• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarjousten vertailu arvioon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Ennen urakkalaskennan käynnistämistä rakennuttajatehtävistä vastaava jakaa hankkeen budjetin hankintajaon mukaisiin osiin. Saatuja urakkatarjouksia verrataan osaurakalle laskettuun kustannusarvioon. Mahdolliset poikkeamat ja niiden syyt selvitetään.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Esitys urakoitsijavalinnaksi

Hyväksyntä:
Tilaaja

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_72984.jpg
Onko 72 tunnin varautumissuositus sinulle tuttu?
Myrskytuulten tuomat sähkökatkot yleensä muistuttavat, miten moni arkinen asia tarvitsee sähköä toimiakseen. Jokaisen kotitalouden tulisi varautua pärjäämään häiriötilanteessa vähintään 72 tuntia ilman viranomaisten apua. Tällöin kotoa tulisi löytyä koko perheelle ruokaa ainakin kolmeksi vuorokaudeksi, jos kauppaan ei syystä tai toisesta pääsisi.
äiti istuu olohuoneen pöydän ääressä ja yrittää tehdä tietokoneella töitä. Lapsi roikkuu hihassa ja koira makaa vierellä. Keittiössä isä laittaa ruokaa
Vinkit avoimen tilan parantamiseksi
Avoimet asumisratkaisut ovat viime vuosina nousseet suosioon tarjoten monia etuja, kuten perheen yhteen tuomisen, valoisan ilmapiirin ja kiinteistön arvonlisäyksen. Kuitenkin avointen tilojen haitat, kuten melutasot, yksityisyyden puute ja tilojen sekavuus voivat olla haasteita asukkaille. Miten tällaisia tiloja voisi helposti korjata tai parantaa?
7_P_17659.jpg
Energia-asiat esitteillä asuntomessuilla
Vaasan asuntomessuilla vihittiin tänään elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen toimesta käyttöön New Energy –energialaitos. Suvilahdessa toteutettu rajatun alueen energiantuotantoprosessi on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen järjestelmä, jossa sähkö ja lämpö tuotetaan ja kulutetaan samalla alueella.- Vaasan asuntomessujen energiainnovaatio on hieno välietappi Asuntomessujen historiassa. Olemme 70-luvulta lähtien esitelleet energia-alan uutuuksia ja tulemme tulevilla messuilla jatkamaan samalla linjalla, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Heiskanen nostaa esimerkkeinä esiin vuonna 1977 Vantaan asuntomessuille toteutetun Ekotalon, 1980 Kuopion messuilla esitellyt ilmalämpöpumput ja 1994 Pietarsaaren asuntomessuille rakennetun aurinkoenergiatalon, joka VTT:n seurantatutkimusten mukaan on edelleen Suomen energiatehokkain omakotitalo. Valkeakosken asuntomessuilla ensi vuonna esitellään mm. passiivienergiatalo, joka käyttää vain noin 30 % normaalin talon lämmitykseen käytettävästä energiasta.- Suomen Asuntomessujen tehtävänä on edistää asumistietoutta. Energia-asiat olemme nähneet tärkeiksi asumiseen liittyviksi kysymyksiksi heti alusta alkaen. Vaasan asuntomessuilla olemme yhteistyössä Motiva Oy:n kanssa toteuttaneet myös kuluttajille suunnatun energianeuvontaklinikan. Kuluttajat tarvitsevat käytännön neuvontaa niin rakentamiseen kuin asumiseen liittyvien energiakysymysten osalta.Vaasan asuntomessut ovat 39. asuntomessut. Messut ovat avoinna 11.7. – 10.8. 2008.
201512_44969.jpg
Mammalasta meidän koti
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti.Appiukkoni lapsuudenkoti, eli mammala, sijaitsee lähellä nykyistä kotiamme. Talossa on nyt reilun 10 vuoden ajan asunut vieras perhe, joille mammala myytiin mamman muuttaessa hoitokotiin. Muutaman vuoden ajan mieheni on tasaisin väliajoin pyöritellyt mielessään ajatusta tämän perinteikkään talon ostamisesta, mikäli se olisi jossain vaiheessa mahdollista.
20095_16614.jpg
Kaavamuutos ja materiaalin valinta
Ote päiväkirjasta: kesä 2007Tontti oli nyt meidän, mutta kipeästi tarvitsemastamme lisärakennusoikeudesta ei ollut varmuutta. Meillä oli vain kaupunginosamme kaavamuutoshankkeista vastaavan sana, "tehokkuusluvun nostaminen 0,20:stä 0,25:een myönnetään alueella lähtökohtaisesti kaikille hakijoille ja toisaalta sen myöntäminen ei valitusoikeuden yms. takia ole sataprosenttisen varmaa tai voi viivästyä pahimmissa tapauksissa vuosilla".
20165_46380.jpg
Muista routaeristys myös pihateille ja -muureille
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvät kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.Routaeristyksen tekoa ei kannata vähätellä rakentamisen missään vaiheessa. Kunnollinen routaeristys onkin yksi rakentamisen ja piharakentamisen perusasioita, joissa nopeasti ja ajattelematta tehden tulee tehtyä itselleen karhunpalvelus. Mitä routiminen sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti maakerroksen tilavuus ja routanousu kasvaa maassa olevan veden jäätymisestä johtuen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton