• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastelli – järkevin tapa tehdä koti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 24.01.2007
20071_3134.jpg

Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.

Paikallarakentaen saadaan saumattomat rakenteet


Nykyään talojen energiatalouteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Talon tiiviydellä ja vedottomuudella on merkitystä asumismukavuuteen, mutta myös talon jälleenmyyntiarvoon. Kastelli-talon rakentamistapa tarjoaa erinomaisen lämpötalouden Paikallarakennettu Kastelli on saumaton ja sen rakenteet ovat tarkkaan mietityt ja toteutetut. Kastelli-seinän ristiinvilloitus yhdessä saumattoman ja ehyenä säilyvän ilmansulun kanssa takaa seinärakenteen lämpimyyden. Rakenteissa on huomioitu myös talon kestävyys ja pitkäikäisyys. Paikallarakentamisen etu on myös se, että rakenteiden laatu on nähtävissä alusta loppuun. Rakentaja voi itse todeta että esim. eristettä on varmasti joka paikassa ja työ on laadukasta myös seinien sisältä.

Yksilölliset ratkaisut helppoja toteuttaa


Kastelli-järjestelmä tarjoaa elementtitekniikkaa huomattavasti joustavamman tavan toteuttaa nykyaikainen pientalo. Rakentaja voi omien toiveittensa pohjalta valita Kastellin mallin tai arkkitehdin suunnitteleman yksilöllisen ratkaisun. Kastellin joustavalla rakentamistavalla on helppo toteuttaa kaarevia seiniä, korkeita huonetiloja, suuria korkeita ikkunoita, erkkereitä, yläkertoja jne. Näitä ideoita on runsaasti valmiina Kastellin arkkitehtien suunnittelemissa talomalleissa. Myös muutosten tekeminen pohjaratkaisuihin onnistuu helposti ja edullisesti.


Kastelli-rakentamisen laadukkuus, helppous ja nopeus varmistetaan hyödyntämällä tehokkaasti teollista esivalmistusta ja uusinta suunnitteluosaamista. Kastelli käyttää luotettavia materiaalitoimittajia, joiden tuotteet ovat käytännössä testattuja ja virallisesti hyväksyttyjä. Kastelli-talon yhteistyökumppanit ja materiaalitoimittajat valitaan tiukkojen kriteerien pohjalta, jolloin he sitoutuvat mm. omatoimiseen laadunvarmistukseen, toimitusaikojen pitävyyteen sekä tuotteittensa jatkuvaan kehittämiseen.

Katso Kastellin mallistot...

20071_3135.jpg

Nopea ja helppo rakentaa

Sateelta suojaan -pystytysvaihtoehto.
Sateelta suojaan -pystytysvaihtoehto.

Suurin osa Kastellin myymistä taloista toimitetaan johonkin vaiheeseen asennettuna. Rakentaja voi itse valita asennuksen sisällön eri vaihtoehdoista. Suosituin on ollut "Sateelta suojaan" –asennus, jossa Kastelli-ammattilaiset tekevät rakentamisen vaativimman vaiheen eli pystyttävät mittatarkasti talon rungon kattotuoleineen, pilareineen ja palkkeineen. Räystään otsalaudat ovat paikoillaan, aluskate tuuletusrimoineen ja ruoteineen kiinnitettynä sekä ikkunat asennettuina. Tästä eteenpäin rakennus on nopeasti säältä suojassa tai lämmitysvalmiina, jotka työvaiheet rakentaja voi tehdä joko itse tai tilata Kastelli-talolta. Ennakkosuunnittelun ja tarkkojen ohjeiden ansiosta Kastelli-rakentajan ei tarvitse kantaa huolta perinteisen "pitkäntavaran" rakentamisen riskitekijöistä. Valitessaan Kastellin talotoimituksen, rakentaja saa kaikki keskeiset rakennustarvikkeet ja asennusvaihtoehdot yhdellä kaupalla vaivattomasti ja edullisesti.
Katso Kastellin asennusvaihtoehdot...

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20073_4170.jpg
Sisä- ja ulkotyöt jatkuvat
Projekti etenee vauhdillaSisätyöt, kosteiden tilojen väliseinän muuraukset, väliseinien levytys, sähkötyöt jatkuvat..
20183_52355.jpg
Kodin ääneneristys rakenteissa kuntoon
Ääneneristys, akustiikka ja äänen kulkeutuminen huonetiloista toiseen ovat merkittäviä tekijöitä asumisviihtyvyyden kannalta. Termit saattavat joskus mennä puhekielessä sekaisin, joten lienee paikallaan hieman kerrata näitä keskeisiä termejä.
20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous
201911_61096.jpg
Mitä on älyilmanvaihto? - Terveellisyyttä ja energiansäästöä
Tutkimusten mukaan ilmanlaatu vaikuttaa merkittävästi ihmisten jaksamiseen ja terveydentilaan. Huonolaatuinen ilma aiheuttaa mm. väsymystä, hengitystieoireita sekä päänsärkyä. Pahimmillaan se voi jopa vahingoittaa terveyttä ja aiheuttaa vakavia sairauksia. Asunnon sisällä riittämätön ja tasapainoton ilmanvaihto voi johtaa kosteusarvojen kohoamiseen ja synnyttää kasvualustan homeelle ja mikrobeille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton