• Etusivu
  • Rakentaminen

Tervetuloa vuoden ensimmäisille rakennusmessuille!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 18.01.2011
20091_14769.jpg

Perinteikkäät Rakenna & Remontoi -messut järjestetään jo yhdeksättä kertaa

Mukana on jälleen alan ehdoton kärkiosaaminen, oli kyseessä sitten uudisrakentaminen tai remontointi. Näytteilleasettajia on jälleen mukana ennätysmäärä, valmiina palvelemaan kuluttajia heidän hankkeissaan.

Rakenna & Remontoi

Vieläkään ei ole myöhäistä aloittaa rakennushanketta. Vaikka pankit ovatkin nostaneet marginaaleja, korkotaso on edelleen historiallisen alhaalla, verrattuna aiempiin vuosiin. Myös remontoijien tilanne on hyvä, sillä he saavat tukea mm. kotitalousvähennyksen avulla.

Rakentaja.fi-vuosikirjat kaikille kävijäperheille ilmaiseksi!

Uunituore Rakentaja.fi-vuosikirja ilmestyy jälleen Rakenna & Remontoi -messuilla. Kävijäperheet saavat ensimmäisen osan messuilta tällä sivulla olevaa kuponkia vastaan. Toinen osa toimitetaan postitse sen ilmestyttyä, sekin veloituksetta!

Tulosta kuponki tästä

Työnäytöksiä ja luentoja joka päivä!

Suuren suosion vuoksi asiantuntijat luennoivat jälleen messujen jokaisena päivänä. Paikalla olevat asiantuntijat kertovat osaamisalueistaan kaikille rakentamisesta ja remontoinnista kiinnostuneille. Luennoissa käsitellään mm. energiatehokkuuden parantamista, talotekniikkaa, uusia energiamääräyksiä, terveen talon ilmanvaihtoa, jne.

Katso aikataulut tästä

Ravintolapalvelut

Messuilla tehdään tärkeitä päätöksiä ja aika vierähtää. Välillä voi käydä levähtämässä messuravintolassa. Casseli vastaa messujen ravintolatoiminnasta. Tarjolla on mm. pientä purtavaa, kahvia, pullaa, virvokkeita ja olutta.

Lapset viihtyvät Muksulassa

Perheen pienimmät on myös huomioitu. Muksulassa voi osallistua vaikka värityskilpailuun tai katsoa piirrettyjä. Onni-pelle on myös jälleen mukana aiheuttamassa hämmennystä. Onni-pelle

Tervetuloa messuille koko perheen voimin!
Jussi Ruotsalainen
messupäällikkö

Pääsylippujen hinnat, aukioloajat, kartta ja yhteystiedot

Asiantuntijaluentojen ja työnäytösten aikataulu

20091_14770.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20104_21264.jpg
Turvallisuutta ja näyttävyyttä asuinympäristöön
Helppokäyttöiset ja näyttävät Renecom aidat ja portit ovat huolettomia, kestäviä sekä turvallisia. Valittavissa on useita erilaisia malleja, kokoja ja värejä sekä käyttömukavuutta lisäävä energiataloudellinen avausmekanismi. Renecom portti on vaivaton myös käsikäyttöisenä. Uusimman, patentoidun tekniikan ansiosta automatiikalla on viiden vuoden supertakuu.
Kollaasi rintamiestalon remonttikuvia
Rintamamiestalon sisäpuolen remontoinnin hinta
Rintamamiestalon remontti voi aiheuttaa epävarmuutta, mutta oikeilla toimenpiteillä se voidaan toteuttaa onnistuneesti. Tässä artikkelissa käymme läpi viisi yleisintä remonttia sisätiloissa sekä suurimpia korjausvirheitä. Remonttien toteutuksessa kannattaa ottaa huomioon tilojen nykykunto. Remontointi aloitetaan huonoimmassa kunnossa olevasta tilasta.Hyvä on muistaa, että esimerkkihinnat kattavat tyypillisimmät tapaukset, mutta kaikki kohteet eivät tälle välille mahdu. Kustannuksiin vaikuttaa myös kohteen kunto ja materiaalivalinnat mukaan sekä oman ja teetetyn työn suhde.
20184_52511.jpg
Muistithan vaihtaa suodattimet?
Yli puolet ei tiedä, että suodattimien vaihto on yleensä asukkaan velvollisuusKatu- ja siitepölykausi on loppunut. Nyt on aika vaihtaa kesän kärvistelleet suodattimet. Likaisen suodattimen vaikutuksen huomaa nopeasti ilmanlaadussa sisällä. Yksinkertainen tapa päästää puhdas ilma sisälle on vaihtaa ilmanvaihdon suodattimet. Terveysilman teettämän kyselyn mukaan noin 60 prosenttia suomalaisista kyllä tietää, että suodattimet on hyvä vaihtaa ennen katupöly- ja siitepölykautta. Toinen aika vaihtaa suodattimet on ennen talvea. Silti vain joka kolmas oikeasti vaihtaa ne kerran tai pari vuodessa. Joka neljäs ei osaa sanoa, milloin suodattimet on viimeksi vaihdettu puhtaisiin. Likaantuneet suodattimet aiheuttavat tunkkaisuutta ja terveysoireita. Vaihtoväliä pidentävät asian unohtaminen ja epävarmuus siitä, minkälaisia suodattimia kotiin pitäisi hankkia. Toinen Suomessa tyypillinen ilmanvaihto-ongelma ovat kokonaan puuttuvat raitisilmaventtiilit. Venttiilien asentaminen jälkikäteen on helpompaa ja edullisempaa kuin luullaan.
20216_38996.jpg
Kivien käyttäminen piharakentamisessa
Kivet luovat pihalle paitsi mielenkiintoisia kiintopisteitä, myös lisäävät helppokulkuisuutta ja pihan siistinä pitämistä. Erilaisten pihakivien käyttö rinnakkain taas lisää kiinnostavuutta. Mutta mistä tietää, mitkä kivet soveltuvat toistensa pariksi ja miten niistä saadaan luotua se paras kokonaisuus – siihen apuna toimii pihasuunnitelma.Kivien käyttöön otetaan kantaa pihasuunnitelmassa tai erillisessä kiveyssuunnitelmassa. Maastonmuodot ja tehdyt suunnitteluratkaisut vaikuttavat erilaisten kivituotteiden tarpeeseen. Suunnittelun varhaisessa vaiheessa on paikallaan selvittää halutaanko ja voidaanko piharakentamisessa hyödyntää tontilta tai lähistöltä löytyvää kiveä, esimerkiksi maakivet ja ampukivilouhe ovat monikäyttöisiä materiaaleja. Niiden rakennusaikainen varastoiminen voi olla haaste, ja kappaleiden paino voi tuoda oman vaikeutensa. Yleensä käsittelyyn ja asentamiseen vaaditaan konevoimaa.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Harja
(Ks. myös kohdat tuuletus ja ruoteiden mitoitus ja asentaminen).Aluskate asennetaan noin 150 mm harjan yli. Ylimpien ruoteiden kiinnittämisen jälkeen asennetaan harjalauta. Harjalaudan paksuuden tulee olla noin 25-32 mm, jotta harjatiilet saadaan naulattua tukevasti kiinni.
20083_9464.jpg
Hovi-portaat tuo iloa kotiisi
Hovi-portaat on valmistettu perinteisellä puusepäntaidolla nykytekniikkaa hyödyntäen. Puu lasin ja jalometallin yhdistelmillä saadaan moderneja kokonaisuuksia.Upea tunnelma syntyy portaiden ulkonäöstä ja koko toimituksen sujuvuudesta. Hovinikkareilla tehdään jatkuvaa tuotekehitystyötä ideoiden uusia tyylikkäitä yksityiskohtia ja sujuvaa käytännöllisyyttä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton