• Etusivu
  • Talo

VILLA SAKSA, NAANTALI

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 03.11.2017Päivitetty 06.11.2017
201711_50809.jpg

Naantalin vanhan kaupungin idyllinen talo sai ylleen tyylikkään Ormax Granat -savitiilen

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy

Tämä kattoremontti kohde sijaitsee Suomen kauniissa ja aurinkoisessa kesäkaupungissamme Naantalissa, Presidentin kesäasuntoa Kultarantaa vastapäätä. Naantalin vanhassa kaupungissa oleva arvokohde sijaitsee aivan meren rannalla Rantakadun varrella, Myllymäen länsirinteessä. Alue on ollut rakennettua jo keskiajalta lähtien. Villa Saksa on 1800-luvulta ja talolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. Sitä on asuttanut monia sen ajan tunnettuja henkilöitä mm. porvareita. Villa Saksan todennäköisesti vanhin tunnettu omistaja oli Claes Hansson. Nykyään upean Villa Saksan omistavat Maaret ja Juha Peltonen.

201711_50802.jpg

Kiinteistö on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja on osana Naantalin vanhaa kaupunkia valtakunnallisesti merkittävä. Vuonna 1825 laaditussa asemakartassa nykyisellä tontilla oli nimet Saxa ja Mäkiväskilä.

- Naantali on birgittalaisluostarin kupeeseen aikanaan syntynyt keskiaikainen kaupunki. Tiettävästi Villa Saksan kivijalkaa on aloitettu tekemään jo 1600-luvulla. Kivet ovat peräisin Naantalin vanhasta luostarista, kertovat Maaret ja Juha Peltonen.

201711_50808.jpg

Asennusympäristönä Naantalin vanha kaupunki

Naantalin vanhakaupunki on kattoremonttien toteutuksen kannalta erittäin haastava kohde. Talot on aikanaan rakennettu lähestulkoon toisiinsa kiinni. Tässäkin kohteessa työtila viereisten talojen seinään on alle metrin, joka toi oman haasteensa päädyissä työskentelyyn ja palopeltien asennukseen. Talon yläpihalle pääsee vain henkilö- tai pakettiautolla ja talon edessä kulkee kävelykatuna oleva Rantakatu. Nosturiautolla Rantakadun puolelta on hoidettu purkutyöt sekä nostettu uusi materiaali katolle. Asentajilla on ollut käytössä myös Leguan 125 -henkilönostin sekä telineet.

Kohteessa käytettävät materiaalit olivat ennalta tarkkaan määritelty Naantalin kaupungin ja museoviraston toimesta. Vanha tiilikatto purettiin, rakenteet tutkittiin eikä pahoja yllätyksiä löytynyt. Katto oikaistiin ja uudeksi aluskatteeksi tuli hengittävä Ormaxin Divoroll Universal. Villa Saksan vesikatteeksi valikoitui tyylikäs Ormaxin Granat -savitiili, jonka museovirasto oli jo hyväksynyt viereisiin taloihin.

Sadevesijärjestelmäksi laitettiin sinkityt perinnekourut erikoisosineen, joissa on mm. käsinsaumatut keräilykartiot ja käsisaumamutkat. Kohteeseen pellitettiin myös kruunupiiput jotka valmistettiin omalla peltisepän verstaalla mittojen mukaan. Vanhan kaupungin alue on meille entuudestaan tuttu, olemme remontoineet edellisvuosina kaksi viereistä taloa, joihin tuli myös Villa Saksan tavoin Ormax Granat -savitiili.

201711_50803.jpg

Katso kohteen muutos

2961_908602685_201711685942.jpg
201711_50807.jpg
http://www.kattoremonttiturku.fi/

Vesikattojen erikoisliike vuodesta 1996.

Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy on vuonna 1996 perustettu raisiolainen perheyhtiö.

Jo yli kahdenkymmenenvuoden ajan olemme urakoineet tiili- ja peltikattoja Varsinais-Suomen alueella. Teemme vuodessa satoja kattoja raudanlujilla rakennusalan ammattilaisilla asiakasta kuunnellen. Tehokkaalla työtiimillä on käytössä yrityksen oma kalusto kuorma-autoista henkilönostimiin. Näin saamme tehokkaasti purettua vanhat katemateriaalit ja toimitettua ne asianmukaisesti eteenpäin. Työmaalla nosturiauto parantaa asentajien työturvallisuutta ja nopeuttaa eri työvaiheita. Omat koulutetut peltisepät valmistavat kaikenlaiset peltiosat omalla peltisepän verstaalla mittatilaustyönä, joka takaa parhaan lopputuloksen. Toteutamme kattoremontit aina suunnittelusta toteutukseen laadusta tinkimättä. Tyytyväinen asiakas on meille kunnia-asia!

Rakennus-Saneeraus J.Koski Oy:lle on myönnetty vuonna 2013 vuoden Raisiolainen yritys -palkinto sekä samana vuonna voitimme King of Roofs -kisan. Yritys on luokiteltu Suomen Asiakastiedon korkeimpaan luottoluokitukseen vuodesta 2006 alkaen, joka on merkki vakaasta yritystoiminnasta pitkältä ajalta. Kuulumme myös Luotettava Kumppani -ohjelmaan. www.kattoremonttiturku.fi

Totetuttaa kattoremontit alueella: Varsinais-Suomi

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
Gyproc rakennusprojektin työmaa
Kipsilevyn monenlaiset käyttömahdollisuudet
Kipsilevy on kaikille tuttu seinien levytysmateriaali. Helppo työstettävyys ja asennettavuus ovat aina olleet Gyprocin kipsilevyjen valtti. Tiesitkö, että Gyproc levyvalikoimasta löytyy erinomaiset vaihtoehdot myös kovan kulutuksen paikkoihin sekä ulkoseiniin, joissa vaaditaan erityistä kosteusvarmuutta?
2944_125619329_2017914133347.jpg
As Oy Turun Akropolis, Turku
1989 rakennettu aikansa helmi, jossa kattopinta-alaa yhteensä 350 m2KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /TT-Rakennus OyKyseinen pientaloyhtiö on rakennusneuvos Juhani Lundènin omistaman rakennustoimisto Lundén Oy:n rakennuttama ja hänen tyttärensä Jaana Lundènin suunnittelema täystiilinen aikansa helmi, joka sijaitsee Turussa arvostetussa korppoolaismäen kaupunginosassa. Kohde on luovutettu asuinkäyttöön vuonna 1989.Viime vuosina kohteessa on suoritettu sisäpuolen saneerauksia sekä LVIS-saneeraus, jonka suoritti kohteen alkuperäinen rakennuttaja vuonna 2014.
20075_5142.jpg
Uutta Kermansavelta
Kermasaven uusi Neilikka-astiasto on raikas, tyylikäs ja selkeä. Neilikan värit ovat musta, farkkusininen, beige ja valkoinen. Neilikka-astiasto on suunniteltu yhteistyössä Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin Taideteollisen muotoilun neljännen vuosikurssin kanssa. Astian pääsuunnittelijat ovat Anni Ylönen ja Riina Åttman. Nuorekkaat, käytännölliset ja ajattomat astiat vastaavat nykytrendien haasteisiin esteettisesti miellyttävillä kokonaisuuksilla. Lautaset, mukit ja kulhot sopivat moneen kattaukseen. Tuotepaketeissa on mukana Sikke Sumarin laatimia, monipuolisia ruokaohjeita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton