• Etusivu
  • Talo

Viisi trendiä remontoijalle

Kevätmessut 2022 tarjoaa vinkkejä, neuvoja ja ideoita

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.04.2022
20223_77564.jpg

Kevätmessuilta vinkit sekä rakentajan että remontoijan työkalupakkeihin.

Kevätmessut järjestetään jälleen parin vuoden tauon jälkeen 7.–10.4.2022. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä messuilla on tarjolla on paljon nähtävää sekä vinkkejä myös rakentajan ja remontoijan työkalupakkiin. Listasimme viisi tärppiä remontoijille.

#1 Kodin energiankulutus

Tänä keväänä erityisen ajankohtaista ovat kodin energiankulutukseen liittyvät asiat. Onko lämmityksessä mahdollista säästää lämmitysmuotoa vaihtamalla? Voiko energiaa säästää remontoimalla? Miten aurinkosähköllä voi pienentää sähkölaskua, säästää siirtohinnoissa sekä sähköveroissa? Messuilla tarjotaan tietoa aurinkosähköjärjestelmistä niin omakotitaloon kuin rivitaloonkin. Lisäksi tarjolla tietoa kotien energiakulutuksen pienentämiseksi.

Aurinkosähköjärjestelmä on älykäs kokonaisuus:

Biolan Ekoasuminen Oy:n tuotepäällikkö Samuli Sievi-Kortepe klo 14.30, la klo 14.00 ja su klo 12.30

Kodin energiankäyttö ja energiankulutuksen pienentäminen:

Motivan energianeuvoja Päivi Suur-Uski
su klo 11.30

#2 Kierrätys

Kierrätys ja ekologisuus, siinä tuttu sanapari, jotka löytyvät nykyään kaikkialta jugurttipurkeista rakennustarvikkeisiin. Miksi pakkausjätteitä kierrätetään ja miksi se on tärkeää? Miten itse voi omalla toiminnallaan vaikuttaa?

Pieni teko riittää - pakkaukset kotona kiertoon:

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n viestintäpäällikkö Heli Satuli pe klo 11, la klo 14 ja su klo 13.

#3 Vanhan kunnostaminen

Auringonvalon lisääntymisen myötä tulee tarve laittaa paikkoja kuntoon ja uudistaa vanhaa. Erilaisia puupintoja on mahdollista käsitellä lukuisin eri tavoin, vain mielikuvitus asettaa rajat! Vanhan kunnostaminen säästää paitsi luontoa myös rahaa.

Opi turvallinen ja kestävä remontointi ja tuunaus kotiin, puutarhaan sekä mökille:

Colornova, Markus Lehtimäki
to-su klo 12.30

20223_77566.jpg

#4 Tuunaus – anna tavaralle uusi elämä

Miten piristää kodin ilmettä helposti ja edullisesti? Tietysti tuunaamalla! Maalaaminen on helppo tapa tuunata vanhasta jotain aivan uudenlaista. Tämän hetken maaleista löytyvät tuotteet niin liitutaulun kuin vaikka magneettiseinän toteutukseen. Maalaa jakkarat, pikkuesineet, kukkaruukut, melkeinpä mitä vaan – löydä inspiraatio messuilla.

Taulunkehysten tuunaus Pintyplus liitu- ja magneettispraylla:

MaaliMuijato ja la klo 12.00, pe ja su klo 14.00

Kalusteen tuunaus kalkkimaalilla:

MaaliMuija
to ja la klo 14.00, pe ja su klo 12.00

#5 Lämpöpumppujen huolto

Viime vuosien aikana erilaisia lämpöpumppuja on asennettu lukuisiin kohteisiin. Niiden huolto tulee suorittaa aika-ajoin. Miten se tehdään, mistä löytyy apuja?

Lämpöpumppujen huolto:

Motivan energianeuvoja Teemu Kettunen
la 15.30

Info

Info

Mielenkiintoisia aiheita löydät lisää Kevätmessujen päiväkohtaisesta ohjelmasta.

Kevätmessujen aihealueet:

Asu & remontoiKevätpuutarhaSisustaOmamökkiLähiruoka & Luomu

Lisävinkki!

Oletko suunnittelemassa terassin rakentamista? Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun mietitään perustuksia, rakenteita, lupia, materiaaleja ja ylläpitoa.

Kaikkiin näihin vastaavat Viihtyisä-Pihan Jukka Laasonen, Marke Maakari Novenberg Oy:stä sekä Antti Mähönen Patio Terasseilta,

terassin ABC:

to klo 11.00, pe klo 11.30, la klo 13.00, su klo 11.00

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_70854.jpg
Aito tiilikatto nyt peltikaton hinnalla - säästä jopa 1500 €
Suomeen rakennettin ja remontointiin viime vuonna yli 20 miljoonaa kattoneliömetriä Rakennustutkimus RTS:n 2021 toimialaraportin ennusteen mukaan. Maailmanmarkkinat ei ole päästänyt nyt rakentajaa tai remontoijaa helpolla, koska kysynnän kasvaessa hinnat ovat nousseet ja tämä näkyy osittain jopa raaka-ainepulana. Hurja nousu näkyy eniten teräksen hinnassa.Tämä onkin nostanut tiilikaton suosiota, jonka hinta on ennen mielletty usein kalliimmaksi kuin peltikatto. Tiilikatto nostaa myös kiinteistön arvoa ja on taloudellinen valinta, sillä sen asennuskustannukset ovat alhaiset. Mahdolliset vaurioituneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin, mikä taas pidentää tiilikaton käyttöikää.BMI Groupin myyntipäällikkö Teemu Talvia muistuttaakin, että kustannusten nousun takia remonttia ei kuitenkaan kannata jättää tekemättä. Jos katto vuotaa, niin siitä syntyvät kustannukset peittoavat raaka-aine ja työkustannukset joka tapauksessa.Nyt kannattaakin tarttua syystarjoukseen, koska saat BMI Ormax -tiilikaton valmiiksi asennettuna tarjoushintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!Pyydä tarjous
20133_34110.jpg
Väliseinän teko Kahi-harkolla säästää laastiakin
Kahi-harkoista rakentaminen on rationaalista, nopeaa ja edullista. järjestelmän runkona ovat ohutsaumamuurattavat Kahi-ponttiharkot. Niihin on saatavissa myös roilo- ja palkkikappaleita putkien ja raudoituksen asentamista varten, muurauskelkat laastin levitykseen ja valmispalkit aukkojen ylityksiin. Huolellisesti ohutsaumamuuratun seinän tasoiteustarve on vähäinen.Lue lisää Kahi-harkkojärjestelmästä
Tulikivi takkakokkaus Raita-takka
Huoltovarmuus: miten sinä olet varautunut esimerkiksi sähkökatkoihin?
Varaavan takan hankinnalla säästät mukavasti talven lämmityskuluissa. Sähköstä riippumaton varaava takka nostaa lisäksi tehokkaasti kodin energiaomavaraisuutta. Lämmin varaava takka on myös tehokas ilmanvaihtokone, sillä se vie huonetilasta kosteutta ja tuottaa miellyttävää lämpöä. Varaava takka tuo monia hyviä etuja arkeen ja säästät selvää rahaa.
20116_26605.jpg
Juhlaruoka turvallisesti esille
Kesäjuhlissa on oltava tarkkana ruokatarjoilujen kanssa, sillä lämmin sää lisää ruokamyrkytysten vaaraa. Kodin kylmälaitteiden kunto ja säilytyslämpötilat on hyvä tarkistaa etukäteen. Kaikkea ruokaa ei laiteta heti tarjolle, vaan tarjoiluvateja täydennetään kylmätilasta menekin mukaan. Pihajuhlat ovat pilaantuvien ruokien kannalta erityisen haasteellisia.- Ruokien kylmäsäilytyksen kriittisiä vaiheita ovat elintarvikkeiden kotiinkuljetus, kylmäsäilytys ja ruoanlaittoon sekä tarjoiluun liittyvä hygienia. Elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä löytyy tärkeää tietoa säilytyslämpötiloista ja -ajoista. Mikrobiologiset riskit voi eliminoida, kun hallitsee perusasiat, neuvoo tutkija Tarja Marjomaa TTS:sta.
20207_65696.jpg
Puuttuvat korvausilmaventtiilit ovat ilmanvaihdon yleisin ongelma
Suomen noin 2,9 miljoonasta asunnosta alle miljoonassa on täysin koneellinen ilmanvaihto. Näin ollen 2 miljoonasta asunnosta tulisi löytyä korvausilmaventtiilit, jotta ilmanvaihto toimisi kuten sen on tarkoitettu.
20098_18148.jpg
Pihakoulu 2.1 Pihakiveyksen asennus
Onnistuneessa pihakivien asennuksessa valitusta kivestä riippumatta on lähtökohtana kunnollisten pohjatöiden tekeminen. Kun pohja on kunnolla tehty, niin valmistajan ohjeen ja valitun ladontamallin noudattamisella päästään hyvään, kestävään ja näyttävään lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton