• Etusivu
  • Rakentaminen

Eikka-mökki, kohde 22

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 24.06.2008
20086_11592.jpg

Eikka-mökki sijaitsee messualueen kalastajamökkialueella, kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venevajasta. Moni-ilmeinen mökki on rakennettu laulaja-artistin lapsuusmaisemiin hänen omien toiveidensa mukaan: selkeäksi, avaraksi ja valoisaksi.

Meren läheisyyteen sijoitetuilta rakennuksilta vaaditaan enemmän. Lämpimyyttä, kestävyyttä ja tiiveyttä. Kastellin paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat lämpimästi rakennettuja ja vedottomia. Tämä merkitsee erinomaista energiatehokkuutta ja selvää säästöä lämmityskustannuksissa.

Kalastajamökki kaikilla mukavuuksilla

Rakennusten perinteiset muodot antavat niille kalastajamökkimäisen ilmeen. Päävärityksenä on mustanruskea, johon vaaleat ikkunapuut antavat raikkaan säväyksen. Luonnonläheisyyttä henkii kuparinen katto ja ikkunapenkit, jotka patinoituvat ajan myötä. Modernin säväyksen julkisivuun tuovat merenpuoleisen päädyn korkeat ikkunat sekä makuuhuoneen erkkeri.

20086_11599.jpg

Päärakennuksen sisään astuttaessa pienehköön eteiseen tuo valoisuutta suuri ikkuna. Eteisestä aukeaa keittiö, ruokailutila ja olohuone, jotka muodostavat avaran ja yhtenäisen tilan. Avaruutta korostaa oleskelutilojen juhlavan korkea huonekorkeus. Tunnelmaa ja lämpöä tilaan luo kaunis avotakka.

20086_11604.jpg

Tilasta aukeaa lasiovien ja ikkunoiden kautta upeat näkymät suoraan merelle. Lasiovista on käynti koko rakennuksen levyiselle katetulle terassille. Terassilta johtaa kulkureitti venevajaan, jossa sijaitsee tunnelmallinen sauna ja pesuhuone.

20086_11600.jpg
20086_11601.jpg

Keittiön saarekkeella on mukava kokata ja seurustella samalla vieraiden kanssa. Luhtiportaat vievät makuuparvelle, jossa on tilaa vieraille. Parvelta on käynti tuuletusparvekkeelle. Parvelta on esteetön näkymä merelle oleskelutilan suurten yläikkunoiden kautta.

20086_11602.jpg
20086_11603.jpg

Reilunkokoisen makuuhuoneen erikoisuutena on upea kulmaerkkeri, josta voi katsella auringonlaskua merelle. Makuuhuoneen yhteydessä sijaitsee kylpyhuone, jossa myös vaatehuollolle on varattu oma tila.

Suunniteltu viihtymiseen

Kastelli-Huvilat on suunniteltu viihtymiseen ja virkistymiseen. Väljät saunatilat terasseineen mahdollistavat suuremmankin joukon löylyttelyn samalla kertaa. Toimiva ja koneellistettu keittiö antaa enemmän aikaa muuhun yhteiseen touhuiluun. Laadukkaat ja toimivat rakenteet varmistavat, että saat viettää huolettomia huvilapäiviä. Se on viihtymistä parhaimmillaan.

Huvila-mallistot kaikenlaisiin ympäristöihin

Monipuolisesta huvilamallistosta löytyy kymmeniä eri malleja perinteisistä mummonmökeistä moderneihin huvilaratkaisuihin. Laaja mallisto ja ammattitaitoinen arkkitehtisuunnittelu takaavat, että omistamasi rakennuspaikka saa arvoisensa rakennuksen. Kastelli-Huvila maastoutuu sulavasti kaikenlaiseen ympäristöön.

Kohteen rakentamista seurattiin koko rakennusprojektin ajan.
Seurantakohde: Eikka-mökki

Lisätietoa Kastelli-huviloista...

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20131_33562.jpg
Laaja talomallisto ja yksilöllinen suunnittelujoustavuus
Kastellin talomallisto on taitavasti suunniteltuMarkkinoiden laajimman talomalliston kodit ovat pientalosuunnitteluun erikoistuneiden arkkitehtien taitavasti suunnittelemia. Myös mallien yksilöllinen muuntelu on helppoa. Kastellin arkkitehtien ja rakentamisjärjestelmän avulla myös omien suunnitelmien toteuttaminen sujuu joustavasti ja edullisesti.
20114_25587.jpg
1. Kantovesi, EI viemäriä ja kuivakäymälä
Kantovedellä tarkoitetaan tilannetta, jossa vesi kannetaan tai pumpataan käsin kiinteistölle. Jos kiinteistössä ei ole ollenkaan viemäriä, nämä vähäiset pesuvedet voidaan kaataa suoraan maahan. Mikäli viemäri rakennuksessa on, jätevesien vähäisen määrän takia ne voidaan johtaa puhdistamatta maaperään, esim. yksinkertaiseen imeytyskuoppaan tai sorapesään.WC:nä toimii Puucee tai kuivakäymälä, joissa ei käytetä vettä.Kantovedeksi voidaan luokitella myös pumpun avulla siirrettävä vesi, jota lämmitetään saunan padassa ja varsinainen veden annostelu tapahtuu pääosin napolla, vadeilla ja ämpäreillä. Suihkua tai lämminvesivaraajaa ei ole.
201810_55128.jpg
Energiatehokkuus voi heikentää mobiiliverkkoa - ongelmaan on ratkaisu
FF-SIGNAL on Finnfoam Oyn ja StealthCase Oyn kehittämä signaalivahvistin, joka asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. Kestävässä FF-SIGNALissa ei ole mekaanisia ja liikkuvia osia, jotka vahingoittuisivat tai kuluisivat käytössä. Tämä innovatiivinen ja signaalia välittävä passiivinen elementti vahvistaa matkapuhelinsignaalien läpäisyä seinärakenteiden läpi, lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton