• Etusivu
  • Rakentaminen

Vuokranantajan tarkastusoikeus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.06.2015
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Huoneiston kunnon ja hoidon valvomista sekä huoneiston myyntiä tai uudelleenvuokraamista varten vuokranantajalla on oikeus päästä huoneistoon viivytyksettä sopivana aikana.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessut Vantaalla 2015
Osuuskunta Suomen Asuntomessut on päättänyt järjestää vuoden 2015 Asuntomessut yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa. Marja-Vantaalle nouseva tiivis pientaloalue on osa laajaa kaupunkirakentamisen hanketta Kivistön keskustan tuntumassa, tulevan Kehäradan varrella.Marja-Vantaa on pääkaupunkiseudun merkittävin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Se tulee tarjoamaan kodin 30 000 asukkaalle ja edellytykset 25 000 uudelle työpaikalle. Tulevan asuntomessualueen ympäristössä asuu lähes viidennes suomalaisista, sillä 20 kilometrin säteellä Marja-Vantaasta asuu yli miljoona asukasta.– Marja-Vantaan alueella järjestettävät Asuntomessut on hieno mahdollisuus esitellä pientaloasumista urbaanissa ympäristössä, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.– Vantaalle Asuntomessujen järjestäminen on mahdollisuus saada matkailullista ja elinkeinopoliittista nostetta sekä kehittää asumista ja vauhdittaa Marja-Vantaan alueen toteuttamista, miettii Marja-Vantaan projektijohtaja Reijo Sandberg.Ekologisuutta ja innovatiivisia ratkaisujaVuonna 2014 liikenteelle avautuva Kehärata luo hyvät edellytykset joukkoliikenteeseen tukeutuvaan ja kevyttä liikennettä suosivaan asumiseen Marja-Vantaalla. Alueesta suunnitellaan myös pyöräilykaupunkia, joka sisältäisi muun muassa pikapyörätiet vilkkaille työmatkareiteille Aviapolikseen ja sen läpi Tikkurilaan, Martinlaaksoon ja Myyrmäkeen.Asuntomessujen luonteeseen kuuluvaa uusien ekologisten ja innovatiivisten ratkaisuiden käyttöönottoa pyritään edistämään myös yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.– Aalto-yliopiston kanssa onkin jo aloitettu neuvottelut poikkitieteellisestä yhteistyöstä tulevan asuntomessualueen kehittämiseksi, kertoo Sandberg.Osa vuosittaista Asuntomessujen ketjuaVantaalla on järjestetty Asuntomessut kerran aikaisemmin. Vuoden 1977 messuilla Varistossa oli esillä yhtiömuotoisia korttelikohtaisia pientaloratkaisuja. Alueelle rakennettiin myös liikuntarajoitteisten asumiseen soveltuvia asuntoja.Suomen Asuntomessut järjestää vuosittain asuntomessutapahtuman, jonka tarkoituksena on lisätä asumiseen, rakentamiseen, sisustukseen ja pihoihin liittyvää tietoa, tuoda esille asuntorakentamisen uusia ajatuksia ja innovaatioita, parantaa asuntosuunnittelun ja -rakentamisen laatua sekä herättää yleistä asuntopoliittista keskustelua.Messupaikkakuntaa valittaessa Suomen Asuntomessut pitää tärkeimpinä tekijöinä kunnan vahvaa tahtoa ja sitoutumista, luontaista asuntotarvetta, messualueen omaleimaisuutta ja yleistä kiinnostavuutta. Lisäksi valintaan vaikuttavat kunnan määrittelemät asuntopoliittiset ja kaupunkirakenteelliset tavoitteet ja teemat.­ – Vantaalla messupaikkakunnalle asettamamme tavoitteet täyttyvät hyvin. Erityisesti monipuolinen joukkoliikenne on Marja-Vantaan etu. Olemme tyytyväisiä, että messuratkaisu on voitu tehdä pitkällä aikavälillä, sillä siten saamme sisällön suunnittelulle runsaasti aikaa, Heiskanen perustelee.
20214_70371.jpg
Tiedätkö mitä eroa on ilmanvaihtokoneella, ilmastointilaitteella ja ilmalämpöpumpulla?
Tiedätkö, mitä eroa on ilmanvaihtokoneella, ilmastointilaitteella ja ilmalämpöpumpulla? Viilentääkö ilmanvaihto asunnon? Tuoko ilmalämpöpumppu raikasta ilmaa asuntoon? Nykyaikaisissa asunnoissa on runsaasti ilmanlaatuun ja lämpötilaan vaikuttavaa talotekniikkaa. Ammattilaisille termit ovat tuttuja, mutta tavallinen asukas on helposti hämillään eri laitteiden kanssa. Harva tietää, miten laitteet todella toimivat ja miten niitä käytetään oikein.
20226_78844.jpg
Koulun aloitus helpommaksi - kotiin vaivattomasti älylukon avulla
Koulujen alkaessa lauseet "Missä avain on?" ja "Unohdin avaimet, enkä pääse kotiin" voivat kuulostaa tutuilta. Mieltä voi vaivata myös ajatus siitä, että mahtoikohan ovet jäädä auki lapsen poistuessa kodista. Kodin turvallisuutta parantavia ja arkea helpottavia älylaitteita löytyy avuksemme.
201910_60322.jpg
Näin miniasunto pysyy raikkaana
Pienen rivi- tai kerrostalon asunnon raikkaana pitäminen voi olla haasteellista. Samassa, pienessä tilassa eletään, asutaan, pyykätään, peseydytään ja laitetaan ruokaa. Ruuanlaiton käryt, hengittämisestä muodostuva hiilidioksidi, peseytymisestä ja pyykkäämisestä aiheutuva kosteus ja asunnon VOC-päästöt pitäisi poistaa. Lisäksi tilalle tarvitaan uutta, raikasta ilmaa, jotta asuminen on miellyttävää. Tarvetta ilmanvaihdolle on, mutta tilat ovat haasteellisen pienet. Mihin ilmanvaihtokoneen voisi sijoittaa?
20148_40687.jpg
Rännit rempallaan? Pyydä ilmainen kartoitus Vesivekiltä
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Hyödynnä Vesivekin tarjoama ilmainen kartoitus heti!Vesivekin asiantuntija käy kotonasi kartoittamassa sadevesijärjestelmän kunnon. Asiantuntija opastaa sopivien tuotteiden ja lisävarusteiden valinnassa. Tämän pohjalta tehdään tarjous haluamallasi sisällöllä.Kampanjaetuna VESIVEK-sadevesijärjestelmän ostajalle sadevedenkerääjä asennettuna kaupan päälle! Kampanjaetu on voimassa syyskuun loppuun asti, toimi siis nopeasti!Tilaa maksuton arviokäynti tästä
20173_48782.jpg
Vintille tai kellariin lisää asuintilaa?
Kun suunnitelmissa on laajentaa kodin asuintiloja, on vintin tai kellarin remontoiminen tähän tarkoitukseen oiva vaihtoehto. Lämmöneristämällä tilan rakenteet Kingspan Therma-eristeillä, saavutetaan tiivis, energiatehokas sekä kosteus- ja paloturvallinen rakenne ohuilla kerrospaksuuksilla. Tällöin tilaa jää myös enemmän asuinkäyttöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton