• Etusivu
  • Talo

Uusien asuntolainojen korko laski 2,6 prosenttiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.06.2009
20096_17153.jpg

Kotitalouksien uusien asuntolainojen nostot kasvoivat huhtikuussa neljäntenä perättäisenä kuukautena. Nostettujen asuntolainojen keskikorko laski Suomen Pankin ennakkotietojen mukaan 2,61 prosenttiin.

Asuntolainoja nostettiin huhtikuussa 1,4 miljardia euroa. Uusia lainasopimuksia tehtiin 1,7 miljardin euron arvosta keskimäärin 2,59 prosentin korolla. Kotitalouksien asuntolainojen nostot alkoivat kasvaa vuoden vaihteessa.

Asuntolainojen korko on yli puolittunut rahoitusmarkkinoiden kriisin syksyllä aiheuttamasta korkopiikistä. Uusien asuntolainojen keskikorko kävi lokakuussa korkeimmillaan 5,53 prosentissa.

Kotitalouksien asuntolainakanta kasvoi huhtikuussa 6,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Maaliskuussa kasvuvauhti oli 7,6 prosenttia. Kotitalouksilla oli huhtikuun lopussa asuntolainoja yhteensä 68,1 miljardia euroa. Koko asuntoluottokannan keskikorko laski 3,29 prosenttiin.

Lähde: STT

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200910_19128.jpg
Kultaranta Resort - monipuolinen ja ympärivuotinen vapaa-ajankeskus meren äärellä
Kultaranta Resort on uusi vapaa-ajanviettoa sekä yrityselämän tarpeita palveleva kokonaisuus Naantalin Luonnonmaalla. Se sijaitsee saaristossa, vain viiden minuutin ajomatkan päässä Naantalin vanhasta kaupungista. Turun nähtävyydet ja palvelut ovat tarjolla 20 km:n päässä. Helsingistä ja Tampereelta ennättää paikalle alle kahdessa tunnissa.
20207_65741.jpg
Vinkkejä pihakivetyksiin Tuusulan Asuntomessuilta
Tuusulan Rykmentinpuistoon on rakentunut viihtyisä asuntomessualue, jossa on esillä 41 messukotia. Olemme seuranneet alusta alkaen Syvälähden perheen taloprojektia kohteessa 24 (Omatalo Kulma), mutta alueen rakentumisen edetessä katsahdamme messukohteisiin myös piharakentamisen näkökulmasta. Pihojen rakentamien on jo hyvässä vauhdissa.Tutustu kohteisiin >>
20161_45117.jpg
Talvitulet 2016 avaavat rakentamisvuoden
Tervetuloa Kastellin Talvitulille!AVAUSVIIKONLOPPUa vietetään la-su 9.-10.1.2016.Kastelli sytyttää Talvitulet ja avaa rakentamisvuoden 2016! Tule talonäytöksiin jo avausviikonloppuna ja suuntaa ajatuksesi rakentamiskesään.Talvitulilla pääset tutustumaan valmiisiin Kastelli-taloihin talonäytöksissä. Hae näytöksistä tai netistä käyttöösi uusi Talokirja 2016 sekä tutustu uuteen pienten omakotitalojen Cubic-mallistoon ja Skaala-malliston 2-kerroksiseen uutuusmalliin.Talvitulilla 2016 mahtava etu: 22 000 €:n alennus saattaa osua juuri sinun talo- tai huvilakauppaasi!Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta
Kuvakaappaus Rakentaja.fi-sivustosta
Tilaa Rakentaja.fi-uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa?Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi.
20238_82893.jpg
Maalämpöön ei juuri vaikuta sähkön hinnan muutokset
Maalämpö sopii monenlaisiin taloihin, pienestä suureen. Jos tulevaisuudessa on tarvetta laajentaa kotiasi tai ottaa puolilämpimät tilat asuinkäyttöön, oikealla maalämpöpumpun valinnalla lämmityksestä ei tule ongelmaa. Invertterimaalämpöpumppu mukautuu todelliseen lämmön tarpeeseen korkealla hyötysuhteella.NIBE maalämpö on valinta pitkälle tulevaisuuteen. Se on varma valinta, johon sähkön hinnan muutokset eivät juurikaan vaikuta.
20206_65368.jpg
Jätevesijärjestelmän rakentaminen uudis- ja saneerauskohteeseen on luvanvaraista
Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten teki myös Kimmo Naakka rakentaessaan uudiskohteen Raaseporiin merenrantatontille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton