• Etusivu
 • Sisustus

Uusia ja yllättäviä sisustustrendejä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Schneider Electric Finland Oy
Päivitetty 27.12.2022
20228_79294.jpg

Habitare esitteli tulevia sisustustrendejä ja uutuuksia taas tänä syksynä. Tulevaa sisustusta kuvaavat pyöreät muodot ja kaaret, jotka tekevät paluun. Luonto sekä luonnon elementtien tuominen sisätiloihin jatkaa edelleen, mutta uusilla ja jännittävillä mausteilla. Kolmantena tutustumme tuleviin väritrendeihin. Tule mukaan kierrokselle sisustamisen uusiin tuuliin.

Kaaret ja pyöreät muodot tulevat

Kaaret ja kaarevat muodot tekevät paluun sisustukseen. Niitä käytetään sekä sisustuksen arkkitehtuurissa, kuten kaarevat oviaukot tai peräti holvikatot sekä muotoina sisustuselementeissä.

Kaarevat muodot luovat sisustukseen pehmeyttä ja rauhoittavat. Kaarevia muotoja on miellyttävä katsella. Esimerkiksi kaarevat huonekalut mielletään kutsuviksi ja mukaviksi.

Kaarevia muotoja voi myös maalata seinälle ja näin jakaa huonetta eri tiloihin ja tarkoituksiin. Työpisteen tausta voi aivan hyvin olla hyvinkin erottuva muusta seinien väristä eikä alue tarvitse olla lattiasta kattoon maalattu suorakulma. Maalaa alueen yläosaan sen sijaan kaari.

Valaisimien muodot kokevat myös uudistumisen. Metalliset, teolliseen muotokieleen viittaavat kehysvalaisimet jäävät taka-alalle ja muotoihin nousee enemmän pyöreyttä ja näyttävyyttä. Vaikka muu sisustus olisikin askeettisempaa, nyt voit räväyttää näyttävällä kattovalaisimella.

Kaareviin muotoihin sopivat kaarevat sähkökalusteet

Ihanan retro sähkökalustesarja Schneider Electriciltä – Renova – peilaa kaarevia muotoja ja sopii sekä uuteen että vanhaan taloon ja sisustukseen. Renova-sarjassa korostuu menneiden aikojen pyöreä muotokieli – klassikko, joka ei koskaan vanhene.

Vaikka malliston ulkonäkö on retro, löytyy kalusteisiin paljon värivaihtoehtoja ja yhdistelemällä erivärisiä osia saat juuri omaan sisustukseesi sopivan kokonaisuuden. Nyt ei tarvitse jumiutua pelkkään valkoiseen.

Renova-mallisto käsittää kaiken nykyaikaisilta sähkökalustekomponenteilta vaadittavan aina datapistorasioista valokytkimiin.

20228_79295.jpg
 • valokytkimet
 • pistorasiat
 • valosäädin
 • ajastin
 • termostaatti
 • läsnäolo- ja liiketunnistin
Ohje

Ohje

Renova sähkökalustesarjaan kuuluvat:

 • valokytkimet
 • pistorasiat
 • valosäädin
 • ajastin
 • termostaatti
 • läsnäolo- ja liiketunnistin

Luonto inspiroi sisustusta ja saa näkyä

Luonto on yhdistetty eri tavoilla sisustukseen jo jonkin aikaa. Luonnosta haetaan inspiraatiota ja elementtejä kodin hyvinvointia edistävään sisustukseen. Luonnosta poimitut sisustusideat sopivat täydellisesti suomalaiset suosimaan rauhalliseen värimaailmaan. Nyt kannetaan akryylihuonekalut ulos, sillä luonnolliset materiaalit palaavat.

Tekstuureista ja materiaaleista pinnalle nousevat korkki, rottinki, olki, terrakotta ja kivi. Luonnonmateriaaleja pehmennetään muun muassa sametilla sekä puuvillalla, joissa esiintyvät luonnon omat motiivit, kuten kukkaset ja puiden lehdet.

Hauska ja yllättävä uutuusväri

Laventeli tekee paluun. Esimerkiksi Pantone on määritellyt "digitaalisen laventelin" vuoden 2023 väriksi. Laventelin sävyä näkyy jo runsaasti digitaalisessa markkinoinnissa.

Laventelin väri rauhoittaa jopa tutkimusten mukaan. Laventelin lyhyt aallonpituus herättää rauhallisuuden tunteita. Vaikka laventeli onkin rauhoittava väri, samalla se huokuu ylellisyyden tuntua. Luonto teemana yhdistyy myös hyvin laventelin väriin.

Laventelia tuskin löytää esimerkiksi sähkökalusteista, mutta värin saa kauniisti esille lasisella valokatkaisijan taustalevyllä, joka antaa tapetin tai maalin loistaa läpi.

20228_79296.jpg

Voit ostaa Renovan sähkökalusteita sähköasentajaltasi, joka tekee myös asennuksen tai etsi lähin Schneider Electric -sähkökalusteiden jälleenmyyjä. Kätevästi ostat myös verkkokaupoista suoraan kotiovelle.

Löydä jälleenmyyjä

Etsi sähköasentaja

Osta verkkokaupasta

Ohje

Ohje

Löydä helposti omat Renova-kalusteesi

Voit ostaa Renovan sähkökalusteita sähköasentajaltasi, joka tekee myös asennuksen tai etsi lähin Schneider Electric -sähkökalusteiden jälleenmyyjä. Kätevästi ostat myös verkkokaupoista suoraan kotiovelle.

Schneider Electric Finland Oy
Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20234_81349.jpg
Miten kodinohjaus toimii ja mitä se maksaa?
Älykoti-ohjausjärjestelmät parantavat talon turvallisuutta sekä säästävät turhia askelia, energiaa sekä kustannuksia. Kodin sähkölaitteet, valaistus, tietoliikenne ja lämmitys muodostavat kokonaisuuden, joka vaatii ohjausta. Sen voi toteuttaa yksinkertaisilla ohjauskytkimillä ja läsnäolo-, liike- ja lämpötilatunnistimilla tai kattavammalla älykotijärjestelmällä. Kun vältetään jatkuva päälle ja pois kytkeminen, elämä helpottuu ja energiaa säästyy.Wiser-älykotijärjestelmä auttaa muun muassa opitimoimaan energiankulutusta. Älykotijärjestelmä parantaa niin turvallisuutta kuin viihtyvyyttäkin. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä on helppo asentaa. Wiser yhdistelee normaaliin kaapelointiin kytkettyjä asennuskalusteita langattomiin sensoreihin, joka muodostaa automaatiokokonaisuuden. Järjestelmä on helppo räätälöidä jokaiseen kotiin sopivaksi kokonaisuudeksi.Wiser-älykotin on myös tietoturvallinen valinta.
20217_71735.jpg
Suojaa kodin sähkölaitteet salamaniskulta
Kesä tulee ja luvassa on jälleen ukkosia. Salamaniskujen aiheuttamat virtapiikit rikkovat usein kodin elektroniikkaa. Sähkönjakelun turvallisuutta voidaan parantaa huomattavasti lisäämällä keskukseen muutamia erityisiin turvatoimintoihin tarkoitettuja komponentteja. Niiden lisäämistä on hyödyllistä arvioida kohteen kriittisyyden mukaan. Asiantuntijat kertovat, miten kodin sähkölaitteet kannattaa suojata salamaniskuilta.
20221_76557.jpg
Paina nappia, kun haluat kahvia - älykoti hoitaa loput
Arkiaamuna jokainen säästetty hetki on kullanarvoinen. Kaipaisitko sinäkin joskus pikku apulaisia, jotka muistaisivat, kun sinä unohdat, ja ehtisivät, kun sinulla on liian kiire? Älykodissa nämä tekniset ratkaisut tekevät arjestasi helpompaa ja turvallisempaa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton