• Etusivu
  • Talo

Sadetar - hallittu ja huoliteltu sadevesijärjestelmä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 20.12.2023
Icopal sadevesijärjestelmä

Sadetar käy täydellisenä ja monipuolisena sadevesijärjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja korjausrakennuskohteisiin. Sadetar-tuotteet valmistetaan sinkitystä teräsohutlevystä, joka on kauttaaltaan pinnoitettu Plastisol-muovipinnoitteella. Sadettaressa yhdistyvät teräksen ja muovin parhaat puolet ja se kestää vuodesta toiseen haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Siksi Sadettarelle annetaan kymmenen vuoden takuu!

Kaunis ja kestävä

Voi valita joko sinkityn ja muovipinnoitetun tai Aluzink-pinnoitetun Sadettaren. Muovipinnoitetun Sadettaren värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen, ruskea. Aluzink-pinnitettu Sadetar kestää hyvin kulutusta ja pysyy siistin näköisenä. Metallin värinen Aluzink-pinnoitus suojaa terästä erittäin hyvin.

Helppo asentaa

Sadetar-järjestelmä sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden yhteenliittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Kaikki järjestelmän osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja.

Sadetar-järjestelmän asennus

200611_1477.jpg
200611_1478.jpg

Sadetar-tarvikkeet

- Kouru, leveys 125 mm, pituus 4 m

- Kourun sisä-/ulkokulmat 90° ja 45°, erikoiskulmia valmistetaan tilauksesta

- Kourun pääte, soveltuu kourun molempiin päihin

- Kourun kannattimet, suorat 70 mm ja 160 mm sekä esitaivutetut kattokaltevuuksille

( 0, 7, 14, 18, 22, 27 ja 38 astetta)

- Kourujen liitoskappale

- Suppilo

- Syöksyputki: halkaisija 90 mm, pituus 3 m tai 1 m

- Syöksyn mutka, kulma 60°

- Syöksyn haara, kulma 60°

- Syöksyn kiinnike ja kiila

- Ulosheittäjä

- Käännettävä ulosheittäjä, joka mahdollistaa sadeveden talteen keräämisen

Lisätietoa Sadetar-sadevesijärjestelmästä...

200611_1480.jpg

Avaimet käteen -kattoremontti taipidennä kattosi ikää pinnoituksella

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Icopal Oy
Talo
sadevesijärjestelmät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200611_1147.jpg
Tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua, muttei vettä eikä lunta. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin, ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.
20072_3487.jpg
Aluskate pidentää kattosi ikää
Varsinainen katemateriaali suojaa kattorakenteita sateelta ja lumelta – mutta kosteuden varsinainen pysäyttäjä on katteen alle asennettava aluskate. Katteen alle pääsee aina kosteutta. Tuiskuava lumi löytää tiensä esimerkiksi tiilikatteen alle ja kondensoituva kosteus pääsee kattorakenteisiin, ellei aluskate sitä pysäytä. Aluskatteen laatuun kannattaa panostaa – muutaman kymmenen euron säästö aluskatevalinnassa ei kannata. Laadukas aluskate on halpa vakuutus katollesi!
verkkolehtiautomaatti_P_13038.jpg
Sammaleenpoistoaine
Icopal Sammaleenpoistoaine poistaa sammaleen tehokkaasti katoltasi. Tuote sopii esimerkiksi Decra-kiviteräskatteen, tiilikatteen ja bitumikatteen puhdistamiseen. Aineella voidaan poistaa sammal ja lika myös lasi-, marmori-, muovi- kivi- ja betonipinnoilta.Sammaleenpoisto suoritetaan kuivalla säällä. Laimennettu liuos ruiskutetaan, kaadetaan tai harjataan puhdistetulle pinnalle, annetaan vaikuttaa vähintään 36 tuntia jonka jälkeen sammal irtoaa helposti harjaamalla. Biologisesti hajoava Icopal Sammaleenpoistoaine on laimennettuna vaaraton nurmikolle ja muille kasveille. Oikea laimennussuhde on yksi litra Sammaleenpoistoainetta 20 litraan vettä.
20181_51350.jpg
Alumiinikourut 90-luvun omakotitaloon
Jyväskyläläisen perheen omakotitalo valmistui vuonna 1990 komealle rantatontille, jollaisia Jyväskylän seudulla oli silloin vielä tarjolla. Siihen aikaan valittiin sadevesijärjestelmiin paljon muovipinnoitettuja teräspeltirännejä, ja sellaisen myös jyväskyläläinen perhe valitsi. Uudempi asia oli silloin, että rännit sai saumattomina, jolloin rännien puhtaanapito oli helpompaa.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton