• Etusivu
  • Rakentaminen

Vapaa-ajan asunto luontoa kunnioittaen

Jätevesijärjestelmä kruunaa ympäristöystävällisen kokonaisuuden

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Päivitetty 21.02.2023
20227_78944.jpg

Korhosten vapaa-ajan asunnolle on ajomatkaa vain noin 30 minuuttia heidän kotoaan Tapiolasta.

Tiedäthän tunteen, kun kaipuu jonkin rakkaan harrastuksen ääreen tai johonkin paikkaan palaa sisälläsi ja tuo kaipuu on täytettävä keinolla millä hyvänsä. Näin kävi myös Espoon Tapiolassa asuville Ella ja Mikki Korhoselle. Korhoset ovat aina olleet todellisia luontoihmisiä ja lasten ollessa pieniä, he asuivat pienellä maatilalla Vihdissä, jossa perhe vietti idyllistä maalaiselämää. Lasten kasvettua perhe muutti Espoon Tapiolaan helpottaakseen kulkemista kouluun ja harrastuksiin.

Kaupunkiasumisessa ei ole koskaan ollut perheelle mitään hohtoa ja kaipuu luontoon paloi heidän sisällään koko ajan, ja vietettiinhän silloinkin paljon vapaa-aikaa Nuuksiossa koiran kanssa ulkoillen. Lasten aikuistuessa tämä kaipuu ajoi heidät etsimään vapaa-ajan tonttia luonnonrauhasta ja kuusi vuotta sitten mieluinen tontti löytyi Nuuksiosta, aivan luonnonsuojelualueen läheltä.

Rakennusoikeutta tontille myönnettiin yhteensä 120 neliötä (80 + 40 neliötä), joten kiinteistölle rakennettiin pää- ja saunarakennus. Kohteen arkkitehtina toimi Kalle Ukonlinna ja hän suunnitteli rakennukset tiiviissä yhteistyössä Ellan ja Mikin kanssa.

Projekti sai erityisesti inspiraatioita Mikin kamppailulajitaustasta. Koska Mikki opettaa karatea ja kobudoa, syntyi idea rakentaa sekä pää- että saunarakennus yhden katon alle ja niiden väliin oma harjoittelualue kesäkeittiön ja vilpolan lisäksi luoden harrastusta varten aivan upeat puitteet.

Toinen inspiroiva tekijä talon suunnittelussa oli Mikin työhistoria lentokoneen rakentamiseen liittyen ja katto saikin muodokseen lentokoneen siiven. Rakentamiselle asetettiin tavoitteeksi, että kaikki toteutettaisiin mahdollisimman "vihreästi" ja ympäristöä säästäen. Tontilla ei haluttu turhaan kaataa puita tai räjäyttää kalliota.

Korhoset löysivät todella hyvän urakoitsijan Finnforta Oy:n ja toukokuussa 2021 alkoi rakentaminen toimitusjohtaja Kimm Kiisen johdolla.

‒ Noihin aikoihin rakennusteollisuus alkoi kuumenemaan ja oli hankala saada järkeviä tarjouksia, tekijät olivat kiireisiä ja tämä projektina niin haastava, että oli vaikeaa löytää urakoitsijaa, Mikki muistelee.

Ammattilaisten ansiosta rakennukset olivat säältä suojassa marraskuussa 2021. Ella ja Mikki tekivät kohteessa paljon itse, kuten paneloivat, tekivät lattiat, rakensivat saunan ja asensivat WC- ja keittiökalusteet.

Umpisäiliö ei ole ainut vaihtoehto

Mikki epäili aluksi, että kiinteistölle hyväksyttäisiin ainoastaan iso umpisäiliö, johon tulisi johtaa kaikki kiinteistön jätevedet. Iso umpisäiliö olisi vaatinut laajoja räjäytystöitä, mutta Mikki sai perusteltua kunnalle, että harmaavesien puhdistus sille tarkoitetulla järjestelmällä olisi luonnon kannalta parempi vaihtoehto.

Umpisäiliö sopii jätevesien varastointiin esimerkiksi pohjavesialueella tai kun kiinteistöllä syntyy vain vähäinen määrä jätevesiä. Umpisäiliöön voi johtaa wc-jätevedet, kun se on osana kaksoisviemäröintiä, jolloin harmaat jätevedet käsitellään erikseen. Umpisäiliö on aina luonnon kannalta paras ratkaisu, koska kiinteistöllä syntyvät muun muassa kolibakteereita sisältävät wc-jätevedet varastoidaan ja kuljetetaan pois kuormittamasta lähiympäristöä ja -vesiä.

Kohteelle suunniteltiin ensin toisen valmistajan harmaavesipuhdistamo, mutta Espoon kunta ei hyväksynyt kyseistä järjestelmää. Sitten Mikki löysi Vestellin, haki uudestaan lupaa ja harmaavesipuhdistus hyväksyttiin Vestelli Biopuhdistaja 3 -tuotteella. Biopuhdistaja 3 -tuotteen puhdistustulokset ovat huippuluokkaa, siksi se soveltuu täydellisesti alueille, joissa on erityisen tiukat ympäristövaatimukset.

Vesi kiinteistölle tulee porakaivosta. Harmaat jätevedet käsitellään Vestelli Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistajassa ja mustat vedet ohjataan umpisäiliöön.
https://www.vestelli.fi/
Vesi kiinteistölle tulee porakaivosta. Harmaat jätevedet käsitellään Vestelli Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistajassa ja mustat vedet ohjataan umpisäiliöön.
Info

Info

Vestellin Biopuhdistaja on käyttäjätestin voittaja jätevesijärjestelmien vertailussa

  • Biopuhdistaja-jätevesijärjestelmä perustuu aidoissa olosuhteissa testattuun suomalaiseen tekniikkaan.
  • Tuotteilla on myös Avainlippu, joka on merkki siitä, että ne on valmistettu Suomessa.
  • Biopuhdistaja on loistanut kaikissa testeissä ja se täyttää korkeimmat puhdistusvaatimukset vuodenajasta riippumatta.

Tuotteet saivat lisäksi parhaat arviot käyttäjäkokemusten perusteella (lähde: MAVEKE-hanke). Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota muun muassa asennuksen helppouteen, erinomaiseen puhdistustehoon, käyttömukavuuteen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin sekä maltillisiin kustannuksiin.

Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistajan asennus loppusuoralla
https://www.vestelli.fi/
Biopuhdistaja 3 -harmaavesipuhdistajan asennus loppusuoralla

Mikki kertoi Biopuhdistajan asennuksen sujuneen hyvin ja helposti ja sanoo asennusohjeiden olleen selkeät. Hän on myös ollut tyytyväinen Vestellin asiakaspalveluun.

‒ Vestellin kanssa oli todella mukava asioida ja kiva, että Vestelli lähti mukaan tähän projektiin. Olen saanut Vestelliltä kaikin tavoin asiantuntevaa palvelua. Kaikki on mennyt hyvin ja toimitukset sujuivat kuten pitikin.

Tutustu sinäkin Biopuhdistaja-tuotteisiin ja tilaa esitteet alla olevalla lomakkeella.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20161_45129.jpg
Laske paljonko säästät lisäeristämällä talosi seinä- ja kattorakenteet
Laske paljonko säästät lisäeristämällä seinä- ja kattorakenteet ISOVERin turvallisilla ratkaisuilla. Laskeminen käy helposti ilmoittamalla tiedot rakennuksen tämänhetkisestä eristetilanteesta ja kokeilemalla siihen erilaisia eristysvaihtoehtoja.Laskettu säästö on suuntaa antava, koska laskentatapa ei ota huomioon muiden tekijöiden vaikutusta kokonaisuuteen (esimerkiksi ikkunat, ilmanvaihto, ilmatiiviys jne.). Todelliset säästöt vaihtelevat kohteen ja vuoden sääolosuhteiden mukaan. Näistä syistä johtuen ISOVER ei voi ottaa vastuuta todellisista kustannussäästöistä verrattuna laskurin esittämiin säästöihin.Helppokäyttöinen sovellus toimii iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmissä. Lataa puhelimeesi tai tablettiisi sovelluskaupasta alla olevan linkin kautta tai etsi sovellus hakusanalla "energiansäästölaskuri"Lataa sovellus puhelimeesi tai tablettiisi täältä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton