• Etusivu
  • Talo

Uusien asuntolainojen korko laski 2,6 prosenttiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.06.2009
20096_17153.jpg

Kotitalouksien uusien asuntolainojen nostot kasvoivat huhtikuussa neljäntenä perättäisenä kuukautena. Nostettujen asuntolainojen keskikorko laski Suomen Pankin ennakkotietojen mukaan 2,61 prosenttiin.

Asuntolainoja nostettiin huhtikuussa 1,4 miljardia euroa. Uusia lainasopimuksia tehtiin 1,7 miljardin euron arvosta keskimäärin 2,59 prosentin korolla. Kotitalouksien asuntolainojen nostot alkoivat kasvaa vuoden vaihteessa.

Asuntolainojen korko on yli puolittunut rahoitusmarkkinoiden kriisin syksyllä aiheuttamasta korkopiikistä. Uusien asuntolainojen keskikorko kävi lokakuussa korkeimmillaan 5,53 prosentissa.

Kotitalouksien asuntolainakanta kasvoi huhtikuussa 6,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Maaliskuussa kasvuvauhti oli 7,6 prosenttia. Kotitalouksilla oli huhtikuun lopussa asuntolainoja yhteensä 68,1 miljardia euroa. Koko asuntoluottokannan keskikorko laski 3,29 prosenttiin.

Lähde: STT

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20218_40944.jpg
Tunnetko ikkunoihin liittyvät termit?
Ikkunat eivät suinkaan ole kaikki keskenään samanlaisia. Erot eri vuosikymmenillä valmistettujen ikkunoiden välillä ovat merkittäviä.Vuosikymmeniä sitten valmistetut ikkunat saattoivat olla ilman erillistä huolehtimista vetoisia, vaatia säännöllistä huoltoa maalausten sekä kittausten osalta ja jumiutua säänvaihteluiden mukaan.Nykyään ikkunoihin on saatavilla erilaisia ominaisuuksia aina ääneneristävyydestä matalaenergiaratkaisuihin. Ikkunoiden ulkopuite valmistetaan kestävästä alumiinista, joka ei vaadi huoltoa ja on perinteistä puupuitetta kestävämpi ratkaisu. Lisävarusteina ikkunoihin on saatavilla mm. aurinkosuojaus, sälekaihtimet ja tuuletusikkunat sekä -luukut. Jokainen voi valita haluamansa ja tarvitsemansa ominaisuudet omiin ikkunoihinsa.
202112_74194.jpg
Lasiterassin asennus onnistuu myös talvella
Talvi on itse asiassa oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun lasituksen tilaa jo talvella, pääsee terassille kevätaurinkoon aamukahville aikaisin. Lasitetulla terassilla myös syksy jatkuu pidemmälle. Lasiterassi soveltuu erinomaisesti myös rivitaloon.
20229_79614.jpg
Uutuus - älykäs patteri­venttiili säästää energiaa, helpottaa elämää ja tuo mukavuutta
Patteritermostaatti on noussut otsikoihin, se tuiki tavallinen nuppi siinä lämpöpatterin kyljessä. Tämän pienen osasen toimiessa kunnolla säästää esimerkiksi energiakustannuksissa. Lämmitysjärjestelmän osanen osaa käydä myös hermoille: säädöt ovat mitä sattuu, toimii jos toimii ja ulkoasussakin on toivomisen varaa. Montako kertaa olet törmännyt mokomaan nuppiin?Nyt on markkinoille tullut patteritermostaatin älykäs versio, joka ihastuttaa myös ulkomuodollaan ja sen ohjaaminen tapahtuu älypuhelimella.
20081_7896.jpg
Kun ostat Monier kattopaketin
Kattoremontissa sinulle saattaa jäädä kasa ongelmallisia kattopeltilevyjä, joiden hävittäminen voi olla hankalaa. Monier tekee tämänkin osan kattoremontista sinulle helpoksi, sillä Monier vie tontiltasi vanhan peltikattosi kierrätykseen veloituksetta! Tämän palvelun saat eduksesi, kun tilaat Monierilta kattopaketin ennen 15.11.2008. Etu koskee vain yksityishenkilöiden omakotitalojen / paritalojen kattoremontteja.Jätä yhteydenottopyynto kattopaketista tai kattoremontistaLisätietoa tiilikatteesta...
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
Kelluva talo Lovisea
Kelluva talo Loviisaan
Kipparikvartetti lauloi aikanaan lautan pienestä kahvilasta, mutta Loviisassa on astuttu askel pidemmälle. Ankkuroidun laiturirakenteen päälle rakennettu kelluva talo tarjoaa ainutlaatuisen asumiskokemuksen veden päällä ja lähellä luontoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton