on saatavilla myös älykkäät patteritermostaatit.

Kamerat, sensorit ja muut lisätarvikkeet asukas voi lisätä itse. Kaikkiaan yhteen järjestelmään voidaan yhdistää jopa 120 laitetta ja loma-asunto kokonaan.

Wiser Ready -älykotijärjestelmään kuuluu:

 • keskusyksikkö
 • säätimet
 • moduulit kytkimiin
 • erilaiset pistorasiat
 • lämpötila- ja kosteussensori
 • vesivuotosensori
 • liiketunnistin
 • ovi- ja ikkunatunnistin
 • langattomat painikkeet
 • pistorasiaplugi
 • kamerat
 • Exxact asennettavat liiketunnistimet
20234_81350.jpg

Älykotivalmius taloon jo rakennusaikana

Jo asuntoa suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon älykotiratkaisujen tarpeet tulevaisuudessa. Yhä useampi rakentaja tai remontoija etsiikin älykotiominaisuuksilla varustettua kohdetta. Asunnossa on mahdollisuus lisätä toiminnallisuuksia jo asennettuihin sähkökalusteisiin kojerasiaan asennettavan älykkään moduulin avulla. Näin teet asunnosta Wiser Ready-kodin.

Käytännössä asunnon ostaja, rakentaja tai remontoija saa asuntoonsa älykotivalmiuden valitsemalla sinne ensin älykkäät sähkökalusteet. Niitä ohjataan älypuhelimesta tai tabletilta ja hallinta onnistuu etänä perheenjäsenten puhelimista.

Helppoudesta kertoo se, että asukas voi ottaa järjestelmän käyttöön itse suomenkielisen sovelluksen antaessa vaiheittaisia ohjeita. Päivitys ja laitteiden lisääminen sujuvat ilman ammattilaistakin.

Älykotijärjestelmän langattomuus mahdollistaa sen, että asunnosta pois muutettaessa laitteet voidaan ottaa mukaan. Taloyhtiöissä älykotivalmius kannattaa ottaa huomioon jo rakennus- tai saneerausvaiheessa. Asukas voi itse päättää, ottaako älyominaisuudet käyttöön.

Älykkäät sähkökalusteet laadun huipulla

Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa kertoo Wiserin olevan älykotimarkkinan uniikki tuote.

– Laitteet on suunniteltu vastaamaan perinteisten asiakkaidemme, rakennusliikkeiden ja talotehtaiden, vaatimaa laatutasoa. Samalla helppokäyttöisyys ja yhdistettävyys on toteutettu käyttäjäystävällisesti. Wiser-järjestelmän avulla on helppo seurata omaa energiankulutustaan, säästää sähkölaskussa ja luoda ensiluokkaista asumismukavuutta. Automaatioiden ja erilaisten tilanteiden luominen sovelluksessa käy käden käänteessä.

Wiser-järjestelmä on täysin käyttäjän hallittavissa Schneider Electricin tarjoaman Wiser by SE -sovelluksen avulla ilman asiantuntemusta vaativaa koodaamista tai aloitus- tai kuukausiveloituksia.

Nykyaikaiset rakennusliikkeet, talotehtaat ja sähköurakoitsijat pystyvät tarjoamaan kohteissaan Schneider Electricin sähkökalusteita ja Wiser Ready -älykotivalmiutta.Lisätietoja voi kysyä myös asuntojen rakentajilta ja sähköurakoitsijoilta.

ETSI JÄLLEENMYYJÄ

Lue lisää Wiserista

Ohje

Ohje

Mikä Wiser-älykoti on?

Wiser-järjestelmä on täysin käyttäjän hallittavissa Schneider Electricin tarjoaman Wiser by SE -sovelluksen avulla ilman asiantuntemusta vaativaa koodaamista tai aloitus- tai kuukausiveloituksia.

Nykyaikaiset rakennusliikkeet, talotehtaat ja sähköurakoitsijat pystyvät tarjoamaan kohteissaan Schneider Electricin sähkökalusteita ja Wiser Ready -älykotivalmiutta.Lisätietoja voi kysyä myös asuntojen rakentajilta ja sähköurakoitsijoilta.

Schneider Electric Finland Oy
Energia
sähkö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
20207_65862.jpg
Kosteisiin tiloihin
Impressivo-sarjan tuotteet kytkimistä pistorasioihin sopivat niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen, uppo- ja pinta-asennuksiin sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Sarja on suunniteltu niin, että lisäämällä tuotteisiin tiivisteosan niistä tulee roiskevesitiiviitä (IP44) ja sopivat asennettaviksi kosteisiin tiloihin.Impressivo-kalusteita käyttämällä voi asentaa samat uppokalusteet yksittäisiksi tuotteiksi tai suuremmiksi yhdistelmiksi niin pintaan kuin uppoonkin. Pinta-asennus tehdään käyttämällä pintakojerasiaa ja pintakoteloita uppopeitelevyjen sijaan. Kytkimet ja pistorasiat saadaan roiskevesitiiviksi ilman tiivistettä huomioimalla johtimien taivutus rasian sisällä ja käyttämällä kytkimien ruuvikiinnitteistä vipurunkoa tai läppäkannellista pistorasian keskiölevyä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton