• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarjouspyynnöt

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Projektipäällikkö laatii ja allekirjoittaa rakennuttajan hankintojen tarjouspyyntökirjeet ja kokoaa tarjouspyyntöasiakirjat.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö, tilaaja

Dokumentit:
Tarjouspyyntöasiakirjat

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö, tilaaja

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20215_70468.jpg
Viikon sisustusidea: Vältä nämä 7 virhettä tee se itse -projekteissa
1. Mittaa kahdesti, leikkaa kerranEi todellakaan haittaa ottaa mittoja ajatuksen kanssa. Kirjoita mitat ylös, kun joudut siirtymään esimerkiksi kauemmas sahaamaan. Ilman vatupassia on melko hankalaa saada mitään vaateriin. Toki vanhaa marmorikuulakikkaa voi käyttää hyllyjä suoristaessa, mutta kunnon vatupassia ei voita mikään.
30_P_20754.jpg
Lapsille puuhaa asuntomessuilla
Rakennus- ja kiinteistöpalvelujen vetovoima ry tarjoaa lapsille mielenkiintoista tekemistä Vaasan asuntomessuilla 11.7. – 10.8. Pikkutaitajatalossa lapset voivat itse kokeilla oikeaa kaivuria, maalata, muurata mosaiikkia, suunnitella tulevaisuuden messutaloa, harjoitella talonrakentamista messutalon pienoismallilla tai vaikka kisailla ikkunanpesussa.Nuoret messukävijät pääsevät itse kokeilemaan samoja töitä, joita messutalojen ja koko messualueen suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito vaativat. Toimintapisteitä on useita, joista lapset voivat valita itseään kiinnostavimmat – tai kokeilla vaikka kaikkia.Lapsia ja nuoria kiinnostaa käsillä tekeminen, johon messuvierailun aikana tarjotaan mahdollisuus oikeiden tehtävien ja materiaalien parissa asiantuntijoiden ohjauksessa. Myöskään aikuisia ei olla unohdettu: pisteet on suunniteltu siten, että perheen kanssa yhdessä tekeminen on luontevaa. Rakentamisesta kiinnostuneille vanhemmille Pikkutaitajassa on lisäksi jaossa pientalojen suunnittelu- sekä asiantuntijatietoa rakentamisen eri vaiheista. Rakennuslehti jakaa Pikkutaitajan yhteydessä ilmaisen messunumeron kaikille messukävijöille.Pikkutaitajaan tullessa kävijä saa itselleen passin, johon hän kerää merkintöjä kokeilemalla erilaisia tehtäviä esimerkiksi arkkitehti- tai maalariopiskelijan opastamana. Ohjaajina Pikkutaitajassa toimii alan nuoria ammattilaisia sekä alalle opiskelevia ammattikoulusta yliopistoon.
20236_82314.jpg
Uutta ilmettä kylpy­huoneeseen valais­tulla peilillä - tutustu uusiin ominaisuuksiin
Kylpyhuoneen keskeisin elementti on peili, joka tuo osaltaan tyyliä tilaan. Muodon ja koon lisäksi Led-valoin varustettu peili vaikuttaa säätyvällä valaistuksellaan tilan tunnelmaan. Vaihtoehtoja ja eri ominaisuuksia kannattaa vertailla ennen hankintaa, jotta peili palvelee parhaiten omia käyttötarpeita ja sopii sisustukseen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asuntomessuilla Hämeenlinnassa Ammattilaispäivät
Aukioloaikaa pidennetty neljänä päivänä kahdeksaanAsuntomessuilla Hämeenlinnassa järjestetään ensimmäistä kertaa asuntomessutapahtuman historiassa Ammattilaispäivät 1.-2.8. ja 8.-9.8. eli keskiviikkona ja torstaina niin tällä kuin ensi viikollakin. Päivät näkyvät erityisesti kerrostalon perusparannusta esittelevässä oheiskohteessa. Niin oheiskohde kuin asuntomessualue kaikkine kohteineen on Ammattilaispäivinä avoinna koko messuyleisölle.Hämeenlinnan asuntomessuilla voi vierailla huomenna keskiviikkona ja ylihuomenna torstaina vaikkapa töiden jälkeen, sillä aukioloaikaa on pidennetty kahdeksaan saakka. Messut ovatkin Ammattilaispäivinä auki klo 11-20. Samat aukioloajat ovat voimassa myös ensi viikon keskiviikkona ja torstaina.– Haluamme palvella työssäkäyviä ihmisiä, jotta hekin ehtivät hyvin messuille työpäivän jälkeen. Esimerkiksi Espoon messuilla pidennetyt aukiolopäivät kahtena viimeisenä torstaina olivat suosittuja. Toisena torstaina Espoossa tehtiin myös yleisöennätys, kertoo Suomen Asuntomessujen messupäällikkö Pasi Hulkkonen.Ammattilaispäivinä messukohteissa on esittelijöinä normaalia enemmän ammattilaisia, jotka osaavat neuvoa messuvieraita tarkemmin rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Hämeenlinnan asuntomessuilla ovatkin esillä mm. kaikki lämmitysmallit. Energianlähteeksi on valittu joko maalämpö, kaukolämpö, sähkö, bioöljy tai pelletti. Messutaloissa on myös esillä painovoimainen ilmanvaihto sekä aurinkoenergia. Näytteillä ovat lisäksi erilaiset runkoratkaisut sekä monia tämän hetken uusimpia teknisiä ratkaisuja kuten sähkölasit tai vaikkapa itsestään puhdistuva ulkorappaus. Asumisen tietoutta täydentävät vielä näyttelytarjonta sisustushallissa sekä rakentajahallissa.Työtehoseura (TTS) on lisäksi arvioinut messukohteita, joissa on tehty hyviä ratkaisuja sekä tilakohtaisesti että kokonaisuuksina. TTS:n arvioitavina olivat asunnon eri tilojen ominaisuudet, joita kannattaa ottaa huomioon, kun rakentaa tai remontoi asuntoa omaan tarpeeseen. Asuntokohteiden arviointikriteerit sovittiin yhteistyössä hanketta rahoittaneen kauppa- ja teollisuusministeriön asiantuntijoiden kanssa. Työtehoseura arvioi mm. keittiöiden toimivuutta, millainen on hyvä toimiva keittiö ja mitä on huomioitava suunnitteluvaiheessa. Arvioinnin kohteena olivat myös eteistilat, pesu-, pukuhuone- ja vaatehuoltotilat, olo- ja makuuhuoneet, työhuoneet sekä säilytystilat.– Messuvieraille on jaossa moniste, jossa on tiedot arvioiduista kohteista ja niiden sijainnista messualueella. Kohteet on myös merkitty opastavilla tauluilla sekä asunnon ulkopuolella että tilakohtaisesti sisällä, toteaa Hulkkonen.
20223_77526.jpg
Oma koti syntyi kivuttomasti - rakentamalla saimme enemmän
Pauliina ja Aki Tammilehdon taloprojekti eteni alusta loppuun sujuvasti. Aikataulu ja hermot pitivät. Miten se on mahdollista? Tutustutaanpa projektiin tarkemmin.
Vallox koneellinen ilmanvaihto
Ilmanvaihtokoneen huolto pitää suorittaa viimeistään nyt
Ilmanvaihtokoneen huolto on olennainen osa koneen kestävyyden kannalta. Säännöllisin väliajoin tehtävä suodattimen vaihto, lämmityspatterin puhdistus ja kondenssivesiyhteen toimivuus vaikuttavat paitsi koneen toimivuuteen myös sisäilman laatuun. Nyt, kun siitepölyaika on pahimmillaan, suodattimien ja koneen puhtauteen on erityisesti syytä panostaa.Tilaa ilmanvaihtoesite

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton