• Etusivu
  • Piha

Tee itse: Ulkolyhty HobbyConcrete Askartelubetonista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 06.11.2023
1920-Ulkolyhdyn-teko-HobbyConcrete-askartelubetonilla-weber

Kankaan ja betonin liitosta syntyy mielenkiintoisia valutuotteita. Yksi hyvä esimerkki on puuvillaisesta pitsiliinasta ja weber HobbyConcrete Askartelubetonista tehty ulkolyhty.

Sekoita jauhe tuotekortin ohjeiden mukaisesti puhtaaseen veteen esimerkiksi muurauskauhan tai akkuporakoneeseen kiinnitetyn vispilän avulla. Sekoita noin 5 minuuttia, jonka jälkeen massa on käyttövalmista.
Saat muutettua massan koostumusta vesimäärää säätämällä. Kangasvalutöissä askartelubetoni kannattaa sekoittaa maksimivesimäärään.
Vaikka Hobbyconcrete on Lowdust, eli vähemmän pölyävä tuote, tulee sekoituksen aikana käyttää hengityssuojainta ja suojakäsineitä kaikissa työvaiheissa.

Vaikka HobbyConcrete on vähemmän pölyävää, kannattaa sekoitusvaiheessa käyttää hengityssuojainta.
Vaikka HobbyConcrete on vähemmän pölyävää, kannattaa sekoitusvaiheessa käyttää hengityssuojainta.

Ennen kuin kastat kankaan betoniin, valmistele työlle sellainen kuivumispaikka, jossa kangastyö pääsee vapaasti roikkumaan. Esimerkiksi puupölli joka on suojattu jätesäkillä käy hyvin. Jos haluat lyhtyyn puupöllin halkaisijaa suuremman pohjan, voit tehdä sen esimerkiksi vesiämpärin kannesta.
Muista öljytä muovikansi esim. ruokaöljyllä.
Laita käsiin pitkävartiset kumihanskat ja upota liina askartelubetoniin. Voit myös halutessasi kastella ja puristaa irtovedet pois kankaasta ennen betoniin upotusta, jolloin kangas kastuu nopeammin betoniin.
Kääntele ja nostele liinaa samalla tavoin kuin käsin pyykkiä pestessä. Kun kangas on täysin betonin kyllästämä nosta se ämpäristä ylös ja anna ylimääräisen massan valua takaisin ämpäriin.

20175_49276.jpg

Nosta valutyö kuivamaan ja asettele se haluamaasi muotoon.
Lisää vielä hieman massaa pohjan päälle.

20175_49277.jpg
20175_49281.jpg

Muista jälkihoitaa valua sumuttamalla vettä valun pinnalle heti massan jäykistymisen alettua, yleensä 2-3 tuntia valun jälkeen. Jatka vesisumutusta 2-5 vuorokautta vähintään kerran päivässä. Peitä avoimet muotit huolellisesti ensimmäisen kastelun jälkeen.
Anna kangasvalutyön kuivua vähintään kolme päivää ennen kuin irrotat sen varovasti muotista. Kuivumisaikaan vaikuttaa lämpötila ja sää.
Pitsiliinasta ja askartelubetonista saa kauniin kynttilälyhdyn, mutta kannattaa pitää mielessä, että mitä enemmän vettä betoniin sekoittaa sitä heikompaa betonista tulee.

20175_49282.jpg
20175_49283.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Piha
ulkotilat
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
tunnelmalliset ulkovalot pimeällä terassilla
Turvallista sähköä myös ulkotiloissa
Kosteisiin ja kylmiin tiloihin sekä ulkotiloihin kannattaa valita aina sellaiset pistorasiat ja kytkimet jotka kestävät ympäröivät olosuhteet. Täysin avonaisiin ulkotiloihin, kuten esimerkiksi talon ulkoseinään, tulee valita vähintään roiskevesitiiviit asennuskalusteet, joiden kotelointiluokka on IP44. Roiskevesitiiviyden lisäksi pistorasioiden on oltava vikavirtasuojattuja ja läpällisiä.Katetuille terasseille sekä kylmiin sisätiloihin voidaan tapauskohtaisesti asentaa myös sisätiloihin soveltuvia asennuskalusteita. Kaikki sähköasennukset tulee tehdä aina ammattilaisen toimesta, ja sähkömieheltä saat myös parhaan tiedon siitä, minkälainen kotelointiluokka kyseiseen sähköasennukseen tulevilla tuotteilla tulee olla.
Epäsuorasti valaiseva led-nauha
Led-nauhaprofiilien monet asennustavat
Remonttia ja uutta kotia suunnitellessa on hyvä miettiä myös valaistuksen päivittämistä. Led-nauhalla saa luotua valaistuksen, jolla voidaan korostaa hienosti pintoja eli seiniä, tai kattoja. Led-nauhalla saadaan aikaan miellyttävän tasaista valoa.
20214_70040.jpg
Hyvälaatuinen valaistus korostaa tyylikkäitä materiaalivalintoja ja kalusteita
Uuden talon valaistus on toteutettu käyttämällä runsaasti epäsuoraa led-nauhavalaistusta. Hyvälaatuinen valaistus korostaa tyylikkäitä materiaalivalintoja ja kalusteita. LedStoren Janne Halttu suunnitteli valaistuksen LedStoren oman tuotemerkin tuotteilla asiakkaan kanssa niin, että eri tilojen toiminnallisuudet ja erilaiset valon tarpeet otettiin huomioon.Keittiöön suunniteltiin tasaista, hyvää työskentelyvaloa. Korkeassa olohuoneessa seinälle saatiin linjakasta valoa jakamaan tilaa. Kylpyhuoneissa led-nauhavalaistuksen ja spottivalaistuksen yhdistelmä sopii sekä tunnelmalliseen että kirkkaampaan valaistustarpeeseen. Omina tiloinaan otettiin myös huomioon makuuhuoneen, kuntosalin, kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen toiminnallisuudet ja tarpeet. Pihavalaistuksen toteutuksessa käytettiin hyväksi muurin pintaa sekä terassikansia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton