• Etusivu
  • Rakentaminen

Yhteenveto hankkeen tiedoista

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Hankkeen suunnittelijoista ja urakoitsijoista pidetään osapuolirekisteriä (nimet, yhdyshenkilöt, yhteystiedot). Kaikki tehdyt urakkasopimukset ja niiden urakkasummat kirjataan hankerekisteriin ja/tai HuoltoOptimiin.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Hankerekisteri
HuoltoOptimi

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
20104_21430.jpg
Tarvitaanko presidentin päiväkäskyä?
On tavallaan mielenkiintoista seurata, miten me suomalaiset tuhlaamme aikaa kiljusiin, tiuroihin ja vanhasiin palaamalla asian ympärille yhä uudelleen aina, kun jostain päin tulee teelusikallinen "asiaa valaisevaa lisäinfoa". Toisessa ääripäässä ollaan puolestaan vaatimassa sinänsä isosta ja merkittävästä asiasta eli ydinvoimapäätöksestä kansanäänestystä.Suomi on vapaa maa, jossa kaikilla kansalaisilla on sananvapaus, kokoontumisvapaus, järjestäytymisvapaus, lakko-oikeus ja oikeus viikonlopun kännäilyyn. Hyvä niin, tavallaan. Kysyä vain sopii, onko kansalaisturva ja jokamiehen oikeus mennyt liian pitkälle meillä ja koko EU:ssa, kun miettii ns. puolueettomasti isoa tämän päivän kysymystä, eli lentoyhtiöiden vastuuta lentomatkustajien hyvinvoinnista tapauksessa, jossa lentoyhtiöllä ei ole mitään osuutta ongelman aiheuttamisessa tai sen ratkaisuvelvollisuudessa. No, tätä asiaa puidaan kyllä jatkossa EU-tasolla.Sen sijaan ydinvoima-asiasta voitaisiin lyödä kansalaisvaikuttamisen ja häirikköjärjestöjen osalta peli poikki. Useimmilta pakkaa aina välillä unohtumaan, että kansalaisilta kysyttiin muutama vuosi sitten, ketkä 200 henkilöä he valtuuttavat päättämään puolestaan Suomen energiaratkaisuista, mm. ydinvoimasta. Sen verran tärkeästä asiasta on toki kysymys, että on turha kenenkään luulla tai uskotella muille, että tuosta 200:sta löytyisi enemmän kuin 30 edustajaa, jotka osaavat omalla ammattitaidollaan tai kokemuksellaan ratkaista Suomen energiapoliittisen suunnan. Sen sijaan eduskunnan kuultavaksi pitäisi tuoda presidentin päiväkäskyllä 30 Suomen ja maailman johtavaa asiantuntijaa, joista osa varmaan puhuu tuulen puolesta ja osa sitä vastaan. No nyt on kuitenkin eduskunnalla sitten ihan tuoreeltaan päätettävänä tämän hallituksen esitys, joka sisältää lähes kaikki mahdolliset energiavaihtoehdot.Toivoa vaan sopii, että tämä eduskunta saa istua kautensa loppuun. Aika merkilliseltä tuntuvat kannanotot ennenaikaisten eduskuntavaalien puolesta, kun kuitenkin vain puolenkymmentä kansanedustajaa on ollut viime kuukausina ryöpyteltävänä, siis reilut 90 % ovat nuhteettomia – ainakin toistaiseksi. Sitä paitsi, eduskunnan kokoonpano saattaisi kyllä muuttua, mutta eipä juuri otsikoissa olleiden kohdalta!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton