• Etusivu
  • Piha

Viheriö omalle pihalle

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.08.2008
20087_12140.jpg

Mitäpä ei isä tekisi tyttärensä eteen

Annastiina on innostunut golfista ja pihassa on mukavasti tilaa. Näistä asetelmista perheen isän päähän syttyi ajatus omasta golf-viheriöstä, jonka kuitenkin pitäisi olla helppohoitoinen ja kestävä. Oikean nurmiviheriön ylläpitäminen vaatii sekä kalliita laitteita että lähes päivittäistä hoitotyötä, joten piti löytää helpompi ratkaisu. Eipä aikaakaan, kun pihaan ilmestyi golf-tekonurmirullia, siirtonurmea ja kaivinkone.

Isä oli tehnyt tarkan suunnitelman greenin koosta, korkeuseroista ja hiekkabunkkerin paikasta. Alueet merkattiin pihaan kepeillä, ja niin kaivinkone päästettiin irti...

Pohjamaa kuorittiin pois ja tilalle tuotiin karkeaa soraa. Paikalle levitetty sora jyrättiin tiiviiksi ja kantavaksi.

20087_12141.jpg

Pintaan levitettiin hienompaa soraa, joka tasattiin pitkän oikolaudan kanssa. Greenin toinen pää jätettiin selvästi korkeammalle.

20087_12142.jpg
20087_12143.jpg

Alueelle kului golf-tekonurmea kaksi rullaa. Tekonurmi levitettiin matoksi huolellisesti perustetun ja muotoillun pohjan päälle. Pikkuveli pääsi ensimmäisenä tepastelemaan ja testaamaan tekonurmen tasaisuuden ja kiinteyden.

20088_12189.jpg
20088_12190.jpg

Tekonurmen päälle levitettiin hiekkaa ja kupit lippuineen asennettiin paikoilleen.

20088_12191.jpg

Reunat viimeisteltiin siirtonurmella, jota isäntä hoitelee muun nurmikon leikkaamisen yhteydessä mielellään...

20088_12192.jpg
20088_12193.jpg

Nyt kelpaa Annastiinan treenata...

20088_12196.jpg
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Petroolin värinen olohuone
Sisäpintojen maalaus
Sisäseinät ovat lattian ohella kenties näkyvin osa huonetiloja. Ennen kuin pääset maalaamaan uusia värejä seinille, on hyvä tarkistaa muutama asia maaleista ja maalaamisesta. Mitä voi laittaa minnekin ja mitä on hyvä huomioida, että lopputulos on vaivasi arvoinen. Tärkeää kuitenkin on, että maalaustyö on oikein ja huolellisesti tehty.
Japandi sisustuksen moodboard, joss on pehmeitä värejä ja mustaa kontrastina sekä hieman vihreitä kasveja
Sisustustyylinä Japandi - vinkit aloittelijalle
Japandi on sisustustyyli, joka yhdistää japanilaisen ja skandinaavisen estetiikan parhaat piirteet. Japandi on minimalistinen, harmoninen sekä rento tyyli, joka sopii hyvin nykyaikaiseen elämäntapaan. Japandi korostaa luonnonmateriaaleja, käytännöllisyyttä, kontrasteja ja yksityiskohtia. Näillä ohjeilla voit luoda oman Japandi-sisustuksesi.Skandinavinen ja japandi jatkavat huippu muodikkaina sisustustyyleinä myös vuonna 2025. Japandi ei ole menossa vielä minnekään. Tässä sinulle ohjeet Japandi-tyylin käyttöön.
20154_43218.jpg
Sisäpuolinen tasoitetyö
Tarvittavat materiaalit- sekoituskone ja vispilä- teräslastoja ja liippa- sekoitusastia- hiontalevy jatkovarrella- hiomapaperia- leveä harja- työpukkiEnnen varsinaista työtä ikkunat, patterit ja muut ei-tasoitettavat pinnat suojataan huolellisesti suojamuovilla. Tarkastetaan, että ilman ja pinnan lämpötila- ja kosteusolot täyttävät tuotteen valmistajan ohjeen mukaiset vaatimukset. Alusta tarvittaessa puhdistetaan pölystä harjaamalla tai imuroimalla.Valmistelevat työt1. Tasoitettavasta pinnasta poistetaan ylimääräiset kohoumat, nystermät ja naulat. Valmistajan käyttöselosteesta tarkastetaan sopiiko tasoite kyseiselle pinnalle. Enimmäiskerrospaksuutta ei saa ylittää.2. Massa sekoitetaan veteen vispilällä valmistajan ohjeen mukaan. Yleensä tasoitemassa annetaan seistä 15–30 minuuttia sekoituksen jälkeen valmistajan ohjeen mukaan. Massaa tehdään valmiiksi vain sen verran mitä työstöaikana ehditään levittämään.Osittain tasoitus3. Astiasta otetaan tasoitetta pieneen lastaan ja painumat ja syvennykset tasoitetaan teräslastalla voimakkaasti painamalla.
Viikon kysymys mietityttää.
Vanhaan taloon lisäeristys?
Kysymys:Talomme on 40-luvun ensimmäisiä puuelementtitaloja. Seinärakenne on: ulkovuori (ilman tuuletusrakoa), laudoitus, runko purutäytteellä, laudoitus ja lisäksi sisäpintaan on jossain vaiheessa lisätty 22mm puukuitulevy. Taloon tehdään täysremontti ja seinien lisäeristämistä pohditaan. Taloon tulee koneellinen ilmanvaihto.Voiko tuon puukuitulevyn päälle suoraan asentaa koolaukset, 50mm villaa, höyrynsulun ja kipsilevyn? Vai pääseekö eristyskyvyltään samaan lopputulokseen, jos tuohon lisäisi päälle toisen kerroksen puukuitulevyä ja sen päälle kipsilevyn?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vuokranantajan vaihtuminen
Vuokranantajalla on ilmoitusvelvollisuus, mikäli hänen hallintaoikeutensa huoneistoon päättyy.Pääsääntöisesti jos vuokranantajan oikeus hallita vuokrakohdetta vuokrakauden aikana siirtyy toiselle vapaaehtoisesti tai avio-oikeuden, naimaosan, testamentin tai perintöoikeuden kautta sitoo vuokrasopimus uutta omistajaa,1. jos vuokralainen on ennen luovutusta tai saantoa saanut huoneiston haltuunsa 2. jos luovutussopimukseen on otettu määräys vuokrasopimuksen pysyvyydestä 3. jos vuokraoikeuden pysyvyyden vakuudeksi on vahvistettu kiinnitysMikäli vuokrasopimukseen on tehty muutoksia tai lisäyksiä, mutta niitä ei ole asianmukaisesti merkitty vuokranantajan sopimuskappaleeseen, ei tällaiset ehdot ja lisäykset ole voimassa uutta vuokranantajaa kohtaan. Ne tulevat kuitenkin uutta vuokranantajaa sitoviksi, ellei hän kuukauden kuluessa niistä tiedon saatuaan ilmoita vuokralaiselle, ettei hän niitä hyväksy. Jollei muutoksia tai lisäyksiä hyväksytä, on vuokralaisella oikeus heti purkaa sopimus.Mikäli vuokrahuoneisto luovutetaan edelleen pakkohuutokaupassa tai ulosmitattuna, on uudelle omistajalla oikeus kuukauden kuluessa siitä, kun hän on saanut vuokrakohteen hallintaansa, irtisanoa vuokrasopimus.Samoin kuukauden määräaika vuokrasuhteen irtisanomiselle on myös sillä uudella omistajalla, joka on saanut kohteen haltuunsa lainvoimaisen moitekanteen tai yhtiöjärjestyksessä määrätyn lunastusoikeuden nojalla.Pakkohuutokauppaa, moitekannetta ja lunastusoikeutta koskevia säännöksiä ei sovelleta aravavuokrakohteisiin.Vuokranantajan muutoksesta on kirjallisesti ilmoitettava vuokralaiselle, muussa tapauksessa vuokralaisella on oikeus vedota suoritukseen, jonka hän on vuokranantajan muutoksen jälkeen suorittanut sopimuksen mukaiselle vuokranantajalle.Vuokralaisella on oikeus vahingonkorvaukseen, mikäli vuokrasopimus päättyy vuokranantajan vaihtumisen johdosta. Vastuussa on se vuokranantaja, joka vuokrasuhteen päättyessä on vastuussa vuokrasuhteen pysyvyydestä vuokralaista kohtaan. Mikäli vuokralainen on vuokrasopimusta tai sen lisäystä tai muutosta tehdessään tietoinen tai hänen olisi pitänyt olla tietoinen vuokrasuhteen päättymisperusteesta, ei hänelle ole oikeutta vaatia vahingonkorvausta.
20156_43673.jpg
Maaviilennys maalämpöpumpullesi huonekohtaisesti
Cool-IN on NIBE-maalämpöpumppuja varten kehitetty viilennyslaitteisto sisätilojen energiatehokkaaseen ja taloudelliseen viilennykseen.Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu varmistaa raikas ja miellyttävä sisäilma. Maaviilennyksen avulla maalämpöinvestointi saadaan hyödynnettyä täysin.Maalämpöjärjestelmän maapiirin hyödyntäminen on edullinen tapa jäähdyttää, sillä kustannuksia syntyy vain kiertovesipumpun ja puhaltimen moottorin käyttämästä sähköstä. Pitkäaikaisessa käytössä maaviilennys on erityisen taloudellinen ja myös asukkaalle tasaisena miellyttävämpää kuin hetkellinen jäähdytys.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton