• Etusivu
  • Rakentaminen

Tunnelmia Asuntomessuilta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 16.07.2014
2429_466759743_201471414437.jpg

Kohteessa 3 Pääsee tutustumaan mm. Hurriganes-aiheiseen valokuvanäyttelyyn.

Asuntomessut

järjestetään vuonna 2014 Jyväskylän Äijälänrannassa.


Nähtävillä on kaikkiaan yli 40 erilaista kohdetta, joista voi hakea itselleen vinkkejä sekä rakentamiseen että sisustamiseen. Moni-ilmeinen messualue yhdistelee luonnonläheistä asumista kaupunkiasumiseen.

Alueen asemakaava mahdollisti monipuolisen asuinalueen toteutumisen. Tulevaisuudessa tällä Äijälänrannan asuinalueella tuleekin asumaan noin 800 - 1000 asukasta.

Tässä tarjolla muutamia tärppejä Asuntomessuilta!

2429_466759743_201471414517.jpg
Kohteen 4 pesutilan valaistus johdattaa kohti saunaa.
Info

Info

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon?
Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.

Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

40_P_22017.jpg
VTT:ltä suojautumissuositukset
VTT on selvittänyt palokohteiden savu-, noki- ja kemikaalijäämien vaikutuksia työturvallisuuteen ja laatinut suojautumissuositukset palokohteiden saneeraajille. Tutkimus suoritettiin Työsuojelurahaston tuella yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa. Tutkimustulokset osoittivat todeksi arvelut siitä, että palon jälkeen palokohteessa työskentelevät ja vierailevat ihmiset voivat altistua syöpävaarallisille yhdisteille, vaikka huoneistossa olisi suoritettu asianmukainen jälkituuletus. Erityisen tärkeää suojautumisessa on asianmukaisen hengityksensuojaimen käyttö.
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.
20095_17048.jpg
Puhdas sisäilma pitää terveenä
Hyvä sisäilma on pölytön, hajuton, vedoton ja meluton. Jokainen voi toiminnallaan vaikuttaa sisäilman laatuun. Tärkeimmät tekijät rakennuksen sisäilman laatuvaihteluihin ovat kuitenkin kunnossa olevat rakenteet sekä toimivat ilmanvaihto- ja lämmityslaitteet.
20121_29225.jpg
Uusi Rakentaja.fi-vuosikirja on ilmestynyt
Rakentaja.fi vuosikirja on rakentajan ja remontoijan perustietopaketti, joka kannattaa lukea ennen hankkeen alkamista. Kirja on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen pitää sisällään asiaa suunnittelusta vesikattoon. Myöhemmin julkaistava toinen osa jatkaa sisätöistä, opastaa taloteknisissä asioissa ja käsittelee myös pihan rakentamista.
20078_6050.jpg
Helppo kattoremontti
Katto on talosi suoja. Sen toimivuus on mitä tärkein koko talon toiminnallisuutta ajatellen. Katto joutuu vuosien kuluessa alttiiksi sään vaihteluille ja vähitellen tulee aika arvioida kattoremontin tarve. Katto on myös talon viides julkisivu, joka vaikuttaa oleellisesti koko talon ulkoasuun. Katon muodon, kaltevuuden, värin ja materiaalin muutoksilla voidaan rakennuksen ilme helposti uudistaa. Katon uusimisella voi nostaa koko talon arvoa.
20115_25991.jpg
Takkaluukun ympäriltä rappaus irtoilee
Kysymys:Hei! Talossamme on muutama vuosi sitten paikalleen muurattu takka. Nyt takkaluukun ympäriltä on rappaus alkanut niin sanotusti rapautua ja haluaisimme saada takan taas siistin näköiseksi.Pitäisikö meidän rapsutella kaikki irtonainen laasti luukun reunoilta pois ja paikata se uudella tavaralla vai mitä tulisi tehdä? Entä mikä olisi sopiva paikka-aine ja muuriin sopiva maali, sen ei tarvinne olla mitään tulenkestävää, sillä muurihan ei kuumene ulkopuolelta tulikuumaksi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton