• Etusivu
  • Talo

Universal-vedeneristysjärjestelmä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 12.06.2009
20096_17329.jpg

Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilmaston.

Universal eristää ja kuivattaa sokkelin

Universal on vesitiivis ja luonnonystävällinen polypropyleenilevy, joka estää kosteuden tunkeutumisen sokkeliin. Samalla sen nystyräkuviointi jättää levyn ja seinän väliin riittävän ilmaraon, jonka ansiosta mahdollinen kosteus tiivistyy levyyn ja valuu sitä pitkin alas salaojiin. Materiaali on joustavaa ja se kestää suurimmankin maanpaineen. Asennus sujuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Ainutlaatuinen urakuviointi helpottaa levyn leikkaamista sekä muotoilemista kulmissa ja reunoissa. Universal-eristejärjestelmälle on myönnetty VTT:n sertifikaatti numero 170/02.

Universal-järjestelmään kuuluu kaikki asennustarvikkeet

Universal-järjestelmän kattavaan tarvikevalikoimaan kuuluu yläreunan peitelista, tulpalliset naulat betoni- ja harkkoperustuksille, sekä erilliset tulpat poraproppuja ja naulaimia varten. Tulpat on muotoiltu levyn nystyröihin sopiviksi. Lisäksi järjestelmään kuuluu SokkeliPolar hitsattava kumibitumikermi sokkelin ja anturan yhtymäkohtaan.

Tekniset tiedot

  • Universal -rullan leveydet: 0,83 ja 1,65 m
  • Universal -rullan pituus: 20 m
  • väri: musta
  • paino: 0,5 kg/m2
  • paksuus: 0,5 mm
  • profiilikorkeus: 7 mm
  • puristuslujuus: yli 150 kN/m²
20097_17844.jpg
200611_1148.jpg

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20099_18869.jpg
Hallittu sadevesijärjestelmä
Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Consolis ostaa Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan
Consolis on sopinut Spæncomin, Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan osake-enemmistön (50,01 %) ostamisesta yhtiön pääomistajilta. Spæncom A/S on tanskalainen pörssiyhtiö, joka kehittää, suunnittelee, valmistaa ja asentaa betonielementtejä ja runkoratkaisuja asuin-, liike- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin. Kauppahinta 50 %:sta on 1215 DKK /osake, mikä koko yrityksen hintana vastaisi 68 M€.Spæncomilla on neljä tehdasta Tanskassa sekä yksi Saksassa Berliinin eteläpuolella. Tilikaudella 2006/07 yhtiön liikevaihto oli 107 M€ ja EBITDA (käyttökate) 15 M€. Työntekijöitä on noin 750.Perustamisvuodestaan 1947 lähtien Spæncom on tunnettu Tanskassa innovatiivisena betonielementtien valmistajana ja alan edelläkävijänä. Yhtiö on listattu OMX Nordic Exchange Copenhagen –pörssissä."Olemme olleet kiinnostuneita Spæncomista jo pitkään. Consoliksen yksiköt ovat johtavassa asemassa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa, ja halusimme päästä samaan asemaan myös Tanskassa, toteaa Consolis-konsernin toimitusjohtaja Philippe Milliet. "Olemme tyytyväisiä päästyämme tänään sopimukseen pääomistajien kanssa. Uskomme, että kaikki neljä tytäryhtiötämme Pohjoismaissa tulevat hyötymään toistensa osaamisesta. Spæncom saa käyttöönsä koko Consolis-yhtiön tietotaidon."Spæncomin toimitusjohtaja Peter Assam sanoo: "Meistä tulee osa suurta eurooppalaista konsernia, ja saamme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä tulevien sisaryhtiöidemme kanssa, ja sen myötä kehittää edelleen toimintaamme Tanskassa. Organisatorisesti ja taloudellisesti säilytämme asemamme itsenäisenä yhtiönä."Consolis Denmark A/S (osana Consolis-ryhmää) tulee tekemään vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen Spæncom A/S:n osakkeenomistajille. Tämän vapaaehtoisen julkisen tarjouksen sekä jo pääomistajien kanssa allekirjoitetun sopimuksen myötä Consolis saa määräämisoikeuden Spæncomissa. Lisäksi Consolis on sopinut kolmen pääomistajan kanssa call/put –optioista, joiden odotetaan toteutuvan seuraavan kahden vuoden kuluessa. Tämän jälkeen Consolis omistaisi yli 90 % Spæncom A/S osakkeista.Yrityskauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.
20202_62442.jpg
Kotkassa uudenajan keittiömyymälän avajaiset 7. - 9.2.
Kotkan Keittiömaailman muutti uusiin upeisiin tiloihin. Kotkan Keittiömaailmasta tulee Suomen viides Uuden ajan keittiömyymälä 2.0! Vahvasti digitaalisuuteen ja elämyksellisyyteen perustuvassa uuden ajan myymälässä pääset kokemaan, mitä ovat Design studio ja Tech lab, miltä tuntuu astua omaan tulevaan keittiöön virtuaalilasien avulla. Osoitteemme on Keittiömaailma Kotka,Jumalniementie 5
201712_51152.jpg
Perinne, jota on helppo jatkaa
Se mikä vaikutti hyvältä ratkaisulta taloa 80-luvulla remontoitaessa, osoittautuikin vääräksi ratkaisuksi nopeammin kuin asukkaat uskoivat. Oli aika uusia katto. Kun Hannu Myöhänen alkoi valita uutta kattoaan, vaihtoehtoja oli monia. Lopulta hän päätyi toimivaan betonitiilikattoon, joka nosti koko talon ilmettä ja korosti sen omaleimaista luonnetta. Samalla korotettiin katon rakenteita ja saatiin näin lisää tilaa. Hannun lisäksi lopputulokseen oltiin tyytyväisiä laajemmaltikin ja hänen talonsa valittiin edustamaan Suomea kansainvälisessä kattoasennuskilpailussa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton