• Etusivu
  • Rakentaminen

Isännöinti- ja huoltotoimen organisointi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Rakennus liitetään tilaajan olemassa olevaan isännöinti- ja huolto-toimeen.

Vastuuhenkilöt:
Isännöitsijä tai huollon johtaja

Dokumentit:
Huolto-organisaatio

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Rantasaunan perustukset
Kysymys:Tarkoituksena olisi korjata noin 16 neliön rantasaunan perustukset. Sauna on muutaman vuosikymmenen ikäinen ja se on rakennettu pilareille, jotka kallistelevat eri suuntiin, kuten myös koko sauna.Millaiset perustukset kannattaisi tehdä? Tarkoituksena on oikaista sauna ja samalla nostaa sitä hiukan ylöspäin, jotta se saadaan korkeammalle kuin saunaa ympäröivä maan pinta. Saunaa käytetään ainoastaan ns. sulan maan aikaan.
20125_30922.jpg
Pihakivien hoito- ja kunnossapito
Ruduksen pihakivet ja -laatat valmistetaan korkealaatuisesta betonista. Säännöllinen lehtien ja roskien harjaus sekä silloin tällöin tehty vesipesu pitävät kiveykset siistinä.
20211_68214.jpg
Pilottikäytössä oleva virtuaalikypärä mahdollistaa työmaakierroksen etänä
NCC on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön virtuaalikypärän rakennustyömailla. Trimble XR10 -virtuaalikypärä on käytössä OOPSin toimitilahankkeessa Leppävaarassa, jonne rakennetaan mittalaite- ja ohjelmistotalo Trimblen uutta Suomen pääkonttoria.
20076_5481.jpg
Tee Se Itse -laituri
Tee se itse -laiturin rakentaminen on nopeaa ja helppoa, kunhan vain vasara pysyy kädessä. Ammattimieheltä tai parilta rakentamiseen tottuneelta tee se itse -mieheltä laiturin teko vie aikaa parin päivän verran. Alla olevilla ohjeilla valmistuu kelpo ponttoonilaituri, jolla on mukava viettää kesäpäiviä.Meren- ja järvenrantatonteilla on olennaista, että käytössä on kunnon laituri. Laiturityypin valintaan vaikuttaa rannan jyrkkyys ja veden syvyys sekä tietysti myös käyttötarkoitus. Ponttoonilaituri on siitä kätevä, että se soveltuu useimpiin rantoihin ja käyttötarkoituksiin.
201810_55128.jpg
Energiatehokkuus voi heikentää mobiiliverkkoa - ongelmaan on ratkaisu
FF-SIGNAL on Finnfoam Oyn ja StealthCase Oyn kehittämä signaalivahvistin, joka asennetaan rakenteiden sisään, esimerkiksi ikkunan karmien väliin tai betoniseinään ohutrappauksen alle. Kestävässä FF-SIGNALissa ei ole mekaanisia ja liikkuvia osia, jotka vahingoittuisivat tai kuluisivat käytössä. Tämä innovatiivinen ja signaalia välittävä passiivinen elementti vahvistaa matkapuhelinsignaalien läpäisyä seinärakenteiden läpi, lopputuloksena saavutetaan jopa 30-100 kertaa voimakkaampi signaalin läpäisy.
202110_73273.jpg
Hätäily talon lämmittämisessä voi aiheuttaa vaaran
Tulisijasta sisätiloihin purkautuva savu aiheuttaa vuosittain jopa satoja savuvahinkoja. LähiTapiolan havaintojen mukaan myös aiemmin hyvin toiminut tulisija voi yllättää lämmittäjän. Ilmalukon riski korostuu kosteassa syyssäässä, mutta myös helle ja esimerkiksi koneellinen ilmanvaihto voivat tukahduttaa hormin vedon. Pahimmillaan savu uhkaa henkeä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton