• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuokranantajan tarkastusoikeus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista sekä huoneiston myyntiä tai uudelleenvuokraamista varten vuokranantajalla on oikeus päästä huoneistoon viivytyksettä sopivana aikana.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_80977.jpg
Jääkaappi pitää outoa ääntä - onko aihetta huoleen?
Jääkaapista saattaa kuulua joskus erikoisia ääniä – pulputusta, sihinää, jopa kovia paukahduksia. Äänet voivat kuulostaa huolestuttavilta ja saada epäilemään laitteen toimivuutta, mutta yleensä kyse on kuitenkin jääkaapin normaalista äänimaailmasta. Jotkut laitevalmistajat jopa tarjoavat jääkaapin mukana oppaan, jossa kuvaillaan laitteen erilaiset äänet ja selitetään niiden syyt.
201012_23920.jpg
Rakennuskoneiden käyttö lisääntyy
Asuinkerrostalorakentamisen vilkastumisen myötä torninosturien käyttö kasvaa lähes 50 %"VTT:n ennusteen mukaan rakennuskoneiden käytön määrä kasvaa tänä vuonna noin 5 % ja ensi vuonna edelleen 8 % ", toteaa asiakasjohtaja Pekka Pajakkala VTT:ltä. Rakennuskonealan elpyminen on rakentamista nopeampaa. Asuinkerrostalorakentamisen vilkastuminen näkyy torninosturien käytön lähes 50 %:n kasvuna kuluvana vuonna.
20208_66171.jpg
Onhan pesuhuoneesi ilmanvaihto kunnossa?
Sauna- ja pesutilojen ilmanvaihtoon kannattaa panostaa, sillä sen avulla tiloista saadaan tuuletettua pois peseytymisestä syntynyt kosteus. Mitä lyhyemmän aikaa rakenteet ja pinnat ovat alttiina kosteudelle, sitä parempi se on asunnon rakenteille. Myös asumismukavuus lisääntyy, kun sisäilman kosteustasapaino on hyvä.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20182_51519.jpg
Näin asennat itse sisustustiilet
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on lisääntynyt. Tiilillä saat eläväpintaisen tehosteseinän tai seinän osan. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja tiilet on helppo asentaa myös itse.
201312_37372.jpg
Näin routaeristät eri perustustaparatkaisut
Lämmin lattia on asuinviihtyvyyden kannalta tärkeä, koska lattian pinnan lämpötila tuntuu sen päällä käveltäessä. Alapohjan sekä alapohjan ja seinän liitoksen oikea eristäminen on tärkeää asumismukavuuden ja sisäilman laadun kannalta.Tehokas eristäminen palauttaa sijoitetut eurot pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.Tutustu tarkemmin alapohjan eristys ja routaeristys -tuotteisiin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton