• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarjousten vertailu arvioon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Ennen urakkalaskennan käynnistämistä rakennuttajatehtävistä vastaava jakaa hankkeen budjetin hankintajaon mukaisiin osiin. Saatuja urakkatarjouksia verrataan osaurakalle laskettuun kustannusarvioon. Mahdolliset poikkeamat ja niiden syyt selvitetään.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Esitys urakoitsijavalinnaksi

Hyväksyntä:
Tilaaja

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen Rakentaja.fi-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

20198_59420.jpg
Estä sisäilmaongelmia syntymästä lattiaratkaisun avulla
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
Palovaroittimen patterin tarkistus
112-päivä - turvallinen arki
Jo perinteeksi muodostunut 112-päivä on täällä taas. Päivän tavoitteena on kiinnittää suomalaisten huomio arjen turvallisuuteen ja sen parantamiseen. 112-päivä on perinteisesti eri turvallisuusviranomaisten, järjestöjen sekä vapaaehtoistyöntekijöiden yhteinen tapahtuma.Vuonna 2025 teemana on hätänumeron oikea käyttö, ja erityisenä kohderyhmänä lapset ja nuoret. 112-päivä muistuttaa myös Euroopan yhteisestä hätänumerosta 112 sekä hätätilanteessa toimimisesta. Turvallinen arki on tärkeää ja niin myös onnettomuuksien ehkäisy. Tämän vuoksi kokosimmekin yhteen tärkeitä artikkeleja paloturvallisuuteen liittyen.
Viikon kysymys mietityttää.
Viikon kysymys: Miksi yläkerran lattia lämpenee kellarikerrosta huonommin?
Kysymys:Vuonna -99 valmistuneessa rinnetalossamme oli reilut kymmenen vuotta kahden kuution massavaraajalla toteutettu vesikiertoinen lattialämmitys. Siinä oli reilun kokoinen, noin 100 litran paisuntasäiliö. Paine oli noin 2 barin luokkaa. Nyt toissa kesänä siirryimme maalämpöön. Mikään muu ei muuttunut kuin lämmöntuottotapa ja paisuntasäiliö huomattavasti entistä pienemmäksi. Paine on nyt lähellä 3 bar.Ongelmana on, että alakerran lattialämpötila on viime ja tänä talvena ollut tarkalleen asteen enemmän kuin yläkerrassa. Massavaraaja-aikana tällaista ei ilmennyt. Mistä se voi johtua?
20185_53011.jpg
Lattiakaivon kannella on väliä
Kylpyhuoneen seinät ovat kauniit ja lattialla on käytetty kalliita laattoja. Huomio kiinnittyy kuitenkin keskellä lattiaa olevaan lattiakaivon kanteen. Siinä se sitten oli – vaikutelma koko pesuhuoneesta. Valitsemalla sisustukseen sopivan kaivon kannen, ei mikään enää pilaa kylpyhuoneesi ulkoasua.Olethan tietoinen, että nykyisin on olemassa upeita vaihtoehtoja lattiakaivon kansiin. Löydät varmasti kannen, joka tukee kylpyhuoneesi ilmettä ja viimeistelee kauniin ulkoasun.
Puinen vanha vaaleansininen omakotitalo, jonka kuistin vierellä kasvaa istutuksia
Asiaa 1940-luvun talon perustuksista ja alapohjasta
1940-luvulla rakennetut talot ovat monesti hurmaavia ja kestävällä käsityötaidolla tehtyjä, mutta niiden perustusten ja alapohjan kunnossapito vaatii erityistä huomiota, sillä vuosikymmenten aikana rakenteet altistuvat kulumiselle ja kosteusongelmille. Rakennusmääräykset ja vaatimukset ovat muuttuneet vuosikymmenten aikana, eikä vanhoissa taloissa välttämättä ole nykyaikaisia ratkaisuja kosteuden hallintaan.Sokkeliin imeytyvä vesi, puutteelliset salaojat tai virheellisesti ohjatut kattovedet voivat ajan myötä aiheuttaa vakavia rakenteellisia ongelmia, kuten kosteusvaurioita, homeongelmia ja lahovaurioita. Riskitekijät on tärkeä tunnistaa ja tehdä tarvittavat toimenpiteet ajoissa.Miten voimme parantaa 1940-luvun talon perustusten ja alapohjan kuntoa? Jos sokkeli tuntuu märältä tai on epäily, että alapohjassa on ongelmia, tutki alla olevat kohdat.
20205_64732.jpg
Vaivaako siitepöly sisätiloissakin? Ilmansuodatus auttaa
Kevät on pitkällä ja samoin siitepölykausi. Jopa 40% Suomalaisista kärsii erilaisista siitepölyn aiheuttamista oireista. Siitepöly ei ole elimistölle vaarallista, mutta erittäin epämiellyttävää yliherkille. Siitepölylle altistuminen aiheuttaa aivastuksia, nuhaa, yskää, kurkun ja kitalaen kutinaa, henkitorven karheutta, päänsärkyä ja väsymystä. Hyvä uutinen on se, että kotioloissa voit itse vaikuttaa altistuksen määrään ja siten parantaa tilannetta! Olemme koonneet tähän artikkeliin vinkkejä kodin siitepölyaltistuksen minimoimiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton