• Etusivu
  • Rakentaminen

Tontit haettavissa vuoden 2012 loma-asuntomessualueella Lappeenrannassa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.03.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Vuoden 2012 Loma-asuntomessut järjestetään Lappeenrannassa Saimaan rannalla sijaitsevalla Rauhan alueella. Luonnonkauniilla messualueella on 22 tonttia, joista osa on omarantaisia. Osa tonteista on jo varattu – loppuja tontteja voi hakea maaliskuun loppuun asti.

Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Lappeenrannan kaupunki järjestävät yhteistyössä Loma-asuntomessut 25.6.–8.7.2012 Lappeenrannan Rauhan alueella noin 35 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta.

Messualue Saimaan äärellä tarjoaa mahdollisuudet monipuoliseen lomarakentamiseen. Alueen tonttien hinta- ja kokovalikoima on laaja ja tonteille on mahdollista rakentaa erityyppisiä loma-asuntoja.

– Tavoitteena on, että jokainen kävijä löytää omat kiinnostuksen kohteensa messualueen monipuolisesta tarjonnasta ja saa ideoita vapaa-ajan asunnon rakentamiseen ja remontointiin, sanoo Suomen Asuntomessujen kehitysjohtaja Pasi Hulkkonen.

9 tontille haetaan innovatiivisia rakennussuunnitelmia

Kymmenen hehtaarin messualueen tontit sijaitsevat asemakaavoitetulla alueella Saimaan rannalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Alueen rakentaminen kunnallistekniikan ja katujen osalta on lähes valmis. Messualueen 22 tontista 9 on vapaana ja haettavissa. Jäljellä olevien tonttien haku päättyy 31.3.2011.

Messualueelle haetaan rakentajiksi yksityisiä henkilöitä, talotehtaita ja rakennusalan yrityksiä, jotka tarjoavat innovatiivisia, energiatehokkaita ja ekologisia rakentamisen ja sisustamisen ratkaisuja. Messujen teemoissa painotetaan myös monipuolista piha- ja saunarakentamista.

– Rakentajien valintaan vaikuttavat rakennussuunnitelmien laatu, messuteemojen huomiointi ja suunnitelmien sopivuus Loma-asuntomessujen kokonaisuuteen. Valinnoissa painotetaan myös esitettyjen hankkeiden innovatiivisuutta, uutuusarvoa ja pieniä kohteita, jatkaa Hulkkonen.

Loma-asuntomessut työllistävät ja piristävät yritystoimintaa

Lappeenrannan Seudun Yrityspalveluiden toimitusjohtaja Markus Lankinen uskoo messujen tarjoavan alueen elinkeinoelämälle ja yritystoiminnalle merkittävän liiketoiminnan kasvu- ja markkinointimahdollisuuden.

– Messujen työllistävä vaikutus sekä suoraan että välillisesti seuraavan puolentoista vuoden aikana on merkittävä. Loma-asuntomessuista hyötyvät muun muassa rakennusala, majoitustoimijat, ravintolapalvelut, huolto- ja kunnossapitoyritykset sekä kaikki matkailuun liittyvät toimijat, Lankinen lisää.

Seudullisen hyödyn maksimoimiseksi paikallisille yrittäjille järjestetään info- ja kontaktitori keskiviikkona 23.3.2011 kello 18.00.

Tonttihakuohje ja -lomake, karttoja ja muita messutontteihin liittyviä ohjeita ja tietoa on saatavana Lappeenrannan loma-asuntomessutoimistolta, Valtakatu 44, 3. krs, 53100 Lappeenranta tai verkosta www.asuntomessut.fi/lappeenranta.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20096_17438.jpg
Nykyaikaista ilmanvaihto
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa lämmitysjärjestelmän saneeraustaPerinteisen talon lämmitysenergiankulutuksesta noin 20–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä matalaenergiarakentamisessa. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikastaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä joita lämmitysjärjestelmän uusimisella tavoitellaan. Lämmön talteenotolla varustetussa tulo- poistoilmanvaihdossa sisään tuotava ilma lämmitetään poistettavan ilman lämmöllä. Vallox 90 SE,150 SE ja 200 SE -malleissa lämmön talteenoton tuloilman hyötysuhde on huippuluokkaa, yli 80 prosenttia, mikä ilmenee VTT:n tuotesertifikaateista.Valloxin kaikissa matalaenergiailmanvaihtokoneissa on sähköä säästävät integroidut tasavirtapuhaltimet. Tasavirtapuhaltimillavarustetut ilmanvaihtokoneet kuluttavat sähköä jopa puolta vähemmän kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustetut.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkaan rakentamisen kosteusriskit vältetään laadukkaalla suunnittelulla ja rakentamisella
Riskit on huomioitava rakentamisen kaikissa vaiheissa suunnittelusta käyttöön astiEU edellyttää, että uudisrakentamisessa siirrytään vuoden 2021 alusta lähes nollaenergiatalojen rakentamiseen. Käytännössä päätös mullistaa rakentamisen. Matalaenergia-, passiivi- tai nollaenergiatalon energiatavoitteet saavutetaan ja rakennusten kosteusvaurioriskit vältetään vain, jos suunnittelun ja rakentamisen laatu ovat kunnossa.Kosteusvauriot ovat merkittävin terveysriskejä aiheuttava tekijä rakentamisessa. Jos laatukriteereistä pidetään huolta, energiatehokkaaseen rakentamiseen liittyvät kosteusriskit on mahdollista hallita ja estää. Kosteudenhallinta on otettava huomioon koko rakentamisprosessin ajan, suunnittelusta käyttöön asti. Vastuu on sekä tilaajalla, joka kiinnittää hankkeeseen osaavat suunnittelijat ja urakoitsijat, että rakentamis-, huolto- ja ylläpitopalveluiden tarjoajilla.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Muovipinnan päälle tapetointi?
Kysymys:Wc:n seinässä on muovimatto. Voiko sen päälle laittaa esimerkiksi lasikuitutapetin? Vai mikä olisi paras ratkaisu pinnoittaa seinä? Tapetti/matto on ilmeisesti niin tiukasti seinässä kiinni, että voi kärsiä seinät (kipsilevy), jos alkaa pois repimään.
34_P_32511.jpg
Valtakunnallinen vesiosuuskuntapäivä 21.8.
Nopeasti laajenevan toiminnan varmistamiseksi vesiosuuskunnat kehittävät palvelukykyään yhdessä. Kouvolassa 21.8. järjestettävä valtakunnallinen Vesiosuuskuntapäivä on suunniteltu kohtaamispaikaksi, jossa vaihdetaan kokemuksia ja josta haetaan tieto tulevaan toimintaan.Tapahtumaan kutsutaan kaikki Suomen vesiosuuskunnat, joilta järjestäjät toivovat aktiivista osanottoa. Vesiosuuskuntapäivä palvelee myös yksittäisiä mökin- ja talonomistajia, jotka etsivät ratkaisuja oman vesihuoltonsa järjestämiseen.Paikalle on kutsuttu myös edustajat vesiasioita hallinnoivista ministeriöistä sekä kuntien edustajat. Tapahtuman järjestävät Kouvolan Vesiosuuskunnat ry yhdessä valtakunnallisen keskusjärjestön, Suomen Vesihuolto-osuuskunnat ry:n kanssa.
20181_51444.jpg
Fortum Innovaatiokilpailu
Fortum julkistaa innovaatiokilpailun, jolla haetaan ideoita asumismukavuuden lisäämiseen. Fortumin marraskuussa 2017 teettämän kyselyn mukaan taloyhtiöiden huoneistoissa eniten asumismukavuutta haittaavat tunkkaiselta tuntuva sisäilma sekä suuresti vaihtelevat lämpötilat. Neljästäsadasta vastaajasta noin 40 % mainitsi tunkkaisuuden ja yli 30 % lämpötilojen suuren vaihtelun. Ratkaisuilta asukkaat odottavat puoliautomaattisuutta.
20146_39966.jpg
Uusia ideoita saunaan Loma-asuntomessuilta!
Kaipaatko omaan saunaasi jotain uutta ja ehkä erilaistakin? Onko saunasi kenties vasta suunnitelmana ruutupaperilla? Vuoden 2014 Loma-asuntomessut pidetään Kalajoella, joka on erinomainen mahdollisuus päästä hakemaan uusia ideoita.Mikä on mielestäsi saunaan kuuluva värimaailma? Jotkut puhuvat tumman värityksen puolesta, jolloin saunaan saadaan ehkä hieman savusaunamainen tunnelma. Toiset taas mieltävät saunan erittäin vaaleaksi, jolloin mieli virkistyy valoisuudesta ja rentouttavasta lämmöstä.Tässä esittelyssä muutamien kohteiden uskomattomat saunat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton