• Etusivu
  • Talo

Puinen kaivonkansi on kylpyhuoneen luonnonkaunis katseenvangitsija

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vieser Oy
Päivitetty 09.02.2023
20214_70376.jpg

Vieserin puiset kaivonkannet valmistetaan Kebony®- ja Accoya®-puista, joille on myönnetty useita ympäristösertifikaatteja, mukaan lukien pohjoismainen Joutsenmerkki.

Suomessa valmistettujen Vieser-kaivonkansien upea design ei tarkoita ainuttakaan kompromissia käytettävyydessä.

Kylpyhuoneisiin on perinteisesti totuttu luomaan haluttua tyyliä laatta-, kaluste-, valaisin- ja tekstiilivalinnoin. Vähemmälle sisustukselliselle huomiolle ovat jääneet lattiakaivot, joita on pitkään pidetty vain kylpyhuoneen teknisinä välttämättömyyksinä, joille ulkonäölliset seikat ovat toisarvoisia.

Kotimaisen Vieserin innovatiivinen tuotekehitys on muuttanut tätä käsitystä vahvasti; nykyisin lattiakaivon kansi voi olla myös tärkeä visuaalinen elementti, joka inspiroi ja avaa täysin uusia mahdollisuuksia upeiden kylpyhuoneunelmien toteuttamiseen.

Lattiakaivon toimintavarmuus on kaiken a ja o

Designkansi ei tarkoita ainuttakaan kompromissia käyttökokemuksen kanssa. Vieserin kotimaisilla lattiakaivojärjestelmillä toiminnalliset ominaisuudet ovat huippuluokkaa, mistä pitää huolen kannan alla oleva Vieser One -lattiakaivo, joka on yhteensopiva kaikkien Vieserin designkansien kanssa.

Kun lattiakaivojärjestelmä toimii luotettavasti, sen näkyvällä osalla voi irrotella. Ratkaisut ovat myös muunneltavia, sillä eri materiaaleista valmistetut kannet ovat vaihdettavissa keskenään.

Designkannen alla luotettavasti toimivan Vieser One -lattiakaivon ansiosta vesi poistuu lattialta tehokkaasti ja kaivon puhdistusväli on pitkä. Kuvassa on valkovahatusta Accoya-puusta valmistettu Vieser Square.
Designkannen alla luotettavasti toimivan Vieser One -lattiakaivon ansiosta vesi poistuu lattialta tehokkaasti ja kaivon puhdistusväli on pitkä. Kuvassa on valkovahatusta Accoya-puusta valmistettu Vieser Square.

Neliö vai pyöreä, öljytty vai vahattu? Löydä oma suosikkisi puisista kaivonkansista

Neliönmallinen Vieser Square (600 x 600 mm) ja pyöreä Vieser Dot (ø 600 mm) ovat ainutlaatuisen muotokielensä ansiosta näyttäviä elementtejä erilaisin tyylein sisustettuihin kylpyhuoneisiin. Puiset designkannet on tarkoitettu näkymään ja tuomaan oma visuaalinen lisänsä koko huonetilaan.

Kannet voidaan sijoittaa esimerkiksi suoraan suihkun alle, jolloin niiden vastinpariksi sopivat erinomaisesti samaa muotokieltä toistavat sadesuihkut. Iso ja vakaa kansi tuntuu myös miellyttävältä jalan alla. Vieser Squaren ja Vieser Dotin materiaaliksi voi valita vahatun tai öljytyn Accoya-puun tai öljytyn Kebony-puun.

Vinkki! Vieser Dot ja Vieser Square ovat saatavilla puun lisäksi myös laatoitettavalla/täytettävällä kansivaihtoehdolla. Mikä parasta, eri materiaaleista valmistetut kannet ovat tarvittaessa helposti vaihdettavissa keskenään − jos siis puinen malli on mieleesi nyt, mutta parin vuoden päästä haluat muuta, ei huolta − vaihdon voi tehdä vaivattomasti.
20214_70375.jpg
Info

Info

Accoya® ja Kebony® ­− ekologisesti tuotetut puumateriaalit sopivat erinomaisesti märkätiloihin

Accoya® on asetyloitua radiatamäntyä (Pinus radiata), joka sopii täydellisesti vaativiin olosuhteisiin, joissa puu on alttiina jatkuvalle kosteudelle ja kuumuudelle. Asetylointi tarkoittaa puun ekologista ja myrkytöntä käsittelyä etikka-anhydriidillä. Käsittely vaikuttaa ensisijaisesti puun mittapysyvyyteen ja lahonsietokykyyn. Accoya laajenee ja kutistuu 75 % vähemmän kuin tavallinen puu.

Accoya on luonnollisesti uusiutuvaa ja kestävämpää kuin monet uhanalaiset trooppiset jalopuut. Accoya-puun raaka-aine tulee hyvin hoidetuista ja ympäristövaatimukset täyttävistä metsistä, joilla on FSC-, PEFC- tai muu alueellinen sertifiointi.

Kebony® on kovaa ja kestävää puuta, joka käsitellään patentoidussa prosessissa furfuryl-alkoholiin paineen ja lämmön avulla niin, että sen molekyylirakenne muuttuu. 100-prosenttisesti biopohjainen, pääosin furfuryl-alkoholipohjainen käsittelyneste tuotetaan sokeriruokoviljelmän sivutuotteena. Tämän takia puu on myrkytöntä ja täysin turvallista.

Kebonyn ulkonäkö ja ominaisuudet vastaavat parhaita trooppisia kovapuita, mutta se on kestävän kehityksen mukaista luonnonpuuta eikä kuluta sademetsää. Puuna käytetään 100-prosenttisesti radiatamäntyä, joka on peräisin sertifioiduista metsistä.

Kebony on tikkuuntumatonta ja mittapysyvää, sillä sen turvotus ja kutistuminen ovat 40−60 % vähäisempiä kuin muissa puissa. Muoto elää enintään 1−2 % alkuperäisestä mitasta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vieser Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20184_52761.jpg
Lattiakaivojärjestelmä, joka mukailee sisustusta
Haluaisitko näyttävän ja tyylikkään pesuhuoneen? Onko mielessäsi jo upeat kaakelit? Olethan muistanut miettiä myös lattiakaivon merkityksen pesuhuoneesi ulkonäölle? Nyt kannattaa unohtaa valkoiset tai metallinväliset ritiläkannet pesuhuoneesi keskellä, sillä Vieser Linen lattiakaivojärjestelmän voit valita vaikka laatoitetulla kansivaihtoehdolla niin, että se on huomaamaton osa pesuhuoneesi lattiaa. Myös harjattu RST-malli soveltuu kylpyhuoneisiin, joihin halutaan ylellinen ja tyylikäs tunnelma.
20185_53011.jpg
Lattiakaivon kannella on väliä
Kylpyhuoneen seinät ovat kauniit ja lattialla on käytetty kalliita laattoja. Huomio kiinnittyy kuitenkin keskellä lattiaa olevaan lattiakaivon kanteen. Siinä se sitten oli – vaikutelma koko pesuhuoneesta. Valitsemalla sisustukseen sopivan kaivon kannen, ei mikään enää pilaa kylpyhuoneesi ulkoasua.Olethan tietoinen, että nykyisin on olemassa upeita vaihtoehtoja lattiakaivon kansiin. Löydät varmasti kannen, joka tukee kylpyhuoneesi ilmettä ja viimeistelee kauniin ulkoasun.
20194_57332.jpg
Yksi lattiakaivo - kaikki mahdollisuudet
Helposti asennettava ja käytössä luotettava Vieser One -lattiakaivo sopii yhteen kaikkien Vieserin yksilöllisten kaivonkansien kanssa. Voit siis päästää kylpyhuonesuunnittelussa luovuuden vapaasti valloilleen, tehdä tyylikkäitä valintoja ja – mikä tärkeintä – luottaa uuden lattiakaivojärjestelmäsi toimivuuteen.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Terassin ilmanvaihto?
Kysymys:Terassimme on noin 30 neliöä. Seinät on eristetty villalla ja kulkuaukkoon on asennettu Lumonin lasiliukuovet. Lattia on betonia ja terassilta on luukku ryömintätilaan talon alle. Tuuletusritilöitä terassilla ei ole. Talvella terassi on kostea ja ikkunat jäätyvät. Nyt ryömintätilan luukkuun on lisätty styrox -eristyslevy, jottei kosteus nousisi alhaalta. Tämä ei varmaan vielä riitä, mitä tulisi tehdä ilmanvaihdon parantamiseksi? Seinän rakenteen vuoksi tuuletusritilöiden asentaminen on työmiestemme mukaan vaikeaa.
20236_82128.jpg
Älylatauksella voi vaikuttaa merkittävästi sähköauton latauksen hintaan
Sähköautoilu mielletään yhä helposti kalliiksi ratkaisuksi. Erityisesti mieltä askarruttavat latauskustannukset – onko sähköauton lataaminen järkyttävän kallista sähkön hinnan poukkoillessa? Miten latauskustannukset saadaan pysymään kurissa?
200611_1810.jpg
Varaava Tulikivi-uuni...
Tulikivellä on markkinoiden näyttävin ja monipuolisin mallisto vuolukiviuuneja, jotka varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä pitkään ja tasaisesti. Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi. Uutuustuotteiden valmiiksi suunnitelluilla penkki- ja hyllyratkaisuilla saat lisää toiminnallisuutta tulisijoihin. Mallistoa täydentävät mittatilaustyönä tehtävät tulisijat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton