• Etusivu
  • Talo

Consolis ostaa Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.11.2007
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Consolis on sopinut Spæncomin, Tanskan johtavan betonielementtivalmistajan osake-enemmistön (50,01 %) ostamisesta yhtiön pääomistajilta. Spæncom A/S on tanskalainen pörssiyhtiö, joka kehittää, suunnittelee, valmistaa ja asentaa betonielementtejä ja runkoratkaisuja asuin-, liike- ja teollisuusrakentamisen tarpeisiin. Kauppahinta 50 %:sta on 1215 DKK /osake, mikä koko yrityksen hintana vastaisi 68 M€.

Spæncomilla on neljä tehdasta Tanskassa sekä yksi Saksassa Berliinin eteläpuolella. Tilikaudella 2006/07 yhtiön liikevaihto oli 107 M€ ja EBITDA (käyttökate) 15 M€. Työntekijöitä on noin 750.

Perustamisvuodestaan 1947 lähtien Spæncom on tunnettu Tanskassa innovatiivisena betonielementtien valmistajana ja alan edelläkävijänä. Yhtiö on listattu OMX Nordic Exchange Copenhagen –pörssissä.

"Olemme olleet kiinnostuneita Spæncomista jo pitkään. Consoliksen yksiköt ovat johtavassa asemassa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Norjassa, ja halusimme päästä samaan asemaan myös Tanskassa, toteaa Consolis-konsernin toimitusjohtaja Philippe Milliet. "Olemme tyytyväisiä päästyämme tänään sopimukseen pääomistajien kanssa. Uskomme, että kaikki neljä tytäryhtiötämme Pohjoismaissa tulevat hyötymään toistensa osaamisesta. Spæncom saa käyttöönsä koko Consolis-yhtiön tietotaidon."

Spæncomin toimitusjohtaja Peter Assam sanoo: "Meistä tulee osa suurta eurooppalaista konsernia, ja saamme mahdollisuuden tehdä yhteistyötä tulevien sisaryhtiöidemme kanssa, ja sen myötä kehittää edelleen toimintaamme Tanskassa. Organisatorisesti ja taloudellisesti säilytämme asemamme itsenäisenä yhtiönä."

Consolis Denmark A/S (osana Consolis-ryhmää) tulee tekemään vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen Spæncom A/S:n osakkeenomistajille. Tämän vapaaehtoisen julkisen tarjouksen sekä jo pääomistajien kanssa allekirjoitetun sopimuksen myötä Consolis saa määräämisoikeuden Spæncomissa. Lisäksi Consolis on sopinut kolmen pääomistajan kanssa call/put –optioista, joiden odotetaan toteutuvan seuraavan kahden vuoden kuluessa. Tämän jälkeen Consolis omistaisi yli 90 % Spæncom A/S osakkeista.

Yrityskauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Talo
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33862.jpg
Taloyhtiön osakas - muista kyselyoikeutesi yhtiökokouksessa!
Oma koti, asunto, on osakkaan elämän kallein sijoitus. Olisi hyvä tietää, mitä omaisuudellesi ja sijoituksellesi tapahtuu. Taloyhtiön yhtiökokouksessa osakkaalla onkin ainutlaatuinen kyselyoikeus. Oikeus on vain vuoden tärkeimmissä kokouksissa eli yhtiökokouksissa, joista suurin osa pidetään keväällä. Silloin hallitus ja isännöitsijä ovat velvollisia vastaamaan osakkaiden esittämiin kysymyksiin ja antamaan asioista tarkempia tietoja. Yhtiökokousten välillä hallitus voi itsenäisesti harkita, mistä asioista se haluaa tiedottaa ja mistä ei.
20227_79100.jpg
Kolme syytä välitilinpäätökselle
Tilinpäätös vuosittain on monelle asunto-osakkeen omistajalle tuttu, mutta mikä on välitilinpäätös. Se tehdään vain tarvittaessa ja tarve on melko harvoin. Seuraavassa käymme läpi niitä kohtia, joissa välitilinpäätöstä kuitenkin tarvitaan.
20217_71691.jpg
Mitä kohuttu ilmastopaketti tarkoittaa rakennusalalle?
EU:n ilmastopaketti on vaikutuksiltaan vielä monelta osin epäselvä. Otimme selvää, mitä se voi tuoda tullessaan rakennusteollisuudelle.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Jäsenen esteellisyys
Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun 4 §:n nojalla hallituksen jäsen ja isännöitsijä eivät ottaa osaa asian käsittelyyn, joka koskeehallituksen jäsenen ja isännöitsijän sekä yhtiön välistä sopimusta tai muuta oikeustoimea;sellaista hänen hallinnassaan olevan osakehuoneiston uudistusta tai muuta kuin välttämätöntä kunnossapitoa, joka poikkeaa muiden osakkeenomistajien ao. huoneistojen kunnossapidosta tai uudistamisesta;hänen huoneistonsa ottamista yhtiön hallintaan taisopimusta tai muuta oikeustoimea yhtiön ja kolmannen välillä mikäli hallituksen jäsenellä tai isännöitsijällä olisi odotettavissa siitä olennaista etua, joka voisi olla ristiriidassa taloyhtiön edun kanssaUuden asunto-osakeyhtiölain 1-luvun 10 §:n nojalla ei hallituksen jäsen tai isännöitsijä ole oikeutettu ryhtymään sellaiseen toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle epäoikeutettua etua yhtiön tai muiden osakkeenomistajien kustanuksella.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hallinnan luovutus, vanha
Myyjän on luovutettava ostajalle asunnon hallinta ja osakekirja sekä muut asunnon omistus- ja hallintaoikeutta osoittavat asiakirjat sovittuna ajankohta. Jollei muuta osapuolten välillä ole sovittu, asiakirjat luovutetaan asunnon hallinnan luovutuksen yhteydessä. Ellei muuta ole sovittu, myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta on suoritettuAsunnosta aiheutuvista kustannuksista, kuten esim. vastikkeista, hoito-, ylläpito tai parannuskustannuksista sekä asuntoon kohdistuvista julkisoikeudellisista maksuista vastaa myyjä siihen saakka, kunnes luovutus on tapahtunut. Mikäli luovutus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, vastaa ostaja edellä mainituista kuluista siitä lukien, jolloin luovutuksen sopimuksen mukaan olisi pitänyt tapahtua.Vaaranvastuu säilyy myyjällä pääsääntöisesti siihen saakka, jolloin hallinnan luovutus ostajalle tapahtuu. Mikäli hallinnanluovutus tapahtuu myöhemmin kuin on sovittu ostajasta johtuvasta syystä, siirtyy vaaranvastuu ostajalle siitä lähtien, kun hallinnan luovutuksen olisi pitänyt tapahtua. Ostaja on velvollinen suorittamaan kauppahinnan, mikäli hänellä on vaaranvastuu ja esim. asunto tuhoutuu tai vahingoittuu eikä voida katsoa, että vahinko olisi tapahtunut myyjästä johtuvasta syystä.
20235_81894.jpg
Puupinnat kuntoon huoltomaalauksella
Ulkoseinät, aidat, terassit ja kalusteet kaipaavat huoltoa; haalistuneen maalin uusimista, värin vaihtoa tai kuluneen lakkapinnan kunnostamista. Perinteiseen pensseliin verrattuna maaliruiskulla työ käy nopeasti ja helposti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton