• Etusivu
  • Rakentaminen

Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.

Vastuuhenkilöt:
Isännöitsijä tai huollon johtaja

Dokumentit:
Huolto-organisaatio

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_65680.jpg
Täysin uusi sahatyyppi
Sahaustyöt hoituvat monitoimisahalla ennennäkemättömän helposti. Puutarhan oksien katkaisu, hyllytasojen sahaus tai puulaatikon paloittelu onnistuvat käden käänteessä. Boschin laadukkaalla teräteknologialla varustettu AdvancedCut-monitoimisaha helpottaa jokaisen kotinikkarin sahaustöitä. Se sopii sekä vasta-alkajille että kokeneillekin tekijöille.
20208_66159.jpg
Säästä korjauskuluissa ja käytä monitoimista eristettä
Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista. SItten koitti lämmin kesäkuinen torstaiaamu rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusittiin laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannettiin salaojien toimintaa.
20214_70042.jpg
Näin rakennat hirsitalon - 5 vaihetta
Yksi elämän suurimmista päätöksistä on oman kodin tai hirsimökin rakentaminen. Projektin edetessä teet ratkaisuja, jotka vaikuttavat sinun ja perheesi elämään vuosia – jopa vuosikymmeniä.
20239_83163.jpg
Harkitsetko kylpyhuone­remonttia? Hanki nano­pinnoituk­sella lisää käyttöikää
Haluatko eroon likaantuneista saumoista, kalkkitahroista tai pinttyneestä liasta? Tai unelmoitko muuten vain viihtyisämmästä kylpyhuoneesta? Unohda kalliit remontit – Nanoksi-180™- nanopinnoitus uudistaa tilojen pinnat vain päivässä tai parissa!Siinä missä kylpyhuoneremontti tarkoittaa yleensä vanhojen materiaalien korvaamista uusilla, nanopinnoituksella voidaan uudistaa vanhaa. Palvelu mahdollistaa vanhojen materiaalien elinkaaren pidentämisen ja samalla ekologisemman vaihtoehdon kylpyhuoneen ilmeen päivitykselle. Tämän lisäksi nanopinnoitus tarjoaa lukuisia muita hyötyjä kuten helpompaa siivottavuutta ja pienempää kosteuskuormaa.
201111_28744.jpg
Ilmanvaihdon remontti
Toimiva ilmanvaihto pienentää asunnon radonpitoisuuttaEnsimmäinen toimenpide radonkorjauksissa on varmistaa ilmanvaihdon toimivuus. Usein korkea radonpitoisuus löytyy asunnosta, jossa ilmanvaihto ei toimi korvausilmaventtiilien puuttumisen takia. Ilmaa poistuu asunnon poistoilmaventtiilien kautta (WC, keittiö, suihkutilat) ja koska korvausilmaventtiilit puuttuvat, tulee korvausilmaa yleensä myös lattiavuotona alapohjan kautta. Tällä tavalla radonia ajautuu sisätiloihin. Korvausilmaventtiilien asennuksen jälkeen tilanne muuttuu. Poisto ei enää ime korvausilmaa vääristä vuotopaikoista, vaan raitista ilmaa tulee hallitusti korvausilmaventtiilien kautta. Toimiva ilmanvaihto on muutenkin niin olennainen osa nykypäivän asumista, ettei sen laittaminen kuntoon ole vikaratkaisu.Velco-venttiilit helposti ja edullisesti Jäsentukusta
200611_715.jpg
Tee se itse: Pannunalunen
Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Esimerkiksi kaakeleita tai klinkkereitä. Toki muutama pala saakin jäädä varalle, jos joutuu joskus jotain korjaamaan ja samaa sävyä tai kuviota voi olla vaikea löytää kaupasta. Seuraavassa kuitenkin pari ideaa ylimääräisten keraamisten laattojen ym. hyödyntämiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton